Hanna Friberg försvarar sig mot ”dog shamingen

Hanna Friberg menar att hon utsätts för ”dog shaming” och jag antar att hon menar den som kommer härifrån.
Eller ja, den som kommer här ifrån. Hon taggade ju ändå mig på Instagram. 😁
Hon får gärna kalla det ”dog shaming”, jag väljer att kalla det vedertagna teorier från hundexperter och andra experter.
Jag tänker att det har lite mer tyngd än Hannas åsikter om sitt hundägarskap, som hon gnällde över direkt hon hämtat hunden.

Sorry, not sorry! 🤷🏼‍♀️

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men om det är så att hunden spenderar väldigt mycket/lika mycket tid med andra familjemedlemmar så lämnas ju inte hunden bort? Den bara är… med andra inom familjen?

  Det går väl att jämföra med vilken annan familj som helst där ena partnern är hemma mer, eller för all del den förälder som är föräldraledig vs den som inte är det? 👀

   Exakt. Det är ju inte som om hunden överges till vilt främmande människor, den är ju med familjen och de är en tajt familj.

    Det är INTE en hund, det är en valp som nyss kommit från sin mamma och ska landa på en ny plats med sin nya mamma.
    Stor skillnad.

   Har du verkligen aldrig hört talas om anknytningsprocess?

   Nja skillnaden är väl att hunden lämnas bort. Om man som familj skaffar en hund och den är hemma i samma hem med olika personer ur familjen tänker jag att det är en sak. Nu flyttas väl valpen efter endast ett par veckor med Hanna till en helt ny miljö utöver att det dessutom är andra människor? Tycker det är oansvarig oavsett. Skaffa en valp och sen inte ens kunna vara med den i ett par veckor innan man slänger iväg den för att typ gå på date night och dricka vin. Och dessutom planera att åka utomlands i 2 veckor… Fult dessutom att hävda att det är på jobb. ”Jag vill åka utomlands i 2 veckor någon gång i slutet på mars-början på april. Vill inte åka hit eller dit men tipsa mig om ställen med bra mat” Låter sannerligen som en jobbresa, hon verkar ha noll inflytande och bara måste anpassa sig och åka på denna viktiga jobbresa stackars stackars Hanna hahahaha

    Hur blir slutet på mars/början på april ”enbart ett par veckor” och hur vet du att det är en helt ny miljö? Dessutom hennes mamma och syster har sovit över hos henne flera nätter, de har tillbringat väldigt mycket tid tillsammans fr om att valpen kom hem till henne just för att det ska anknyta och vara en del av hundens familj, det blir inte ”andra människor” för valpen. Det känns som att folk bara vill vara upprörda för upprördhetens skull faktiskt.

     Efter några veckor refererar till för endast ett par dagar sen när Hanna var hemma i sin lägenhet utan hunden. Vilket innebär att hunden inte var där utan i en ny miljö efter endast några veckor. 1+1=2, varsågod

      Jaha i så fall är det ju väldigt överdrivet att säga att valpen ”slängs iväg” och ”flyttas till en ny miljö” när den i själva verket bara inte var i lägenheten i någon timme utan med familj som den har anknytning till. Tror egentligen ingen har en genuin oro för den här hunden, det är bara gnäll.

       Men snälla, valpen slängdes iväg i flera dagar? Är väl fortfarande inte hemma iom att hon är och åker skidor? Vad är det för timmar du svamlar om? Om du inte har någon koll öht på vad som hänt så blir det väldigt märkligt att du försöker diskutera någonting 😂 Du har so far missuppfattat varenda grej som hänt, hallå hur går det?

        Eller så är ditt gnäll ganska obegripligt för oss som inte har satt på oss våra mest negativa glasögon? Jag menar att ta med en valp till en fjällstuga, låta den knyta an till andra i familjen som passar den ibland och att den får träffa andra människor är fullt rimliga och normala saker och inget som kommer skada den öht.

