Stockholm

Bianca Kronlöf

Skådespelaren Bianca Kronlöf föddes 30 mars 1985 och växte upp i Nynäshamn med svenskfinsk bakgrund.


På gymnasiet gick hon på teaterlinjen på Stockholms estetiska gymnasium och sedan vidare till Teaterhögskolan i Göteborg. Där bildade hon den feministiska teatergruppen Gruppen, med klasskompisarna Elin Söderquist och Nina Haber. De satte senare upp föreställningen "Gruppen och herrarna". 

Utöver sitt skådespelande kan hon även titulera sig som komiker, illustratör och manusförfattare till bland annat succéer som humorserien Full Patte. Hon skapade serien tillsammans med sin syster Tiffany Kronlöf och de spelar båda huvudrollerna i serien som började sändas våren 2014.


Som illustratör har hon anlitats av både BRIS och Sida och ställt ut videokonst på Liljevalchs konsthall. Hon har också varit resande reporter för Musikhjälpen i Sveriges Radio och varit sommarvärd för Sommar i P1 2016 tillsammans med sin syster Tiffany.


Det stora genombrottet för Biancas del kom helt klart när hon över en natt 2012 blev känd som karaktären "Snubben" i sina videos på Youtube. Där lyfter hon på ett humoristiskt och träffsäkert sätt frågor kring feminism, fördomar och samhällsproblem. 


Under 2014-2015 hade hon huvudrollen i två norska långfilmer. Dels Ronnie Sandahls Svenskjävel och Mariken Halles film Världen väntar, där resten av gruppen Gruppen också var med. För sin roll i filmen Svenskjävel fick hon pris som Årets nykomling på Guldbaggegalan 2016. 


Samma år släppte hon också ett filmklipp för Nyheter24 Debatt där hon riktade en välplacerad känga mot Donald Trump efter hans oväntade valseger i det amerikanska presidentvalet. Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.