Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aretha Bergdahl

Aretha Bergdahl, född 1994 i Dalarna, är en svensk journalist. I November 2017 blev Aretha del av Nyheter24, där hon nu jobbar som nyhetsreporter. 


Bakgrund


Hon har en bakgrund som kommunikatör, social media manager och skribent och tog 2015 sin kandidatexamen i Kommunikation på Mittuniversitetet i Sundsvall. 


Hon har tidigare arbetat som krönikor i en förgrening av Metro Student, och arbetat som skribent och social media manager på VICE Sweden


Aretha har även arbetat inom event och musik och varit delaktig i olika aktivistiska forum, med fokus på antirasism, feminism och mångfald. 


Hon är även signad hos modellagenturen Sunrise Agency i Stockholm. 


2019


Den 18 december 2018 utnämndes Aretha till Årets alumn, gällande Kommunikation- och PR-programmet, av Mittuniversitetet med motiveringen:


"Hennes budskap är väl genomtänkta och slagkraftigt formulerade och hon och ger röst åt många. Hon lyfter samhällsfrågor inom exempelvis antirasism, mångfald och feminism med fokus på sin egen självkänsla och identitet. Årets alumn är kreativ, vass och modig och hon vågar vara personlig när hon kommunicerar."


 Den 22 februari mottar hon sitt pris på universitetet i Sundsvall.
Aretha Bergdahl