Mogis osålda lägenhet sänks nu med 1 000 000 kr

OUR APARTMENT IS LIVE ON HEMNET. Efter att ha renoverat våran lilla pärla under längre period så ville vi testa marknaden och la ut den till försäljning för nu över 2 månader sedan. Mäklaren hittade inte rätt köpare så vi valde att testa igen lite längre fram och här är vi, 2 månader senare, med en ny mäklare, ny strategi och nya bilder på lägenheten. //Mogi

Vad betyder ”mäklaren hittade inte rätt köpare”? Rätt? Kan det vara så att mäklaren inte hittade NÅGON köpare?
Eller är Mogi bekymrad över att lägenheten kommer hamna i orätta händer och inte kommer tas om hand om av de nya ägarna? Så där som när man omplacerar en hundvalp?
Men Mogi är inte den enda som har problem på säljfronten.
Även Margauxs lägenhet har legat ute på nätet i över en månad och nu på söndag håller mäklaren ytterligare en visning.

Det som är intressant med att Mogis lägenhet är osåld har med den självsäkra attityd hon uppvisat tidigare, när hon spekulerat kring hur mycket vinst hon och Mon Amour kommer göra på den, vilket pris de kan tänka sig mm.
Och så läggs lägenheten ut igen – för tredje gången – en hel miljon under utgångspriset de hade från början och helt plötsligt får de vara tacksamma om de får den såld alls.

De köpte lägenheten för 4 700 000 kr och har sedan dess lagt åtskilliga hundra tusen kronor på renovering – spons borträknat – så det här ser ut att bli lite av en brakförlust för Mogi och Mon Amour.
Det är aldrig kul. De får kanske fortsätta bo kvar där tills marknaden byter riktning? Det är ju en fin lägenhet och de verkar ju trivas om man ska tro hennes blogg. What’s the rush?
Jag har inte hört att de köpt någonting nytt och större redan – har ni?

Tack för tips!

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min tvåa är på 55 kvm och den känns liten. Men en tvåa på 43 kvm. Shit pommes frites jag har hittat orsaken. Look no further

      Beror ju mest på planlösningen hur stor eller liten lägenheter upplevs. 40 eller 50 kvadrat kan upplevas som stort om lägenheten är välplanerad.

        Visst, men hur man än vrider och vänder på det så är det fortfarande 43 kvadrat.

        Mogis lägenhet är ju allt annat än välplanerad, så det har säkert mycket att göra med att den är svårsåld.

          Är ju en 1a som man klämt upp en vägg i.

            jag bor i en etta som är 48 kvm, extremt luftig lägenhet som lätt hade kunnat vara en tvåa om man sätter upp en vägg eftersom ”sovalkoven” inte ens är en sovalkov utan snarare ett normalstort sovrum. badrummet är lika stort som badrummen i de lägenheterna med två och tre rum som jag bott i förut och har dessutom en walk-in i samma storlek som badrummet. så fuck kvadratmeter, planlösning ÄR verkligen allt!

          Kollade på Mogis lägenhets planlösning och det är ju hur optimerad som helst? Stor walk in closet med plats för massa förvaring samt rymligt badrum och öppna ytor mellan kök samt vardagsrum, supertrevlig lägenhet 🙂

            Och en skrubb med plats för en 120-säng som sovrum. ?

              I lägenhetsannonsen så står det att det får plats en säng upp till 160cm i sovrummet. Jag gissar på att det är en singel som kommer köpa lägenheten och då är en 140cm säng helt lagom att sova i.

        Vet inte om jag håller med. Jag bor i en välplanerad trea på 68 kvm så den känns inte liten, men visst märks det att den inte är typ 80. Stor kommer den aldrig kännas.

          3a på 68 kvadrat? Det låter litet, så stor är min tvåa?

            Hon skrev ju att den är välplanerad och därför upplevs som större 🙂

            Jag hade en fantastiskt 4a på 74 m2. Den va liten men hade en fantastisk planlösning. Men vi har två barn och det blev ohållbart med 1 badrum. Så nu bor vi i en 5a på 110 m2. Alldeles lagom, men jag kan faktiskt sakna vår lilla 4a

          Jag har bott i en tvåa på 62 km2 och den upplevdes lika stor som en trea på nästan 80 kvm2. ?

            Sorry, bägge var treor. ☺️

            En 2:a på 62 kvadrat kilometer kändes otroligt, men du la ju till att det var en 3:a. ”fniss”

              What!?