         Men snälla du har ju helt missförstått allt, du vet inte ens vad du pratar om? Fjällstugan var en annan gång förstår du…. Väldigt snurrigt hos dig nu och det blir bara värre och värre. Här diskuterar vi huruvida det är lämpligt att lämna sin väldigt unga valp, efter endast ett par veckor hos sin nya ägare, själv (utan sin ägare) hos nya människor (som inte bor med ägaren eller hunden), någon annanstans än där hunden bor (främmande miljö). Det är vad som hänt och iom att det beteendet är allt annat än rekommenderat och tom fördöms av av experter så har det hela genererat kritik. Vad är det dom är svårt att förstå?

          Det är inte nya människor för valpen, hennes familj sov över flera nätter i lägenheten i början och tillbringade nästan lika mycket tid med den som henne för att den skulle känna trygghet med dom också. Det är absolut inget problem att de passar den utanför lägenheten i någon timme/en dag efter ett par veckor.

           Nu hoppar jag in här. Läs på om anknytning och hur extremt viktigt det är att spendera längre tid än Hanna på att vara med valpen. Det är intr en vuxen hund, då hade det varit ok.
           Det handlar inte om skamning, utan om forskning. Fakta.

        Du bryr dig inte ett skit om valpen. Du försöker bara knäppa Hanna på näsan. Väx upp din barnunge!

         Och du, verkar det som vill enbart försvara Hanna. Korkad kommentar eller hur.
         Valpen mår absolut bäst av att vara i sitt nya hem. Lära känna närmiljön och knyta an till sin matte/husse.

         Vad är du 12 år gammal? Snark

         Ja låt oss knäppa Hanna på näsan tack! Med tanke på vad hon gör

   Varför lägger Läckberg ut vad hon äter nu?

    Ätstörd?

    Hon skrev för nån dag sedan att hon skulle börja ”banta” och äta lågkolhydratskost.

     …igen

  Du måste verkligen sluta trycka ner unga kvinnor? Tycker inte alls det passar i detta samhällsklimat att du som 40+ kvinna ska sitta och göra dig rolig på yngre kvinnors bekostnad. Skärpning! Så otroligt trött på dessa drev mot folk.

   Eller så lär sig unga kvinnor att bete sig som folk, men det är nog för mycket begärt.

    Bete sig som folk? För att hon lämnar iväg sin hund till andra ibland? Snälla du, alla lämnar väl ibland väg barn/hund till andra. Fyfan vad bittra svenska kvinnor är, glad jag lämnat detta land för gott

     Stanna där och var tyst och lämna samtalet då, tack.

      Haha hjälp vad sorgligt. Här sitter massa vuxna kvinnor och hatar på andra. Ett genomgående tema på sociala medier. Jag tycker bara det är mycket sorgligt. Jag lämnar gärna❤️ Hoppas på förändring

       Jag heter egentligen Erik och är 17 år.
       Ditt tjat om att detta är ” hat ” är bara pinsamt Elin. Vuxna människor kvinnor som män förstår skillnaden på hat och kritik.
       Tack för din tid här ha det bra!

        Nej jag är faktiskt tjej😂 Jag förstår dock hur du tänker också, jag är bara trött på hur hård tonen blir! Trevlig söndag!

       Det enda Elin som är sorgligt är att du inte känner till definitionen av ordet hat. Vad beror det på, kan man undra?

        Vem fan är du att uttala dig? 😂

         Undrar det samma om din intelligenta reaktion.

       En valp på ngn månad som inte ens bott hos henne I 2 månader. Varsågod, jag rättade ditt grundläggande felaktiga antagande. Läs på lite hur det fungerar med valp så förstår du hur del det är.

     Höll med dig till ”bittra svenska kvinnor” Snark.
     Inte behöver du gå in på svenska bloggar heller när det är så bittert i Sverige?
     Hej då.

