- Foto: Privat

Veckans Skönaste Bartender: Javier Bombin Garcia

Det har ingenting med mixologi att göra. Knappt ens sanningen. En gång i veckan utnämner Zeke och Glasman Veckans Skönaste Bartender. Kalla det fan fiction. Denna vecka skriver Zeke om Javier Bombin Garcia på Gubbrummet.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Gubbrummet

Spy Bars Gubbrummet är endast tillgängligt för medlemmar och stoltserar med Stureplans bästa utsikt och är den givna samlingspunkten för Stureplans medvetna publik, särskilt efter det att barerna i närheten stängt.

Klicka här för att läsa Zekes recension om Gubbrummet .

Hemma i latinoland förkortar man Javier till Javi. Så jag tänker kalla honom för det från och med nu. Jag föreslår att du gör detsamma.

Javi och jag träffades första gången på Riche där han jobbade då. Jag hängde rätt mycket på Riche, då som nu, och personalen blev snabbt mina vänner. Eller, jag inbillade mig det för att de log mot mig och var trevliga. Vilket så här i efterhand kanske inte ska övertolkas.

Hur som helst, jag och Javi insåg snabbt att vi var latinos båda två och även om han är Chilenare och jag Argentinare så valde jag tidigt att blunda för detta tillkortakommande hos honom. Jag kisade lite med själen och bortsåg från att det finns en rätt och fel sida av Anderna.

Det började lite diskret. Jag såg honom ta ett danssteg eller två där bakom baren. Det kanske såg så där chilenosalsa ut eller kanske inte. Jag såg ändå latinot i honom och när vi hälsade för första gången så var det med ett hjärtligt "compadre!" och en bamsekram. Jag är inte helt hundra på vad compadre betyder men jag hoppas att det är någonting bra för nu har vi hälsat så flera gånger i veckan i flera år.

Jag väljer att tro att det är något bra precis som jag väljer att tro att han egentligen är från Buenos Aires och att de där dansstegen inte var salsa utan ett par feta tangomoves.

Idag står han bakom baren på Spy Bars VIP-rum Gubbrummet. Vi ses där varje fredag och lördag. Ibland kommer jag lite tidigare för att få en chans att snacka lite skit med Javi och ibland kommer jag så där sent så att han måste anstränga sig för att låtsas förstå vad jag säger.

Jag gillar Gubb och jag gillar Gubbs boss David men det är Javi som gör mig lite gladare och mycket fullare varje fredag och lördag. Man är liksom aldrig längre bort än ett järn, ett latinopatenterat leende, en bamsekram och ett glatt compadre! ifrån att tycka att vilken kväll som helst är alldeles toppen.

Tack Javi. Ses inatt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!