Moa Debruin om semmeldagen

Du kommer se mig äta en hatt före du ser mig äta en semla, men folk verkar vara smått hysteriska med sitt semlande. 
MER hysteriska än på kanelbullens dag! Varför sysslar man inte med en liknande kapprustning i innovativa bullvarianter, som man gör med semlor. Det hade jag haft mer förståelse för, i så fall.

Vi har ju redan läst om ”smackan”, så vad tror ni kommer härnäst? 
En semmelpasta? Kanske från Olli?
Finfördelade semla på en guldbricka eller i en yttepytteliten redlinepåse?

 

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kanelbullar äter man ju året om. Inte lika speciellt….

  Ser detta samtidigt som de skapade en semmelglassbåt på Efter Fem. Har det börjat gå utför?

   Börjat?! 😅

   Här är några varianter av semlan som jag har sett de senaste dagarna:
   Cremla (croissant & semla)
   Korvbrödsemla
   Höstsemla
   Pralinsemla
   Semmelshot
   Semmeldrink
   Semmeldrömmar
   Semmelbollar
   Semmeltoast
   Semmelbiskvier
   Semmelbutterkaka
   Semmelmoussetårta
   Semmelsockerkaka
   Semmelkladdkaka

    Criossantsemla är ju så jävla gott!! Mindre torr bulla och mer mandelmassa. Helt i min smak.

     Bulle.

      Nej bulla. Där drar jag ändå min gräns.

      Måste vara jobbigt för dig när du rör dig utanför din lilla kommun och stöter på olika dialekter. Kämpa.

       Lilla kommun? Bor i en stor stad och ett stort landskap där ingen säger så… Största delen av landet gör det inte. För det heter inte så. Man skriver inte på dialekt.

        Men gnäll hos nån som bryr sig sur*ulla.

        Ta dig en bulla så det blir folk av dig!

         Prata svenska.

          Hujja då.

    Ja rack vill prova alla 😉

     Tack ånej dessa stavfel.

    Var det förra året som folk blev helt galna av semmelwrap och köade i timmar? Eller flera år sedan kanske?

     Fanns innan pandemin i alla fall.

     Det var 8 år sedan, år 2015….. Tössebageriet som orsakade köer. Därefter har det väl gått bara utför!

  Mina ögon blöder! ”Semmeldagen”?? Säger någon så verkligen?

  O var det här verkligen ett så roligt inlägg att det var värt att delas?

  Mvh tisdagsbitter

   Hej tisdagsbitter! 😀

    ❤️

    Fettisdagsbitter 🥹

   Nä det heter fettisdagen

    ”fettisdagen” har en negativ klang så ”semmeldagen” är mer inkluderande

     Inkluderande? Vilka eller vad exkluderar ordet fettisdagen?

      Andra bakverk? 😂

   Ja, det är väl vanligt? Hör fettisdagen väldigt sällan.

   Varför skulle man inte säga semmeldagen, när det är semmeldagen?

    Det heter semmel men de flesta jag hör säger semledagen.:/

     Nej fyyy, som de som säger äpplemos… 😒

     Det är väl samma puckon som säger jenklien också?

    För det heter inte så?

     Heter och heter, det är ganska gammeldags, många kallar det semmeldagen.

  hahaha, klockrent. på mitt jobb diskuterade kollegorna om det heter ”fet-tisdagen” eller ”fettis-dagen” och hade helt galna utsvängningar om varför det hette det och det, istället för att bara googla. märkligt att ingen över 25 verkar veta vad det egentligen är för dag, orkar inte med samtiden.

   Dina gnälliga inlägg! 😂

    Mår du bättre nu?

    😘

     Jag vet! 💡
     Kör varannat inlägg negativt och det andra positivt! Då har du ökat din positivitet med 50% 😍 👍🏻

   Fettisdagen. Det är som mors dag fast för oss fetton . Man ska köpa blommor och hylla ❤️

   Men vilken tur att du är så smart och kan allting. Om du nu visste svaret, varför sa du det inte det själv? 😂

   Ingen över 25 vet inte vadå?

