”Same as every year, Miss Sophie”

Bildkälla: Antonija Mandir Instastory

Och blir lite ledsen över hela grejen för hela den här veckan har bara handlat om detta i mitt huvud. Fick en kommentar i telefon tidigare i veckan ” har du blivit lite tjock?”. Och den kommentaren har inte lämnat mitt huvud sedan dess. Har pratat om att jag känt mig svullen och har öppet sagt att jag har ont i magen osv. Känns bara extra känsligt när jag lägger ut en video där jag VET, jag ser att min mage inte är platt och tänker äsch skitsamma. Och det första jag får är kommentarer om att jag är gravid, som att ni aldrig sett en putande mage? Fattar inte? Jag kanske inte ens KAN bli gravid, vad vet du?

Ville lägga upp den här bilden idag men kände ba ”ne orkar inte någon kommer komma med DEN kommentaren, och jag pallar inte det idag”.
För sitter ändå i bikini och då tror folk att de kan kommentera vad de vill och granska varje centimeter av min kropp. Även om JAG inte tycker att det är fel på min mage så kommer Britt-Marie tycka det och skriva det öppet och jag orkade bara inte idag. // Antonija Mandir

Återigen har en kvinnlig influencer fått ta emot kommentarer om huruvida hon är gravid eller inte, baserat på en video där hon avslappnat dansar runt på en fest.
Den här gången är det Antonija Mandir som har fått varje cm av sin kropp granskad med förstoringsglas. ??

Jag har skrivit om det här ämnet vid ett flertal tillfällen, och har väl ingenting revolutionerande att komma med här. 
Jag vill mest bara påminna den som behöver det, om varför man inte ska fråga främmande människor om huruvida de är gravida.
En av anledningarna tar Antonija själv upp i sin text – den att hon kanske inte ens KAN bli gravid.
Jag länkar till några av mina tidigare inlägg, om någon vill läsa mer.

Här är ett inlägg med utgångspunkt Alexandra Nilsson. 

Ett inlägg där Madde på Svenska Bloggare vill veta om Foki är gravid. 

En väldigt gripande video om just ofrivillig barnlöshet. 

Ett inlägg där Kenza sätter ner foten gällande gravidspekulationer. 

Gabriella Joss förekommer följarna och dementerar eventuella gravidspekulationer för att i lugn och ro kunna äta en hamburgare. 

 

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså svenska bloggare. Den bloggen fascinerar mig. Hur kan den fortfarande vara vid liv? Dåligt skriven, aldrig några kommentarer, långa konstiga utsvävningar om typ ”jag tycker faktiskt mobbing är dåligt”, header från typ 2005, laggig sida, ojämn uppdatering. Apropå länken Camilla la upp…

  Blir helt ärligt förvånad över hur exempelvis Tanbyklara kan strutta runt glad som en lärka i Mexiko dessa dagar, när man vet att det är människor som tillbringar sin tid i bunker just nu, rädda för sina och sina anhörigas liv..
  Säger inte att allt ska stanna upp, men mitt samvete hade inte klarat den kontrasten!

   Då har jag dåliga nyheter för dig. Det sitter människor i bunkrar, fängelser och lerhyddor och svälter, världen runt alla dagar på året.

    Så är det och så har vi fjortisar som obrydda struttar runt i världen putar med röv och mun och tror att någon faktiskt bryr sig.

     Blir det mindre krig i världen om fjortisar slutar ”struttar runt” med sina rövar och munnar?

     Själv var jag engagerad i ett politiskt ungdomsförbund som tonåring. Hade trots det tid och lust för roliga fester, killar, se snygg ut och hade sociala medier funnits då så hade jag säkert postat allt detta då också. Låt tonåringar leva lite också.

      Poängen gick tydligen inte fram. Det handlar inte om att inte få ha roligt det handlar om det pretentiösa i att tro att ens liv och äventyr är intressant för andra annat än att det är en freak show.

       Och vad har det med pågående krig att göra?

       Är din kommentar viktig och intressant i det stora hela?

       Man får väl utgå att de som följer dessa fjortisars sociala medier år intresserade i alla fall.

