Söndag 19 Sep
Stockholm

Legenden om Chateau Marmont

1 av 2
2 av 2

Sami Ahlgren övergav Stockholm för att jaga drömmen i Hollywood. Och han hittade den på det mest legendariska hotellet av de alla, Chateau Marmont.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Ovanför SunsetStrip, ligger det eleganta Chateau Marmont från 1920-talet. När du kliver inkan du förvänta dig att hitta flera ur Hollywoodeliten. Detta historiskalandmärke byggt på sitt rykte och exklusivitet krossades när John Belushi dog ien överdos i bungalow nr 3. Trots sin mörka historia har Chateau Marmont blivitpopulärare än någonsin. Här bjuds det på upplevelser, historia samt romantik.Direkt när man kliver in, möts man av mörk belysning i receptionen och maninser att hotellet inte har förändrats på flera årtionden. Inredningen ser utsom på 50-talet och känslan man får är att tiden här på hotellet står stilla.

MarilynMonroe hängde här, medans Dennis Hopper var värd för ökända orgier i sina rumoch Led Zeppelin åkte motorcykel genom lobbyn. Detta är hotellet ChateauMarmont i Hollywood.

När det byggdes1927 var Chateau avsedd att vara ett hyreshus. P g a höga hyror och den storadepressionen 1931 öppnade Chateau Marmont sina dörrar som hotell.

MarilynMonroe hängde ofta i hotellets korridorer och Judy Garland sjöng vid lobbynsflygel på en av George Cukors fester. Listan av storheter som bott på hotelletär oändlig. Oscarsvinnaren Billy Wilder sa en gång" I would rather sleep in a bathroom there than at any other hotel”.

Andrastjärnor som har festat hårt på Chateau Marmont inkluderar brittiska rockbandetLed Zeppelin, som bekant red sina motorcyklar i hotellets lobby till enjublande publik. Dennis Hopper var värd för sina orgier, där upp till 50 tjejerdeltog och hans spelade in dessa. The Doors-legenden Jim Morrison älskade att blandaJack Daniels med LSD och det ledde nästan till hans död när han via ett stuprörförsökte ta sig in i sitt rum genom fönstret. Den mest kända stjärnan som möttesitt öde här var John Belushi som dog av en överdos i bungalow nr 3. Det sägsatt även Batmanstjärnan Heath Ledger sågs snorta kokain på Chateau Marmont kortföre sin död 2008.

Såvarför är det så lätt att komma undan med olämpligt uppträdande på Chateau?Hemligheten ligger i hotellets utformning, vilket gör det svårt för ledningenatt övervaka exakt vad som händer dygnet runt. Vanligtvis måste gästerna passeragenom hotellets reception för att komma till sina rum, men på Chateau kan de taen hiss från underjordiska parkering direkt till sina rum.

Menäven Chateau har sin svarta lista, som tydligen inkluderar bland annat BritneySpears och Lindsay Lohan.

ChateauMarmont har blivit en kulturell milstolpe och har fungerat som en inspirationskällaför många showbizstjärnor. The Eagles låten "Hotel California" ärbaserad på hotellet samt och i regissören Sofia Coppolas film"Somewhere" följer vi en deprimerad Hollywoodskådespelare som bor påChateau.

Jag bor här nu ochdet inspirerar så pass mycket att jag har svårt att se hur eller varför jagskulle komma hem till Sverige.

Jag lever hellrelegenden på Chateau Marmont.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Teatteribaari
Senaste nytt

Dirty Brunch @ Farang 29/6

Publicerades: 19 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

Publicerades: 19 Maj 2013, 13:50

Negrita, integritet och reklam

Publicerades: 19 Apr 2013, 09:08

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

Publicerades: 19 Mar 2013, 12:14

Tjejen Hela Dan 2012

Publicerades: 19 Mar 2013, 13:51

That Fucking Party är tillbaka!

Publicerades: 19 Feb 2013, 14:09