   Kul att någon diskuterar och använder hjärnan istället för att ”bara googla”

    Jag vet att på franska så heter det mardi gras vilket är tisdag-mardi och fett/fet är Gras så jag hade nog gissat på fet-tisdagen, våga vägra googla

   så över 25 är gammal när man är i 20 års åldern men passerar 25 är man stenålders?

   Kan väl vara kul och bra att diskutera och fundera ibland istället för att bara googla upp ett svar?

  Fan vad sugen jag blev på semlor nu😭

   Köp!!

    Orkar inte gå ut 😅 ska äta ett kexchoklad istället, absolut inte samma sak men gott 😂
    Ska köpa semlor imorgon!

     En! Inte ett!

      Det där är dialektalt så vara lägg ner. Vad är det med dessa språkpoliser? Det är ju inte så att du inte fattar vad som menades. Varför har vissa sån besserwisser-attityd?

       Kanske tycker vi att svenska språket är viktigt?

        Men ni har ju ingen aning om varför vissa stavar fel? Kan ju tex bero på dyslexi eller att man inte har svenska som sitt första språk. Så vad åstadkommer man med att gnälla på folk man inte känner? På en skvallerblogg dessutom, inga viktiga texter direkt.

        Hör inte dialekter till det svenska språket?

        Att bevara dialekter och lokala ord och uttryck är väldigt viktigt för språket. Det ger inte bara språkrikedom utan även en direkt länk till språkhistoria och ords etymologi.

         Jag älskar dialekter och blir lite ledsen varje gång jag hör om äldre ”bondskor” som är på utdöende. Finns något sorgligt i en dialekt som dör ut.

          Hörde på radion att det i de flesta lågstadieskolor på Gotland inte finns ett enda barn som bedöms prata gotländska (enligt deras egna lärare). Kanske skulle spåkpoliserna fundera lite över hur stor insats man egentligen gör för svenska språket när man hugger på dialektala uttryck?

           Man får tala på dialekt, men ska skriva på rikssvenska.

           Äsch, fjöl av!

           Fast ibland finns det dock inget rätt och fel mellan två olika sätt att uttrycka sig, utan skillnaden dialektal. Det finns inte alltid ett entydigt rikssvenskt facit.

           Angående en och ett finns det verkligen rätt och fel… Eller ska jag gå runt och skriva en bord och ingen får säga nåt?

          Tycker det är härligt, hoppas (nästan) alla dialekter försvinner, särskilt de när man inte hör vad de säger.

         Men ”ett choklad” kan bara gå och dö. Finns inget fulare 😄

       Säger man verkligen ”ett choklad” någonstans i Sverige?

        Skåne

        Ja tydligen i skåne… sjukt jag vet.

        Men det är för att i Skåne säger man äta ett choklad PUNKT.
        Det var ytterst förvirrande när (t.ex.) stockholmare kallade 1 choklad för 1 chokladkaka. I mina öron var en chokladkaka något man bakat, en mjuk/hård kaka, INTE ett Marabou Mjölkchoklad.
        Det är klart att man säger EN choklad-KAKA i Skåne. Om man pratar om kakor.

       Men det är ändå fel, svenska vet du… Man skriver inte på dialekt.

        Tänk om Sara Lidman, Torgny Lindgren, Karin Smirnoff och andra stora och älskade författare hade hört dina hemmasnickrade ”visdomsord”. Då hade vi gått miste om fantastiska litteratur. Men dem har du väl aldrig hört talas om.

      Säger man en kex också? En knäckebröd? En rån? Säger alltid ett till det, men blir osäker nu.

      Varför säger man en banan men ett äpple?
      Eller säger jag det fel också? 😅
      vad är reglerna om när man använder ett eller en?

       Min mormor säger ett apelsin. Tycker mest det är gulligt. Kanske dialekt, jag vet inte.