        Folk svälter, folk dör, vi förstör planeten och det enda som människor i Sverige klarar av att hantera är att berätta om sina ytliga nöjen. Jag fattar också att en del av befolkningen följer influensers som någon slags verklighetsflykt. Min kommentar var en reaktion på att en person uttrycker en förvåning över hur ytliga vissa är och får mobben emot sig.
        Jag säger inte att man ska sluta upp med sitt liv men kan vara läge att fundera på om navelskåderi är hållbart i längden. Världen är inte ett kul ställe längre inte som det var på 90 och 00 talet.

         1. Det är inte vara i Sverige vi fokuserar på ytliga saker.

         2. Livet är djupt, det är ytligt, det är glädje och missär. Det ena fråntar inte det andra.

         3. Ytliga ting är lättare att dela med sig av eftersom det inte direkt berör… Därav är det också det vi ser mest av i sociala medier.

         Men det var väl krig och svält på 90- och 00-talen också?

         Världen har alltid varit skit på sina håll. På 90-talet hade vi begränsad tillgång till information om precis HUR skit det var för de som levde krigsdrabbat, i svält, i diktaturer, under olika former av förtryck, hårt drabbade av naturkatastrofer och så vidare.

         Människor i Sverige gör betydligt mer än att berätta om sina ytliga nöjen, me inte ALLA människor i Sverige förstås. Det är klart att man kan kritisera det olämpliga i att tex åka på sponssemester till en diktatur eller göra reklam för sweat shop-kläder. Men världen är vad världen alltid har varit, och livet har alltid fortgått.

         Folkmorden i Srebrenica 1995, det berörde i alla fall mig och min krets på 90-talet. Relativt nära, många flyktingar till Sverige. Men du kanske var för upptagen med navelskåderi för att uppmärksamma att världen inte bara var rolig?

       Men det är ju uppenbart intressant för andra? Annars hade influensers inte haft följare..

       Uppenbarligen är det intressant eftersom de har följare. det är väl inte deras fel?

    Bra skrivet.

     Apan / 12:14,= svar till. (lika bra att vara tydlig med tanke på alla konstiga åsikter som finns här 😉 )

   Jag tänker mer att hon klär av sig mer och mer för varje ny bild hon lägger upp. Hon har ett otroligt behov av att visa sig i underkläder både inne och ute.

   Det är inte bara i Ukraina det är krig.. känner du att du aldrig kan göra något då?

    Det handlar väl mer om att man någon gång kanske kan ta en paus från sitt egoistiska postande och låta annat få lite medieutrymme, särskilt om man har en gigantisk plattform. I Sverige just nu rapporteras det dygnet runt om Ukraina och vi kan direkt eller indirekt bli drabbade av det här kriget och den här diktatorn – vår armé har rustat upp, DET händer faktiskt inte ”varje dag”. Man är ganska obrydd och narcissistisk om man tycker att det är exakt lika viktigt nu att uppdatera om semestrar, kläder och sminktips.. ibland kan man kanske ta ett steg tillbaka, reflektera över saker som sker och dela med sig om saker som är relevanta för oss här och nu. Det vore en ÄKTA influencer. Men alla är korkade och tror inte att krig kan komma till oss.. vänta bara.

     ??

     Nä och vet du. JAG tycker det är jätteskönt att kolla på tex Youtube och vloggar som INTE pratar om krig och död. Ja, det må låta hemskt. Jag läser allt, men jag som får grov jävla ångest över detta känner att det är skönt att kolla på random vloggar som inte rör krig just nu.

     Tänker att influencers inte alltid är noga med källkritik heller. Bättre att de gör sina resvloggar då, än sprider dynga.

   Hade jag haft möjlighet hade jag också rest till nått varmt ställe nu. Bryr mig inte mindre om människorna som drabbas för det.

   Jag bokade en resa med sambon igår. Detta trots att vi både före och efter följde nyheterna noga och även höll oss uppdaterade hur det går för ett par vänner i Ukraina och om vi kan hjälpa dom på något sätt.

    Har du tänkt låta 100 000+ personer få följa med på er resa i realtid och kanske göra lite samarbeten under tiden? Nej, då kan du inte riktigt jämföra det. Alla får väl ta en semester men hur man marknadsför den i en tid då det är krig några timmar från svenska gränsen är väl det osmakliga.

     Det är ju deras jobb. Jag fortsätter att gå till jobbet trots krig så varför skulle inte d vilja fortsätta ha en inkomst? Slutade du jobba när Putin invaderade?

      En enormt stor del av det de postar är INTE deras jobb utan bara dåliga vanor. Självklart ska de kunna fortsätta med den delen som drar in deras inkomst, även om jag kan tycka att exakt alla samarbeten inte passar in lika bra när man även delar info om kriget i samma veva.

