Nyheter24s egen Eric Rosén instagramar (nytt verb?) en Peruansk ceviche.
1 av 12
Nyheter24s egen Eric Rosén instagramar (nytt verb?) en Peruansk ceviche.
Eric Rosén. Och typ glass. Och Instagram.
2 av 12
Eric Rosén. Och typ glass. Och Instagram.
Eric "Det goda livet" Rosén.
3 av 12
Eric "Det goda livet" Rosén.
Eric Rosén "lagar" Pescado á la Remoulade.
4 av 12
Eric Rosén "lagar" Pescado á la Remoulade.
Eric Rosén lagar fläsk.
5 av 12
Eric Rosén lagar fläsk.
Eric Rosén äter efterrätt.
6 av 12
Eric Rosén äter efterrätt.
En god gryta. En flaska vin. En Eric Rosén.
7 av 12
En god gryta. En flaska vin. En Eric Rosén.
Eric Rosén äter franskt.
8 av 12
Eric Rosén äter franskt.
Eric Rosén äter tortilla.
9 av 12
Eric Rosén äter tortilla.
Vi tänkte lägga upp ALLA Eric Roséns matbilder från Facebook men det tog aldrig slut. Vi gav upp. Och la upp en bild på Eric i motljus istället. Som en pricken över i. Via Instagram, så klart.
10 av 12
Vi tänkte lägga upp ALLA Eric Roséns matbilder från Facebook men det tog aldrig slut. Vi gav upp. Och la upp en bild på Eric i motljus istället. Som en pricken över i. Via Instagram, så klart.
Eric "Livsnjutaren" Rosén.
11 av 12
Eric "Livsnjutaren" Rosén.
Eric Rosén äter hummer.
12 av 12
Eric Rosén äter hummer.

Hipstermaten är här för att stanna

Vi må ha anammat instragramestetiken men vad säger krögarna?


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Om en miljon år kommer antropologer att försöka förstå vad det var i 2000-talets restaurangkök som fick all mat att se så… Hipster ut. Alla som äter ute ofta och alla som stalkar de som äter ute ofta vet vad vi talar om; en veritabel syndaflod av frukostar, middagar, luncher och bruncher sköljer över Facebook, Twitter, Instagram och bloggar helg efter helg.

Du kanske gillar det. Vi kanske också gillar det. Men vad tycker krögarna? Tête-à-têtes Nathalie Järlehag har gått tête-à-tête med de som anstränger sig för att du ska tycka att maten är snygg som den är.

Bar Central på Söder och anrika Prinsen har märkt av trenden "väldigt mycket" på sina restauranger. Även Sturehof har lagt märke till trenden och säger sig helst slippa kameror i restaurangen, för de andra gästernas skull. Restaurang Grill däremot har inte alls noterat trenden i sina lokaler.

Riche och flera andra restauranger tycker att det flitiga matfotandet är okej så länge det är maten som fotas och inte andra gäster. Att fota diskret och inte störa andra gästerna är också viktigt.

- Om folk vill fota maten så får de göra det, men använder de en för stark blixt ber vi dem att sluta alternativt använda en kamera utan blixt, säger Felix Bergman, restaurangchef på Gastrologik.

Restaurang Deville och flera andra restauranger tycker att den nya trenden fungerar som en helt ny marknadsföringskanal för restaurangbranschen och ser på det som mycket positivt. Även för Restaurang Djuret är bloggvärldens omdömen extremt viktiga, berättar de för Tête-à-tête.

Tevestjärnan Niklas Ekstedt, krögare på nyöppnade Ekstedt, tror inte att trenden dör ut den närmaste tiden. Matfotot är här för att stanna.

- Det kommer inte att försvinna. Jag tror det kommer bli mer och mer vare sig man vill det eller inte, säger Niklas Ekstedt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!