        Hon säger även tvådje i stället för andra. Hon skulle driva språkpoliserna här inne till vansinne💕

         Gulligt 💕

         Tvådje, så gulligt 😍

       Finns inga regler, man får bara lära sig för varje ord. En kaka – en chokladkaka, därifrån kommer det.
       Ett kex, ett knäckebröd, ett rån. Har inget med varann att göra.

      Alltså ingen som inte säger ett choklad säger en choklad. Dör jag bor säger vi inte jag ska äta en choklad liksom det vore lika konstigt som att säga jag ska äta en vanilj. En choklad är ingen grej i sig själv liksom. Man äter tex en chokladkaka, och då heter det ju en. Ett blir bara konstigt på det sättet, ett vad?

  Fick semla på jobbet idag av tvetydig kvalitet! Men ska väl vara tacksam för det lilla antar jag. 🤷🏼‍♀️

  Det finns ju redan massor av varianter av en bulle 🤪. Olika kryddor, olika fyllningar, olika utseenden, olika storlekar, osv. Ett exempel är ju fastlagsbulle – aka semlan 👻

  Gillar ni semlor med hetvägg?

   Fy fan vad gott det är!! ❤️❤️❤️❤️

   Är det inte hela ”rätten” som heter hetvägg?

   Vidrigt! Varm mjölk både luktar och smakar fruktansvärt. Och sen en bulle som blir helt saggig av mjölk. Blä!

    Håller med, skitäckligt! Lukten av varm mjölk är verkligen 🤢.

   aldrig smakat detta faktiskt 😨 låter dock som att det skulle kunna vara gott? 😅 Gillar du det? Hur gör man? Bara att addera varm mjölk i en tallrik eller ska man göra något ytterligare med mjölken?

    Lite varm mjölk i botten på en djup tallrik och sen lägg i semlan. Sjukt gott.

     Såååå äckligt.

  Allergisk mot mandlar så jag har således aldrig ätit en semla, bara omgjorda kopior men jag kan liksom inte förstå att dessa bullar skulle vara så fantastiska som alla påstår. Tror att det bara har blivit nåt man hakar på av gammal vana.

   Det är ju dock mandelmassan som gör den god tyvärr.

    Ja, ledsen, men ⬆️

    Är besatt av semlor men finns inget som kan ersätta mandelmassan. Testat typ hasselnötskräm eller något? Har inte testat själv och det smakar ju inte i närheten av samma, men kanske det skulle kunna ge lite ”ompf” till dem eventuellt?

   Jag äter en semla, en gång om året på fettisdagen. Således är dessa bullar speciella för mig i alla fall. Jag längtar till en flera veckor innan det är dags, och när jag väl äter en så är det inte nån torr Lidl-bulla.
   Och nu äter jag inga fler sötsaker innan påsk.

    Seriöst? Äter du inga mer sötsaker fören påsk? Hur går sånt till?! Hur låter man bli? Var hittar man sån disciplin? Är du aldrig sötsugen? Åt du mycket socker när du var liten?

    Så många frågor!

     Haha du hann före mig! Jag är glad om jag håller mig från sötsaker fram till helgen nu. Men har inte några större förhoppningar 😅😅

      Hahah same 😂

      Jag handlar alltid bara en gång i veckan, på lördagar, innan var jag ”duktig” och köpte bara något jag skulle ha på lördagen. Och eftersom jag inte handlar mitt i veckan åt jag rätt nyttigt för jag åt det som fanns hemma liksom.
      Nu har jag börjat köpa hem ett lager varje gång 🙃 speciellt om jag springer in en runda på Lidl också. Dom har så mycket roligt, gott och nya saker så plockar på mig massa🙈

     Jag bara bestämmer mig, och när jag gör det så blir det enklare att hålla ut. Jag klarade mig utan sötsaker två veckor före idag, och när jag väl gjorde det så…hur svårt ska det vara?
     Och ja, jag älskar sötsaker och kan lätt äta sånt tills jag mår illa när jag väl börjar.

