Skärmdump plockad från Westerholm

Vänsterpartiet i Norrbotten genom Simon Fors och Ung Vänster i samma län genom sin ordförande Christoffer Hurtig visar gång på gång på gång upp de värsta sidorna av riksdagens kanske mest extrema parti när det kommer till våldsförespråkande mot de som inte faller Vänsterpartiet på läppen…

Ung Vänster i Norrbotten har en ordförande som heter Christoffer Hurtig som dagen till ära författade följande lilla text till Twitter och nätet - ”Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas den dagen han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen.”

Vänsterpartiet skördar det man har sått. Man har från Vänsterpartiet som har låtit bli att markera mot sin förtroendevalda Simon Fors som ville fylla moderater med bly, som tyckte att det var begåvat att avrätta Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundsson och mycket annat våldsamt i textformat. Nu har man fått Ung Vänsters ordförande som arvtagare, som någon som mot alla odds kunde överträffa Simon Fors i osmakligheter. Från djupet av UV-ordförandens hjärta, han menar det verkligen.

Man kan tycka vad man vill om migrationsministerns uttalanden och åsikter, men det ingår inte i det politiska samtalet att glädjas åt motståndarnas hädanfärder och önska att man själv höll i puffran. I Vänsterpartiet är det acceptabelt att tycka så, annars hade Simon Fors inte suttit kvar, annars hade inte Ung Vänsters ordförande gett utlopp för sina känslor offentligt på det här sättet.

Jimmie Åkesson städar sitt parti, Sverigedemokraterna har infört sin nolltolerans. Jonas Sjöstedt gör inte ett skit, Vänsterpartiet har ett antal företrädare som på nätet säger sig vilja använda våldet som politiskt maktmedel mot de som man retar upp sig på. Vänstern och våldet, ännu en gång…

Edit 2013-03-23 kl 11:30 – UV-ordförande Hurtig, han med Lenin som profilbild på Twitter lämnar alla sina uppdrag och menar att texten ovanför är eller var ett skämt. Man kan skämta på lite olika sätt, som att förstärka skämtet med att man menar det från djupet av sitt hjärta, och verkligen menar det man har skrivit. 

Det finns en skämtare till bland Vänster-folket i Norrbotten som också skämtar hej vilt om att fylla moderater med bly och om att vilja avrätta bångstyriga borgerliga ledarskribenter. Simon Fors får sitta kvar som förtroendevald när Hurtig får gå. Är skillnaden mellan Pajala och Luleå så stor att det betyder mindre när en lokal topp-politiker twittrar galet och får sitta kvar för samma retorik som kräver en omogen UV-ordförandes politiska liv…?

En fråga bara Vänsterpartiet i Norrbotten kan svara på.

Länkar: SvD, DN, AB, NSD, Kur, Kur,
Bloggar: JW, FK, Cc, PH, MYA – TB,