                Du skrev 62 km2 🙂

                  Haha, nu ser jag vad jag skrev. ???

        Jag bodde i en etta som var 27 kvadrat. Normalstort badrum, men GRYM planlösning. Kändes inte alls så minimalt. Fick in 120-säng, liten divansoffa, bord, tv-bänk och ett köksbord med plats för två. Ändå kändes det inte ihopknökat.

      Hade jag varit singel hade jag inte haft något emot en tvåa på 43 kvm, men jag hade inte kunnat tänka mig ett så litet och dåligt planerat sovrum.

      Jag har en två på 47… bor själv då det är okej… de saknar alltså 4kvm till och är fler, så hade nog tyckt det var trångt. Men i Stockholm går man väl räkna med att bo lite mindre…

      Vi är två stycken i en liten tvåa på 54 kvadrat. Inte så välplanerad och långt ute på landet. Ganska trångt och lite dyrt, men det är tak över huvudet och jag får vakna bredvid världens bästa person varje morgon, svårt att klaga då

        Jag och min kille bor i en 1:a med 26kvm, men vi vaknar bredvid varandra vi med och det är underbart. Vi är båda föredetta missbrukare men han va t.o.m hemlös så vi är jätte glada för våra 26kvm.

      Vi är två i en trea på 41 kvm. Trivs bättre här än i min förra trea på 79kvm.

        Trea på 41 kvm? Låter väldigt litet för att ha två sovrum samt vardagsrum? 🙂

      Du är inte mäklare du. En tvåa på 43 kvadrat är inte alls mer svårsåld än en tvåa på 55 kvadrat. Det beror på så mycket mer huruvida lägenheten blir såld eller inte.

        I Stockholms innerstad betyder 12 kvm mer eller mindre ca en miljon upp eller ned på priset ?

      Mitt kök är typ 50kvm ?

      Jag bor i en extremt välplanerad tre på 64 kvadrat, och den känns inte liten, allt beror på planlösningen.

        Skulle också säga att vår 3/4a är välplanerad, är på 77kvm men känns inte alls liten. Nu vill vi ha större av andra anledningar, men planlösningen är det jag kollar mest på nu när vi snart ska köpa nytt.

          Har en 2a på 63kvm och den är så dåligt planerad att jag och sambo inte får plats ? Sovrummet är stort men byggt så man bara får in en säng i princip. Men bor i första hand, i Göteborg, så man ska väl inte klaga I guess ?

      I statistiken är en ”normaltrea” 77 kvm.
      Tvåor kan variera väldigt mycket i storlek – mer än treor och ettor.
      Någonstans mellan 45-55 kvm är nog de flesta tvåor.

      Jag och min sambo bor på 42 kvm och kan intyga att det är litet 🙁

      Tror inte problemet är att det är en liten tvåa – utan att den hade ett alldeles fantastiskt galet utgångspris. Nästan 134 000 kr/kvm och den har inte ens balkong. Fine, det är Östermalm, men ändå – sjukt överpris.
      Inte jättemånga förstagångsköpare som har råd med det där på egen hand i nuläget och är man två vill man ha större och får det till bättre pris i Vasastan och Kungsholmen som är lika citynära.

        När dom gick ut med 5,7 miljoner så var det fastpris, nu kör den nya mäklaren lockpris. Två olika strategier. Mini 2:or på Östermalm som är topprenoverade kan gå hur dyrt som helst, det såldes en mini 2:a för några månader sedan för närmre 155 000 kr per kvadratmeter så tror absolut det kan få ut 5,7-5,8 miljoner för lägenheten om rätt köpare kommer.

    Heter hennes kille mon amour eller är det nåt skoj jag missat?

      Undrar jag också.

      Det är Mogi själv som kallar honom det. Eller kallade förut i alla fall, jag had inte varit inne på hennes blogg på svinlänge. På alla bilder som han hade fotat stod det ”photo: mon amour”

        Hade nog inte låtit lika sexigt om det stod typ ”photo Johan Olsson” (har för mig att han har ett son-namn). Tänk er dessutom med hans uttal på skånska (Trelleborg)

          Tjo vilken pik

          Gud vilken dryg kommentar.

      Har för mig att han heter Johan.

      Det betyder min kära så det heter han inte haha.

      Eller min älskade typ.