      Och jag förutsätter att alla som arbetar med sociala medier faktiskt delar info om kriget i sina sociala medier för att 1. Visa solidaritet och 2. Upplysa.

       Du skrev ju precis att de får ta semester? Och jobba?

       Du borde nog logga ut en stund ?

   Det är tillåtet att hitta på roliga saker trots att man såklart tycker det som händer i Ukraina är fruktansvärt.

   Du säger inte att allt ska stanna upp men samtidigt vill du skamma de som inte stannar upp…?

   Vad gör du själv om dagarna? Klär dig svart och sörjer aktivt 24/7?

   Det finns alltid folk som lever i misär och krig. Tyvärr är det sant. Barn slaktas i andra länder, nu blir det mer påtagligt för att det är så nära.

   Fast en människa kanske behöver komma bort tex ang sin hälsa eller någon kris. Dvs haft det jobbigt. Jag vill gärna åka till Ibiza.

  När rumpan har fyllts på blir ju magen i fokus så fort den blir rundare.

   Har hon gjort röven?

  Varför detta ständiga behov av att kommentera andras kroppar och utseende? Varför fråga om någon är gravid? Kan man inte vänta eller är man så nyhetskåt att man måste vara först med nyheten?

   Man tycker att man är ”speciell” när man är den första som anar. Det ser man ju bara i kommentarerna under varje gravid-announcement: “åh jag visste det!!” ?

  Utgår folk från att alla smala människor har en platt mage?

  Alltså.. jag tycker aldrig det är okej att döma och granska någons kropp på det viset. Det är inte schysst och man bör verkligen inte bry sig om hur andra ser ut! Eller man kan hålla det för sig själv liksom.
  MEN jag kan också se en dubbelmoral ifrån just influencers som exponerar väldigt mycket avklädda bilder där det är lätt att se hur dom ser ut rent kroppsligt, och i 99,9% av dessa bilder som väljer att lägga upp då är ju vinkeln tagen med millimeter precision för att kroppen ska se så perfekt ut som möjligt, och ja, indragna magar o kanske till och med retuschering. Influenser tillsammans med andra som syns utåt i tex modebranschen, modeller, reklam osv bidrar ju i den högsta graden till denna kroppshets och att folk TROR dom ser annorlunda ut.
  Sen blir de arga och kränkta när de från ingenstans väljer att lägga ut en bild på din kropp där den är som den FAKTISKT är och då inte alls ser ut som på alla dessa perfekta bilder de annars har i sitt flöde. Klart folk reagerar? Sen är det inte schysst att folk kommenterar men jag menar det är ju nästan lite provokation från influensernas håll.
  Hur kan man som tex Antonija här inte se helheten till varför just hon får såna kommentarer?
  Alla vet ju att man kan få svullen mage ibland, men jag tror kommentarerna kommer ifrån att man känner sig ”lurad” som följare om man tittar på resten av fläder liksom. Provokation som sagt.

   På vilket sätt provocerar hon för att hon har svullen mage? Man frågar inte om någon är gravid på det viset, hur svårt ska det vara.

   ”Klart att folk reagerar” för att en kropp ser olika ut på olika dagar, ur olika vinklar? Är folk helt tappade? Att reagera på att någon man är van vid att se med helt platt mage ibland har inte har helt platt mage är konstigt, och att dessutom tala om det för personen är 0% försvarbart.

   Nej, det är absolut inte klart att folk reagerar på att en kropp ser olika ut över tid.
   Nej, det är inte provokation, inte ens i närheten.

   Varför tror du att folk drar in magen på bild? Varför tror du att folk väljer rätt vinkel? Jo för att folk kommenterar så fort de ser något som de tycker är avvikande från normen. Men skamma på du..

  Jag fick senast en kommentar förra veckan med frågan om jag är gravid. Nej, jag älskar bara mat helt enkelt & klär ändå på mig det jag vill ha ??‍♀️

   Jag brukar svara ”Nej, är du?” när människor ställer den frågan 😀

   Men vad är det för ointelligenta vänner ni har?

  Hade en kollega som hela tiden fick frågan om hon var gravid och hur långt gången hon var. Hon var väldigt svullen men less på att få frågan. Visade sig sen att hon hade en tumör som växte i magen. Tyvärr tog den också hennes liv sen. Vet inte vad jag vill ha sagt med det här men kom att tänka på henne, fastän det var länge länge sedan nu?

