Zeke har roligare än du tror med konfetti. Foto: Y+M
1 av 3
Zeke har roligare än du tror med konfetti. Foto: Y+M - Foto: Y+M
Zeke har roligare än du tror på Kåken. Foto:Y+M
2 av 3
Zeke har roligare än du tror på Kåken. Foto:Y+M - Foto: Y+M
Zeke har roligare än du tror på Spy Bar. Foto: Nicolas Belloni
3 av 3
Zeke har roligare än du tror på Spy Bar. Foto: Nicolas Belloni - Foto: Nicolas Belloni

Stockholm är roligare än du tror

Zeke letade efter en fest i Vancouver och fann den hemma i Stockholm.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

För några år sedan fick jag och mina kollegor i uppdragav ett tyskt investmentbolag att utvärdera Vancouvers nattliv. Tyskarna villese om det gick att skapa en integrerad affär där nattklubbar byggdenattklubbschefernas trovärdighet som via bloggar återgäldade tjänsten och attallt detta skulle skapa en dynamo av skamlös och ytterst effektivsjälvhävdelse. Nattklubbsimperium som möter mediahus som möter religion. Typ.

Så jag kopierade Stureplansgruppens affärsmodell, byttebara ut lite loggor och bloggnamn.

Men, för mig blev resorna till Vancouver lärorika. Jag ären europeiskt skolad festare, uppvuxen med 90-talets Stockholm som var etthedonistiskt mayhem det är svårt att föreställa sig idag. Efter det, Madrid närdet var som knäppast och jag lyckades jobba bakom en bar redan som sextonåring.Och de senaste åren runt om i hela Europa, med Berlin som hembas fördekadensen. Men även Kiev, Antwerpen, Budapest och andra anonyma städerlevererar på studsfaktorn.

Det som binder samman festandet i de flesta europeiskastäderna är porren i luften, löftet om kravlös sex och att det alltid finns ettelement av kravlös och fri destruktivitet. Jag-skiter-i-attityden är likatydlig på Sturecompagniet vid Stureplan som den är på Strömpis i Örebro.Skillnaderna är kosmetiska.

Men i Vancouver är det helt annorlunda. Man är mycket förfriluftsliv, stadens stjärnor är hockeyspelare, man åker skidor och håller sigi sociala klickar, mestadels hemma hos någon. Nattklubbarna var… Jävligt usla,i ärlighetens namn. Att hänga i VIP-rummet på tuffa ställets ettårsdag med stadenspartyelit kan jämföras med… En löningslördag på Gran Garbo i Sundbyberg. OmGran Garbo hade flyttats till en finlandsfärja. Fast med bara kristna gäster.Ju mer jag sökte desto mindre fann jag. Paniskt försökte jag få ihopefterfester, borddans, järnrace och härj. Men Vancouver förblev alltjämt lugnt,en saktmodig stad där man äter gott och har trevligt i goda vänners lag.

Jag gav upp Vancouver, Vancouver gav upp mig och tyskarnagav upp partyplanerna och fortsatte fokusera på att bygga kontorskomplex ochmässhallar eller vad nu tyska investmentbolag pysslar med.

För ett tag sedan var jag i Kapstaden och fick sammavibbar. Små sociala klickar som umgås hemma eller på bra restauranger. Trevligtmen helt utan den extra idiotnerven som gör att man står utanför Sturegrillenkvart över fem en torsdag och försöker skaka fram en efterfest.

Och jag älskar oss Stockholmare för det. Oavsett vadpolitiker och myndigheter än får för sig för dumheter så kommer vi alltid atthitta vägar runt och säkerställa att Stockholm faktiskt är en av världensroligaste partystäder.

Allt annat är desinformation. Stockholm ÄR roligare än dutror.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.