      Mon amour betyder helt enkelt min älskling eller min kärlek ❤️

    Kanske har man en övertro på att lägenheterna är så speciella bara för att en ”kändis” har bott där? Att man överskattar både lägenheten och sitt eget värde?

      Knappast. Hon är ju inte direkt känd på det sättet. Däremot har de väl haft lite otur och lyckats pricka in prisfallet på lägenheter, som märks rejält i Stockholms innerstad. Vi får väl se om de får igång en budgivning med det lägre priset.

    Godmorgon! 🙂 Jag vet inte hur bostadsmarknaden ser ut i Sverige idag men det är kanske inte en bra period att sälja nu? För femton år sedan sålde en kompis till mig en etta i Bandhagen för hur mycket som helst (kring en miljon), två stycken köpare som bjöd över varandra…. Då (2003) så var den definitivt inte värd så mycket.

      Jag tror det största problemet just nu är det senaste amorteringskravet som slog undan fötterna på unga köpare och har definitivt statt ett stort stopp på rotationen på lägenheter.

      Själv skulle jag i deras fall vänta tills en ny regerin och hoppas på alliansen och att det då kommer att försvinna.

      Jag förstår att man vill få stopp på överbelåningen men just denna åtgärd var vansinnig och slog bara mot de som är svaga så att tex unga får än svårare att få en egen bostad.

        Förstår inte problemet med amorteringskrav? Det är väl en bra sak? Ska man inte låna så pass mycket att man fixar att räntorna går upp samtidigt som man amorterar? Jag lärde mig i alla fall som liten att det man lånar ska man lämna tillbaka och det verkar gälla alla andra utom svenska låntagare? Vi har ett lån som måste amorteras av på 25 år, men så bor vi inte i Sverige heller. Men hej, nu två år senare har vi amorterat lite under 40 000€. Helt ok.

          Det fanns redan ett krav på amortering sedan tidigare. Det var hur det nya utformades och vilka krav som ställdes vid det som blev problemet.

          Egentligen inte själva amorteringen som är orsaken utan hur stresstestet som banken ställer slår på dem med låg till normal inkomst. De får helt enkelt inget lån alls vare sig det är villiga att amorterat tufft eller inte.

          (Sedan har jag mina egna personliga åsikter att staten blandar sig i mina överenskommelser med banken, men det är en helt annan fråga.)

            Jo fast att bostadsmarknaden fungerar ligger ju ganska mycket i statens intresse.

              Ja. Men de får styra på andra sätt än hur jag väljer att planera min privatekonomi och mina privat överenskommelse med andra privata institut. Hur och varför jag lever som jag gör ska de skita i. Tex om jag väljer att leva helt på havregrynsgröt och lägga alla mina pengar på min bostad. Kanske har jag fri mat på annat sätt tex. Etc.

                Så har folk tänkt förut också. Har slutat med stora ekonomiska kriser. Jag bodde på island 2008, tragiskt att se…

    Det känns som att det generellt är svårsålt just nu. Vet många som försöker sälja (till rimliga priser) men köparna är mer försiktiga just nu.

    Största problemet med Mogis ”fantastiska” lägenhet är att ”sovrummet” är en skrubb (sovalkov hade varit bättre). Dessutom är Kylskåpet alldeles för litet. Varför inte satsa på en normal kyl istället för en minimal för att få plats med en onödig vinkyl, för vinet går lika bra att kyla ned i vanliga kylen.

      Tror nog att det var en sovalkov från början men sen smällde de upp en vägg och dörr för att lägenheten ska klassas som en tvåa istället. Men det ser sjukt malplacerat och trångt ut

        Svar till Anonym 07:41 – Nej, det var ingen sovalkov där innan. Hela rummet var öppet, och köket var i det hörnet som nu är ”sovrum”.

    Jisses, man får inte vara överviktig i den duschen… Om man kollar på klinkersplattorna på golvet ser man att duschutrymmet är 40 cm på bredden. Det är bara tio cm mer än en vanlig skollinjal…

    Lägenheten är jättefin och passar säkert bra till en singelperson men de har gjort en del märkliga utrymmesval, som att prioritera vinkyl istället för större vanligt kylskåp.

    Margaux lägenhet är sjukt fin! Riktigt drömmig, även om badrummet är lite…mycket. Enligt mig.

      Kollat in Marguax lägenhet ett par gånger nu och blir lila rädd för kvinnan i ugnen varje gång. Fler som sett?