   Fler borde läsa detta och få dig en tankeställare… hoppas alla som kommenterade hennes kropp skäms riktigt jävla ordentligt :((

   Usch vad hemskt!
   Också hört om många som kämpar med IVF och därför blir svullna av hormonerna att de fått frågan. Väldigt smärtsamt när man inte vill annat än att vara just gravid. :/

    Ja, det är så märkligt att folk frågar om sånt.
    Här kommer mim story om hur jag löste det en gång, hahahaha
    Jag jobbar som tandläkare på min egen klinik. Jag hade en kvinnlig patient som inte riktigt begrep att vi inte var väninnor utan endast tdl och patient. Jag är väldigt lättsam i pratet när patienter kommer till mig, pratar om väder o vind osv osv. Men jag är fortfarande bara ”din” tandläkare. Hon hade under flera års tid, sedan hon själv blev gravid, frågat om jag inte skulle skaffa barn/pratat om allt inom mammarollen. Tilläggas kan att jag och min man hade fått många missfall på raken. En dag blev jag rejält irriterad när hon frågade om inte jag skulle skaffa barn.
    Mitt svar blev – Kära du, varför tror du att jag vill prata om hur jag och min man knullar, med dig som bara är min patient??? Men okej jag ska svara på din fråga, min man brukar lägga heeeela sin sats mellan mina fasta bröst eller annars brukar jag även svälja satsen som variation. Jag förstår att det kan vara svårt för dig att krama din mans kuk tills det går för honom med dina lite långa sladdriga och tunna bröst trots att du bara är 28år (jag själv var 40år då) Jag kan lova er att min sköterska stod helt förstenad och med hakan nere vid knäna. Patienten blev tyst. Efteråt skrattade jag o sköterskan så vi nästan dog, och hör o häpna patienten fortsatte komma år efter år, men frågade aldrig igen.

     Hoppas detta var ett skämt. Hjälp.

      Självklart inte. Och jag misstänker och hoppas att jag lärt henne en läxa att man frågar/tjatar inte om vad som helst med folk som man inte är god vän med.

       Hon frågade om du inte skulle skaffa barn, och du drog en porrhistoria för henne? Jag hade aldrig jobbat kvar om jag var din sköterska. Det där sa väldigt mycket om dig.

       Så hon ställer upprepande frågor om du ska skaffa barn och istället för att på ett vuxet och professionellt sätt berätta för henne att ni inte är så nära för att prata om en sådan sak så berättar du detaljer om ditt sexliv, klankar ner på hennes utseende och skrattar åt det efteråt med din sköterska… Vet inte riktigt vad du egentligen tycker är så himla kul i den situationen och det framställer inte dig själv i så bra dager..

  Världens minsta fiol spelar för henne ?

  Snittåldern för kvinnor som heter Britt-Marie är 69 år. Jag tvivlar på att de ens vet vem den här tjejen är, än mindre skriver kommentarer om hennes mage på en app de knappt känner till.

   Det är med allra största sannolikhet ett smeknamn hon gett alla de som kommenterar sådär. Typ som att vissa typer kallas Karen

    Eller Katt-Eworna

   Fast skulle säga att majoriteten av dagens svenska 69åringar har instagram. Däremot tror jag inte så många av dem följer just denna influencer. Annars är det bara att gå in på valfri tjej som varit med i bonde söker fru och har många följare för att hitta massor av ”Britt-Marie” som kommenterar

    Där har du dock väldig fel. Åldersgruppen +65 på Instagram sår för 2.2% av de totala användarna

     I Sverige eller världen? Tjaa menar iofs kvinnor tror inte många 69-åriga män har instagram

   Haha tänkte samma sak.
   Är troligtvis Anton 13 år från Flen som vill jävlas

    Exakt, det är troligen inte ens nån som tror hon är gravid, folk vill bara skriva retsamma kommenterar och det är ett enkelt sätt. Som influencer borde hon inte ens ta åt sig, det är väl vardagsmat med nättroll 2022? Exakt ALLA som har en mage vet att man kan bli svullen när man äter, så det här är bara provokation.. Tycker inte ens det är så hemskt. Bara säga ”nej jag åt nyss”. So?