      Tack för svar! 🙂

      Känns på något sätt bra att veta att du älskar sötsaker och kan äta tills du mår illa, för då finns det hopp för mig också att dra ner på sötsaker och snacks tänker jag 😂

       Ju mindre socker du äter, ju mindre sugen blir du.

        Funkar inte på mig.

        Jag vet, men kommer inte ur denna spiralen just nu 😅 men hur sugen jag än blir så skulle jag aldrig handla förutom en dag i veckan. Så gäller att inte ha något hemma, inte saker så man kan baka eller något. Ska testa att äta en stadig frukost på lördag innan jag handlar så kanske jag inte blir så sugen och köper allt 😂

         Ibland kan det funka bättre att äta något litet sött då och då. Det har det i alla fall gjort för mig/en som också gillar sött men äter kanske 90% mindre än förr.

     Folk är väl olika? Alla gillar inte söta saker.

      Precis! Jag avskyr choklad, söt jäkla massa. Har aldrig köpt en läsk och inte ätit tårta på säkert 20 år..folk tycker jag är märklig.. jag gillar inte socker på det sättet. Ge mig vin, så är jag nöjd.

    Duktiga du.

   Jag tycker att semlor är vidriga. För söta, för feta och bara blä. Du missar ingenting, enligt mig.

  På tal om det. Har någon provat Camilla hamids semmelkladdkaka? Och hur var den i så fall? Funderar på att baka till födelsedagen i helgen nämligen.

   Har bakat semlekladdkaka i flera år, vet dock inte vad Camilla Hamid har för recept.

   Tusen gånger godare än vanliga semlor! Kör!

  Semlor är sååååå överskattat! Finns typ 1000 bakelser som är så mycket godare.

   Ja?! Men man måste ju inte välja en enda att äta resten av sitt liv.

    Så bajsnödig komentar, folk här! 😂😂😂

   Alltså semla är väl inget man vill äta varje dag resten av livet, men det är definitivt ett av mina favoritbakverk! 😀

   Jag tycker precis tvärtom, äter aldrig andra bakelser, absolut inget som lockar mig när jag står vid nån bageridisk, blir snarare äcklad av alla sötsliskig bakverk med choklad på sylt på grädde på marsipan osv. Men semlor…älskar skiten, det är nåt med kombon, färsk kardemummabulle, mandelmassan och så grädde på det😋Gillar eg inte grädde så värst, men i semla (& Irish coffee😊) funkar det. Vill att semlor skall finnas året runt!!

  Hur kommer det sig att i nästan varje inlägg skriver om dig själv Camilla?
  Starta en ny blogg där du kan skriva bara om dig själv och dina stödkorvar m.m.

   🥱

   😂😂

   Fast detta är ju hennes blogg, så låt henne? Är väl hon som bestämmer över innehållet 😅

   Varför skulle hon inte göra det? Det är hennes blogg ifall du hade missat det.

  Jag försökte stå på mig på jobbet. Min kollega frågade om jag ville dela en med henne och jag sa att jag tycker att vi ska ta varsin hel. Hon gick till en annan kollega och de dela på en. Slutade med att jag också tog en halv.

   Att man vill ta en halv kan ju dock vara pga att man tycker det blir för mäktigt med en hel och inte för att det är onyttigt

    Man får faktiskt äta en halv av vilken anledning som helst. Eller låta bli helt. Skulle någon erbjuda mig semlor nu så kommer jag inte äta då jag faktiskt ”fastar” fram till påsk.

     Varför? Religiös? Hälsa?

      Jag är inte religiös så får väl säga hälsa då.

      Läste halal 🙈 mvh snor i hjärnan å trött. Dålig kombo.