    Det är väl dåligt generellt på bomarknaden? Vet flera som är på g att köpa, bla min bror, men som fått rådet att avvakta tills i vår. Varför vet jag inte.

      Cathrin: Du tänker inte ens en millisekund på att det kan ha med det osäkra politiska läget i Sverige att göra? Vad kommer att hända med räntan?
      Jag är ingen vidare nationalekonom men ett och ett kan jag lägga ihop.

        Eehhh…. prisfallet på bostäder började med införandet av amorteringskraven för två år sedan och har inget med det nuvarande politiska läget att göra. Dessutom är det Riksbanken, politiskt obunden, som bestämmer över reporäntan. Den ränta har dessutom allt mindre med bankernas räntor på bostadslån att göra. Dessutom har prisfallet stabiliserat sig efter sommaren och på vissa håll har priserna även börjat stiga igen.

          Tänkte precis samma sak så vet inte vad du Henrietta pratar om ?

            Du visste inte varför men tänkte ändå precis samma sak?

              Varför läget är som det är, dvs varför man ska vänta. Inget stämde ju i H’s svar?

          Nu undrade Cathrin varför rådet gavs just nu?
          Hur amorteringskraven sett ut de senaste två åren vet nog alla. Ord News liksom.

          .

            Jag fick ändå ha mitt nick i fred i ett bra tag. Oh well…
            Ska du byta eller jag?

              Inte du. Vill gärna veta när det är du som skriver. ?

                Du kommer få veta att det är jag som skriver, på ett eller annat sätt.

                  ??

                  The real Henrietta kan du ju ta? 😀

              Men lol tror du att du e dene nda Henrietta i världen eller? Du har inget jävla nick, du har satt ett vanligt jävla svenskt namn.

            Tycker det är sjukt drygt när folk ser hur man stavar sitt namn och ändå stavar fel, för övrigt. Som en härskarteknik för att visa att man minsann inte bryr sig tillräckligt för att ens stava rätt.

          Fast ett osäkert politiskt läge kan ju ändå göra att folk avvaktar eftersom det inte bara är räntan som påverkar priserna. Vad skulle t ex hända om man förhandlar fram en nedtrappning av ränteavdraget, som det egentligen finns brett politiskt stöd för? Nya / slopade amorteringskrav? Återinför en fastighetsskatt som inte går i taket för fastigheter över 1,5 miljoner? Gör om möjligheterna för uppskov med vinstskatt? Politik påverkar massor, och vi skulle absolut kunna råka ut för att vissa prispåverkande frågor blir förhandlingsfrågor när nya partier ska ingå överenskommelser.

          Sen håller jag med om att det var omotiverat av Henrietta att typ dumförklara frågeställningen, men men.

      Om din bror fått rådet att köpa i vår så betyder det att rådgivaren förväntar sig att bostadsmarknaden ska sjunka ytterligare.

      Det innebär att de som ska sälja bör sälja nu. Vilket verkar lättare sagt än gjort.

      Förstår verkligen inte rådet då våren är den tid då bostadsmarknaden vanligtvis blommar oavsett amorteringskrav, ränteosäkerhet och politik.

      Finns något motsägelsefullt i rådet, enligt min tankeförmåga.

      aoM//

      Inget du behöver bry dig om eftersom du aldrig kommer att ha råd.

        That is a good burn!

    Verkar inte vara rätt tid att sälja nu, inte bara Bella som fick sänka priset tydligen.

    Jag tycker att det är så tråkigt att man lyder mäklarnas råd och städar bort alla spår av barn inför fotografering och visning.

      Är väl snarare allt personligt de rekommenderar att man gömmer undan. Just för att köparen ska kunna se sig själv och sina saker i lägenheten.

      Jag som inte har barn skulle nog inte fastna för en lägenhet med massa bilder på barnsäker. Sådant påverkar ens undermedvetna. Mäklarna vet vad de gör

        Barnsaker*

      Är väl bra. Hade det stått en massa djursaker framme så hade jag tappat intresset för en lägenhet. Hund och katthår blir man fan aldrig av med blä

        Lol tönt

          Eller en allergiker?

      Så trött på dina barnrelaterade kommentarer jämt, du kommenterade att BBs hus inte såg barnvänligt ut och så vidare och så vidare.. Är du på någon slags crusade eller? Barns rättigheter?