     Man blir väl inte svullen av att vara mätt. Jag har aldrig varit svullen om magen däremot proppmätt

      Då är väl du en av de oturliga då som inte heller vet om att man kan få svullen mage efter man ätit, just för att ”du själv aldrig blivit det”. Då har du lärt dig nåt nytt idag, grattis!

  Det är så märkligt med folk som kommenterar kroppar. Jag var en sommar med om en allvarlig infektion, låg inlagd en vecka och gick ner 10 kilo i vikt, från BMI normalvikt till undervikt. När jag kom tillbaka till jobbet efter ”semestern” fick jag så många kommentarer om hur snygg jag var efter min viktnedgång.. Vägde då 57kg (174 cm lång) och när jag sa att jag legat inlagd och varit allvarligt sjuk vet jag att en svarade ”men ändå nice att gå ner i vikt”!
  Jag förstår ärligt inte folks besatthet av vikt och kroppar :-/

   Alltså… saknar ord ?

   Men gud! Du skulle svarat ”men ändå nice att du är dum i huvudet”

   Åh varit med om samma. Fy fan för folk alltså. Jag brukar träna hårt och gillar mat så mina muskler syns ju inte direkt. Var tvungen att genomgå en operation och hade svårt att äta pga smärtor så var hemma från gymmet norra månader, tappade 15 kg. När jag kom tillbaka fick jag så många kommentarer om hur snygg jag var ?‍♀️ ”Vad musklig du ser ut, syns att du tränat mycket när du varit borta”. Eh, nej, slutade bara äta och mådde piss.

   Hört samma kommentarer om de som gått ner i vikt efter att varit sjukhusinlagda pga ac coronan.

    Av detta borde alla få sig en tankeställare, att idealen är sjuka!
    Inget att leva upp till med andra ord. Även folk som lyckas få en idealkropp är ofta besatta av sin och andras vikt, vilket också är rätt sjukligt i sig.

   Blir så arg på sådant här. Det var precis sådana kommentarer (var med om liknande, två många sjukhusinläggningar som resulterade o stor viktnedgång) som fick mig att hamna i ätstörningsträsket..och än idag har jag problem med det, 11 år senare. Folk måste börja tänka sig för vad de säger.

    Långa* inte många ?

  Så sjukt beteende det där. När jag var gravid i vecka 12 (hade inte gått ut med det på jobbet så försökte dölja det) mötte jag en kollega i en korridor som ropade grattis o tittade menande på min mage. Höll på att tappa datorn i ren förvåning! Vem gör ens så? Blev helt ställd o sa tack men att jag inte sagt ngt, o hon skulle babbla högt om att det syntes ordentligt nu. Gick några bakom henne som log och skulle stanna och titta också. Gud blir så arg när jag tänker på det ? hade redan sagt det till chefen så var ingen panik men måste väl få vara mitt val när, var och hur jag vill berätta. Hade dessutom klätt mig medvetet för att försöka dölja det ngn vecka till av olika anledningar. Sån häxjakt ibland på att syna gravida, fy farao för alla som håller på så.

   Men fy vad respektlöst! Alltså hos vissa syns det ju rätt så tidigt men tycker folk kan hålla klaffen då. Det är fruktansvärt att gå ut med sin graviditet och sedan behöva ta tillbaks det och få massa huvuden på sned riktat mot sig… Folk måste börja fatta att vissa värnar om privatlivet.

   Förlåt men IQ:n på människor som säger grattis till folks graviditeter när de själva inte gått ut med det, den avslöjas ju direkt. Det är ju bara att skratta åt dessa människor för tänk hur svårt de har att förstå annat i livet om de inte ens förstår den superenkla grejen.

  De är väl avundsjuka på henne. Är själv lite avis 😀 men jag hade tröttnat på sol och bad ganska snabbt.

  Är väl rätt sorgligt att man ska behöva gå runt och vara ledsen över att bli kallad tjock. Det är ju också ett rätt tråkigt problem som många får stå ut med. Det ständiga smal=bra och fin. Tjock=dåligt och ful. Tycker hon borde ha uttryckt sig lite smidigare.

  Okej, om man som jag aldri tittat på Margeaux
  (för mig är hon enbart bekant av allt jag läsdt här!)
  så tycker åtminstone inte jag, fid första (och andra, och femte osv) att hon har fin hy, Inte alls.
  Så hur såg hon ut förut, om nu snigel-slemmet gjort stor nytta…?h det nen hab öringet trlv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.