    Klart man får äta vad man vill och hur mycket/lite man själv vill. Det störiga är folk som måste göra en sån grej av det så fort det ställs fram fika. Oja sig om storlek på bakverk, vara om sig och kring sig om att unna sig, prata om att man inte borde, beach 23 osv. Ät och håll käften. Eller ät inte och håll käften. Men att kolla på och kokettera och spela upp nån charad kring fikabordet är bara patetiskt.

     Har aldrig hört någon hålla på så. Men om du hör det, om folk i din närhet säger så, varför bryr du dig ens?

      Folk är människor, inte robotar.

      Hur har du lyckats undvika det undrar jag ärligt? Är det låg medelålder på din arbetsplats?
      Så fort det varit folk födda på 60-talet eller tidigare involverade i sån här fila har det ofelbart varit samma tjat.

      Obs har inget emot folk från de årtionden, men aldrig hört det från åtminstone 80-talister och yngre än dem.

     Amen sister! 👏 Så tröttsamt när de färstär fikastunden för alla runtom med sitt jävla gapande om kalorier och vikt.

     Skulle kunna vara en kommentar från mig. Ät och håll käften, förstör inte andras glädje över något gott att äta.

    Det är helt okej att inte vilja äta en hel semla av vilken anledning som helst. Det är även okej att äta 5 eller ingen!

   När jag bara vill ha en halv/mindre på jobbet skär jag bara upp det och låter andra delen stå, varför leta efter en ägare till andra halvan? Den brukar hitta en ändå 😂.

    Med det sagt gör alla såklart som de vill – men ett tips till kollegan 🤗. Så slipper den som vill ha en hel själv känna sig ”åpen.

    Eller hur?! Det är ju inte som att man springer runt och letar en ägare till den andra halvan av en kaffekopp om man inte vill ta en hel. Ta en halv om du ska ha och håll käften om det.

     Mysig du verkar.
     Och nej, jag har aldrig gjort så men hade jag hört det, så hade jag inte blivit provocerad.

      Varför tog du åt dig då?

       Om man skriver en kommentar med en annan åsikt än du, så betyder det inte att man tar åt sig.
       Har du trott det hela tiden?

     Så man ska inte ens få fråga en kollega om den vill dela på en semla? Totalt orimligt att bli kränkt över.

      Men du kan väl dela och ta en halv oavsett om någon vill ha andra halvan just nu eller inte?

       Jag pratar med mina kollegor och de är inte så lättkränkta som tur är. Har man problem med att någon frågar om den vill dela på något är det man själv som har problem och får ta tag i det.

  Tankarna går oavkortat till när Edvin Törnblom berättade i Ursäktapodden om att han hittade en semla i toaletten hemma hos sina föräldrar 😂#toasemla

   HAHAH jaaa!! 😂😂😂 Och ris! Äh måste lyssna om 😂😂😂😂

  Jobbade hemifrån idag och slapp således lyssna på ätstörda kollegor som gapar om kalorier, sockerdetox, och frågar sjuka saker som ”Men ska du äta… En HEL?” (med samma ton som om de frågar om man verkligen äter bebisar). Sedan kom maken hem med varsin semla som vi åt framför Mandelmans. Mums! Perfekt fettisdag.

   Trodde detta var en myt tills jag själv började arbeta på kontor och de äldre kvinnornas älsklingsämne är: vikt, dieter, vad dom har ätit och vad som är onyttigt. Framkommer extra vid såna här dagar.

    Och det är så himla sorgligt. Jag jobbar på ett universitet, med intelligenta kvinnor som uppenbarligen har tagit sig långt i livet (många på fler sätt än karriärmässigt) och ändå verkar det som att vikten och kalorier är det viktigaste att prata om när det vankas fika.

    Vi fick en ny chef för ett tag sedan. En äldre kvinna av det tjockare slaget. Det hintades om storleken på fikat även åt henne men då berättade hon att hon hade bantat i hela sitt liv. Sen höll hennes dotter på att dö i anorexia som 20åring och då hade chefen lovat sig själv att aldrig mer räkna och skamma sig för vad hon åt. Och sen åt hon sin bit med glatt humör. Har faktiskt blivit bättre sedan dess men synd att det ska behövas något sådant.