      För övrigt är det inte konstigt att det inte syns att det finns barn där – Mon Amour och Mogi har nämligen inga…

      Skulle jag gå på en lägenhetsvisning där det står blöjpaket i tvättstugan och ligger nappar och gosedjur i form av typ babblarna utströdda överallt skulle jag inte bara tappa sugen direkt utan också undra hur pass (o) professionellt det hela är.

    Älskar alla beskrivningar av lgh som görs av mäklarna. Man kan tro att det är Sthlms slott som kan fås ta över mot en mindre slant.

    Nä, mer raka för! Skriv som det är; Kvarten är så trång så du får gå ut i trapphuset om du ska byta åsikt.

      Åh osande nytt skämt från 1973

        Annat är det med dig. Tillförandets ädla konst behandlar du till full må jag säga.
        Ha en fin dag, om det går.

      Men hur hade du känt om du sålde din bostad och mäklaren skrev så om ditt boende? Mäklarna skriver säljtexten med tanke på säljaren i första hand för det är denna som ska godkänna det som läggs ut.

    Att byta mäklare om man försökt sälja och inte fått sålt är vanligt. Jag själv försökte sälja med bostadsrättsspecialisten men de köparna de presenterade la enligt mig för låga bud. Bytte mäklare och mäklarfirma och första budet jag fick var 400 000kr högre än BRS högsta. Så det kan löna sig att byta.

    Luntmakargatan 90 är ett riktigt mardrömsköp. Testa att bo där under sommarmånaderna när solen ligger på. Noll drag! Man kvävs av värme på natten helt omöjlig lgh. Fattar verkligen inte folk som sätter så mkt pengar på en lya men inte förstår sånt här. Det är ju uppenbart att margås o Jacob säljer den pga att den var obeboelig i somras… borde de fattat innan 🙂

      Satt precis och undrade varför man vill sälja den lägenheten!
      Ser ut som en dröm för mig. Men då förstår jag!

      Tycker ju inte att dom verkar ha haft de värre än någon annan under sommaren MEN har man råd att köpa en lägenhet för nästan 9 mille har man nog också råd att inte vara hemma under sommaren!

      Inte för att vara ”sån” men det beror väl på vilket väderstreck man har fönster åt?

      Sen är väl hela stan full av lägenheter med fönster i söderläge, bakgårdar, ihoptryckta hus på smala gator.

      Så ser städer ut, liksom.

      ”Rätt köpare” är fackuttryck och mycket lätt att förstå. Den som betalar vad man satt som lägsta pris eller mer. Hur kan man inte förstå något så enkelt?

      Bostadsmarknaden står still just nu. Sverige är i gungning. Ingen regering, osäkert ränteläge och kortsiktiga svar på långsiktiga köp.

      aoM//

        Det är köparens marknad och just i Stockholm är inte 9 mkr supermycket, finns en brytgräns där vid ca 10-11mkr för 90-100 kvm, sedan blir det mer ont om köpare. På den nivån är inte amorteringskravet helt avgörande för trögheten. I innerstan sjönk det med 20 procent oktober 2017 och det har inte helt återhämtat sig, köparna prutar fortfarande. Läget på Dietz lägenhet är bara intressant i extrem högkonjunktur, Luntmakargatan 90 är helt okay som läge men väldigt mycket citykänsla. Man ska gilla trafik, tut, folk som är skumma etc.
        Men avgörande tror jag precis som E skriver här ovanför är att den är en bastu att bo i. Alla brf tillåter inte avancerad AC, luftpump t ex ,pga ljuden, andra blir störda.

          Va jo 9M SEK är väldigt mycket, även för oss Stockholmare. Låna 9 mille och så ränta kanske 1.40 på det. Det är över 10000 i månaden bara i ränta, i nuläget. Sen tänk om räntan går upp till 3-4%? Då är vi uppe i 30000 i månaden, bara ränteavgifter…

          Vi har lån på 5 miljoner och jag är jättenojig över detta (även om vi skulle klara en ränta på upp till 7% men då hade livet varit ganska tråkigt). Belåna er inte för mycket peeps.

      Margås ??

    Hade för mig att det blev budgivning på Margauxs lägenhet? Men kanske blandat ihop det med nån annan?!

      Nej det stämmer! Verkar som att budgivningen blivit avblåst!

    Bodde i en fantastisk sekelskiftslägenhet när jag var drygt 20. En tvåa på 70kvm. Låter stort och drömmigt. Problemet var att cirka 30kvm var HALLEN. Vem fasen behöver en cirkusarena i hallen liksom? Extremt dumt planerad.

      Haha jag bodde också i en tvåa på 70 kvm. Liten hall med 3 dörrar, litet kök och pytteliten toalett. Men sen ett stort vardagsrum (gött) men också ett ännu större sovrum. Och man gick liksom genom vardagsrum för att komma till sovrummet så det funkade inte att byta plats. Så onödigt egentligen när man knappt får plats med ett matbord i köket men får in 2-3 dubbelsängar utan problem i sovrummet ?

      Så hade jag också i en lägenhet från 1910-talet. Av 90 kvm var hallen 20 kvm. Det är inte dumt planerat i och med tanke på byggnadsår när tambur var modernt. En behövde större hall förr. Men är bra nu också för cykel, barnvagn etc tycker jag ?

      Sekelskiftslägenheter var ofta enorma, och sedan gjordes de om till mindre längenheter, och då händer det att man tex. får en hall som är jättestor. Sekelskiftslägenheterna tog oftast upp hela längden på ett bostadshus, och ibland även runt hörnet.

    Ang rätt köpare. Det är så man utrycker sig. Att man ska hitta rätt köpare. Den köparen som passar ihop med lägenheten och som är beredd att betala de pengar man vill ha för objektet.

    Det är helt enklet gängse jargong. ?

      Nej. Det är jargong för ”misslyckades”. I det här fallet svårsålt Östermalm pga tråkigt läge nästan vid Valhallavägen, alldagligt hus med för mycket trafik utanför fönstren, galet planerad lägenhet och,
      för högt pris. Fortfarande lite, lite för högt men hittar de någon som vill ha övernattningslgh i Stockholm så kan det funka.

        När du tar kontakt med en mäklare så är det första de kommer säga att de vill hitta rätt köpare.

        Se Moas kommentar ovan kl 09,14 (aoM//). ??

        Svar i modd.

        Undertiden kolla kommentaren ovan kl 09,14. ☺️?

          Hehe, visste du skulle svara ? men tänker att du inte du bor i Stockholm eller kan branschen. Jag har varit i huset på visning. I princip den mest ocharmiga delen av Jungfrugatan, stenöken, inte de mest välbyggda husen(lyhört) och har aldrig varit sekelskifte på det viset som Mogi vill det ska vara. Det är en jätteförening, mycket välskött, fin gård som känns som Söder och allt byggdes för arbetare från början.
          Här kan du läsa vidare https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Stockholms_arbetarhem
          Sarah 9:21 sammanfattar läget som det ser ut i hela landet just nu. Trögt, köparens marknad men det innebär ju också att utbudspriserna justeras.

            Nu är utrycket ”fel köpare” eller hitta ”rätt köpare” inte begränsat till Stockholms marknad så din invändning har exakt noll med min kommentar att göra vilken var en förklaring till CamCams underliga fråga.

            Dags att kika upp och ut från din ankdamm. ??

              Och ska för en gångs skull svara på något om min sysselsättning.

              Nope är inte mäklare. Men jag har flyttat tillräckligt många gånger så jag skulle nog säga att jag ang många detaljer är minst liks instatt som de flesta mäklare och verkar minst lika bra som dem ha krackat vad och hur som säljer och till vilket pris och till vilka köpare. ?

                ? vi lägger till mäklare på listan över dina expertområden då, du har ju ändå flyttat några gånger.. Vem behöver en mäklare med högskoleutbildning då!?

                  Om du vill läsa in mer än vad jag skriver, så var så god. ??

                  Och ….

                  ”För att arbeta som fastighetsmäklare måste man vara registrerad mäklare hos Fastighetsmäklarinspektionen. För att få söka registrering hos Fastighetsmäklarinspektionen måste du ha studerat fastighetsmäklarprogrammet eller dylikt på högskola i minst 2 år.”

                  …wow ?

                  120 poäng räcker ?

                  ”Högskoleutbildning”

        Jungfrugatan är enkelriktad och är otroligt lugn gata, ingen trafik alls.

    Hur går det med den såsälskande Anna Book´s lägenhet då. Har hon fått den såld?

      Den är såld och de letar hus enligt bloggen.