     Jag tror genuint att de flesta som är överviktiga/feta har bantat sig till det. Alla jag känner, inklusive mig själv, som har bantat i omgångar de senaste 20-30 åren är idag stora. Alla jag känner som aldrig har bantat är normalviktiga eller har kanske något ynka kg extra på kroppen bara…

     Min pappa satt fängslad av politiska skäl när han var ung. Han fick på riktigt bara bröd och vatten (inte svenskt fängelse alltså). När han kom ut vägde han under 45 kg till sina 180 cm och svor på att aldrig banta eller demonisera mat. Synd att min mamma är raka motsatsen… Men jag tänker ibland på pappas inställning och är glad för att han aldrig mer behövt svälta så.

      Gud så hemskt, vilket land var din pappa fängslad i? Sådant sätter ju verkligen saker i perspektiv. Likaså historien ovan om dottern med anorexia. ❤️

    Ja det är särskilt generationen som är ca 50 år och uppåt som håller på sådär. Jag har inget emot de som bara säger ”nej tack”, men de som ska trissa upp alla andra och högljutt beklaga sig över sin vikt, kalorier och liknande – de förstör fikastunden för alla andra? Så himla trist beteende. Och så tror de att det är mer okej att äta en semla om de först högt säger att de skäms över det och ska svälta resten av veckan. 🙁

   Joo, jag bjöd på mini-semlor i fredags på jobbet och de var ”Såå goda! Nu får jag springa lite efter jobbet så jag blir av med den!”
   ”Jag tar bort grädden, jag klarar verkligen inte av fettet i den”

   Men gud vad stört, jobbig arbetsmiljö!

  semlor får inte vara för stora, jag måste få plats att gapa runt dom! vägrar äta bakverk med kniv och gaffel

   Man tar ju av locket först och använder den som redskap att skopa upp grädden och mandelmassan med. Sen äter man bullen sist.

  Reddlinesemlan ändå, kokain istället för florsocker, gott och man blir glad samtidigt. Mums!

   Hatar semlor men den låter ju lite mer uppfriskande och skojig!

  Gud, är det redan ett år sen förra semmeldagen – tiden går sjukt fort!! Men dom där inläggen om medelålders kollegor och mostrar osv som är fast i 80-90-talets bantartrend körde ju ALLA influencers redan förra året, eller? Och hur dom yngre är så sköna och struntar i det och bara äter många semlor och är glada – samma i år igen? 🙂

   Att beklaga sig över hur onyttig semlan är samtidigt som man likt sjutton äter den känns som ett typiskt medelålders-tant-beteende? Bland yngre känns det mer som att man äter eller avstår utan kommentarer.

    Fast jag får känslan, speciellt bland influensers att man vill visa att man minsann äter semla och ger fuck you till ”gamla bantarkärringar” samtidigt som man själv spyr i smyg eller ”tränar bort den”.
    Tror inte ett dugg att unga kvinnor är mindre ätstörda, dom pratar bara inte om det på samma sätt.

     Jo, så är det ju. Alla unga säger att dom inte bryr sig lalalalala och är ändå typ size 0 så vad gör dom bakom stängda dörrar. Det blir superfalskt när ALLA ändå fattar att dom inte äter en semla och ser ut som dom gör så det blir otroligt falskt.

  Kan inte någon snälla uppdatera mig hur det går för Elin kjos? Klarar inte av deras podd men vill ändå veta hur hon mår.. verkar ha gått åt fel håll det sista

   Du står inte ut med att lyssna på en podd för att få reda på hur en person som fått stå ut med mycket värre saker? Känns som att du har ett väldigt stort ilandsproblem. Och är nyfiken. Stackars dig.