      Rent generellt (är aktiv i husletande själv och har en bror som köper lägenhet i dagarna). Ligger priserna för högt. Objekt ligger ute länge utan ett enda bud, det kommer in underbud på nästan allting jag tittar på (inte ovanligt med startbud på 2.6 på ett hus för 3 miljoner). Amorteringskrav, skuldkvot och en väntande räntehöjning skulle jag tro saktat ned marknaden betydligt. Och vissa mäklare är uppriktigt förvånade, har sett 4 snarlika hus i ett område, det fulaste i sämst skick ligger högst i pris och står osålt, det som gick ut över 500 k mindre i pris i okej skick såldes efter ett tag.

    Det är köparens marknad just nu. Vi sålde vårt hus för 1,5 månad sen. Hade nog 4 öppna visningar plus lika många privatvisningar. Låg ute för 3,5 och första budet av paret som ”verkligen gillade huset” var på 2,9. Vi var dock inte så desperata så hade lite is i magen och sålde några veckor senare för 3,4. Vi sålde under utgångspris som dessutom var mindre än vi var beredda för att sälja i början…. men med en 5 månaders bebis så kände vi att det var skönare att sälja direkt än att göra om allt från början i vår.

    Vi flyttar dock till en mindre stad och köpte hus för 2 milj där säljarna fick gå 190 000:- under utgångspris. Så ja… same same för oss!

    Har margaux stylat badrummet själv. Jättefint, men nästa år kommer ingen vilja ha ett marmor badrum tror jag.

      Tidigare ägarna (har för mig att hon nämnt att de var ett härligt homo-par) som renoverat lägenheten, de fanns tex ingen tvättmaskin först för att tidigare ägare tyckte de va fult och inte hade barn, fanns däremot uttag/rör för att kunna sätta in tvättmaskin i badrummet.

        inte ha tvättmaskin pga FULT??!?!?! ta mig fan det dummaste jag hört idag.

    Symptomatiskt att alla diskuterar kakelval, men ingen ställer de relevanta frågorna:

    – Föreningens skuld (SEK per kvm)?
    – Tomträtt eller ägd mark?
    – Renoveringar, gjorda och framtida?
    – Dolda tillgångar?

    Lästips: ”Bostadsbubbla i Sverige?” på FB.

      Jag skulle också vilja ha dolda tillgångar ?

      Bästa tråden!

    Det är inte konstigt att ändra prissättningen utav lägenheten när mäklaren testar en ny strategi. Den första mäklaren gick ut med fastpris och denna mäklare testar lockpris, som de flesta mäklare kör med just nu. Mogis lägenhet kommer utan problem kunna säljas för 5,7 miljoner om rätt köpare kommer som vill ha en topprenoverat övernattningslägenhet i innerstan.

    Man kan snarare ställa sig frågan varför inte Margaux och Jacob gör en prisjustering på deras lägenhet, att den nu legat ute i över 46 dygn och det budet som dom hade på 8,7 miljoner är nu borta, det bådar inte gått för framtida spekulanter, de kommer snarare lämna ett bud under utgångspris vid det här laget. Margaux och Jacob har renoverat lägenheten och köpte den när marknaden stod som allra dyrast så de kommer nog gå back några hundratusen på deras lägenhet.

    Du skriver att Mogi har haft en självsäker attityd kring att lägenheten skulle säljas lätt som en plätt:

    ”Det som är intressant med att Mogis lägenhet är osåld har med den självsäkra attityd hon uppvisat tidigare”

    Vad grundar du den meningen på för fakta?

    Mäklarbyråns råd: Sälj bostaden nu – före jättevågen.

    Sälj din bostad före nyår, råder Notars vice vd Henrik Rundgren – sedan väntar en helt annan marknad.

    di.se

    Jag tycker lägenheten ser fin ut, men svårmöblerad. Och personligen skulle jag aldrig betala ett sådant pris för den storleken, utan balkong dessutom. Då väljer jag hellre större yta utanför tullarna.

    Men för att återgå till denna lägenhet, det känns lite sådär att ytterdörren är vid köket, att kakelugnen tar upp ett av de få hörnen samt att det första jag tänkte var ”var ställer man tv’n?”
    Vinkyl känns väldigt krystat.

    Allt detta är ju utifrån mitt tycke och smak. För mig känns det mer som något som kan passa som övernattningslägenhet.

      Svårmöblerat? Vardagsrummet är ju hur lätt som helst att möblera, precis som man ser på bilderna. Ett drömboende för ett singelhushåll!

    Varför kategoriserar du inlägget som ”Margaux Dietz” när 80% av inlägget handlar om Mogi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.