    Hah gud vad folk är speciella här inne 😂

    Jag står inte ut med att lyssna på pod öht. Jag kollar aldrig på youtube klipp heller eftersom det är för ”långsamt”, jag måste greja med min mobil om jag ska kunna titta på film och att koncentrera mig på en podd i över 30min klarar jag inte.
    Jag får kämpa för att koncentrera mig när jag jobbar och umgås med vänner, men det är allt jag orkar med.
    Bara för att någon är dödssjuk i cancer så förändras inte min hjärna.

  Ganska rakt av kopierat från Fanny Svärd…

  Jag bor precis vid ett litet bageri som brukar vara ganska tomt, men idag var det kö hela vägen genom bageriet ut på gatan. Tacksamheten över att jag aldrig gillat semlor var stor just då.

  Mirka Norrström har hoppat av sina studier då hon påstår att hon inte fick nåt CSN sanningen är att hon inte fixade att studera. I somras fick hon ett jobb som hon 2 dagar senare sa upp sig ifrån för det var inte kul. Soc får hon inte då hon inte är inskriven på arbetsförmedlingen, har bil och hund. Bloggen är död och hennes Insta försörjer inte familjen, så hur försörjer hon sig och sina 8 minderåriga hemmaboende barn. En sån stor familj kostar ju en del och bilen behöver bensin plus alla tiggerihistorier

   CSN dras in om man inte tar tillräckligt mycket poäng. Så hon kan mycket väl ha rätt i att hon ej fick CSN, om hon nu inte fixade att studera. Att vi i Sverige har socialbidrag tycker jag är fantastiskt, men det är inget jag tycker att hon är berättigad till i denna situation. Om man inte är villig att arbeta, studera eller sälja sina ”onödiga” tillgångar ska man inte heller få socialbidrag, för det är en sista utväg och inget man ska få för att man råkar tycka arbete är tråkigt. Med så många barn kan jag tycka att hon får ta ett jobb oavsett vad hon tycker för att faktiskt kunna försörja barnen. Skulle hon lida av psykisk ohälsa som gör arbete omöjligt så får hon ta tag i det. Mirka har själv valt att skaffa många barn, och barnen ska inte behöva lida på grund av hennes beslut.

   Hade hon inte registrerat ett Only Fans-konto? Inte förvånad över att hon inte pallar ett riktigt jobb. Hon har ju försörjt sig på skattebetalarna genom att klämma ut så många barn som möjligt, en kan väl tycka att Only Fans är en lämplig fortsättning på det.

  Semlor ska vara hemmagjorda, bullen kan vara köpt. Sedan gröper man ur innehållet i bullen, blandar med semlefyllning och lite grädde så det blir rätt konsistens. Fyll sedan bullen, lägg på vispad grädde och lägg på locket. Då smakar hela bullen mandelmassa i lagom mängd😋

  Inte ens barnen gillar ju semla såg fattar inte hypen

  Jag åt en semla både igår och idag. Så gott ju! 😀

  Jag fattar inte sågningen av allergiker. Det är ju inte som Icas gratistårteembargo.
  Det är svårt att få tag på en semla man tål,då måste man leta reda på ett konditori som har det. Är det fel att fråga nu?
  Inte helt kul att vara utan när hela Sverige äter samma fika på arbetsplatsen och man själv gärna ätit

   Ja, det är väl liksom lite så att som allergiker får man leva med att man inte kan äta allt. Om ens konditori eller ICA inte erbjuder lämpliga alternativ kan man ju baka nåt själv, eller helt avstå och äta nåt annat. Istället för att gapa om att det borde finnas finnas ett *för mig* passande alternativ till nåt som är baserat på just gluten, grädde och mandlar. Men rätt många konditorier erbjuder ju specialare bara man beställer i förväg. Sambons uppfattning om den gluten- och laktosfria semlan han åt förra året lämpar sig dock inte för skrift så ibland får man inse att man helt enkelt får avstå vissa saker om man har kostrestriktioner. Istället för att kränkt skrika *men JAAAAG då?” Vilket jag tror var poängen i historien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.