   Jag hade haft exakt samma åsikt om det hade gällt en man, men nu råkar den här branschen domineras totalt av kvinnor. 💪🏻💪🏻
   Men ska man slippa granksning bara för man har en f**ta mellan benen?
   Fy fan vilken nervärderande syn på kvinnor du har i så fall!

    Fast nu har ju Hannah och hennes familj har hund sedan innan? Du hade din hund i typ ett år? Jag tror att familjen Friberg är väl i förstådda i hur en hund fungerar/ hur de tar hand om den utan dina pekpinnar.

     Uppenbarligen inte. Läste du ens förra inlägget som Hanna tyckte var att dog shama henne. Det kan inte Hanna ha gjort. För då hade hade hon känt till den rekommendation som SKK lämnar avseende första tiden med en ny valp. Det luktar offermetalitet och såriga tår om Hanna. Hanna kanske borde överväga att ge hunden till sina föräldrar istället och vara den roliga lekmaten som dyker upp när det behagar henne.

      Tycker bara det är väldigt magstarkt av C att döma Hannah så hårt när hon själv fick ta bort sin hund så tidigt. I så fall kan ju vi dra slutsatsen att den hunden for så illa så hon va tvungen att avliva. Men bara C kan veta till 100% vad som va bäst för hennes hund. Låt Hannah göra desamma för Hugo- en bevisligen älskad och väl omhändertagen hund.

       Wow! Nu är du ute på hal jävla is du

        På vilket sätt då? Diskuterar vi en persons lämplighet kan vi väl diskutera en annans?

         Jag tycker att Camilla har varit oerhört transparent gällande Selma och vad som hände . Så nej det behöver vi inte ta upp när vi diskuterar Hanna speciellt inte när anonym försöker hinta att Selma fick avlivas pga något C gjort som ett sätt att trycka till. Tillför inget till samtalet utan detta var bara ett försök att komma under c skinn och såra skulle jag säga. Slut på detta samtalet.

         Du får gärna diskutera min lämplighet som hundägare.
         Det finaste jag gjort för Selma var att låta henne somna in, trots att hjärtat gick lite sönder med det beslutet.
         Om den fokusförskjutningen är det bästa argumentet du har i den här diskussionen så är det en helt egen anledning att inte lägga så mycket mer tid på dig, men jag är inte den som är den.
         Vad vill du veta mer?

         Kan väl också tillägga att Hanna givetvis gör som hon vill med sin valp, men jag motsätter mig sättet hon direkt går emot SKKs rekommenderingar och delar – och indirekt rekommenderar – detta på sina sociala medier, till hundratusentals människor. Hon är en influencer. Hon influerar genom ALLT hon gör.

          Det påminner mig om Yogagirl, som beslutat att hennes drygt 14 år gamla älskade hund ska få somna in – den har skadat höften svårt, kan inte ens gå (!) och hon vill inte utsätta en så gammal hund för operation med tveksam utgång. Nu får hon sk*t för att hon avlivar hunden, befriar den mycket gamla hunden från sitt lidande… Folk är inte kloka.

          Ja såklart man låter sitt husdjur somna in om det lider och det finns inget mer att göra Tycker camcam är en jättebra djurägare. ❤

        Jacqueline hon är ute på hal is för hon kommenterar om CAM men när CAM kommenterar om andra är de okej? Håller med dom andra här om hur bitter du alltid verkar vara

         Haha VA? Vad har jag sagt om Camilla som gör att jag skulle vara ute på hal is?
         Har du ens läst vad jag har skrivit?

         Men, kom igen. Det är ju två helt olika saker. I Hannas fall handlar det om huruvida hon kan sägas vara lämplig som hundägare. Personligen så ger jag mig inte in i den diskussionen eftersom jag har liten erfarenhet av just hundar. Däremot så var inlägget mot Camilla snarare en underförstådd antydan om att hon skulle ha orsakat Selmas öde. Det är jävligt lågt alltså.

       Hur tänkte du där? Att Camilla inte får ifrågasätta Hannas prioriteringar under sin valps första tid, eftersom hon själv tvingats avliva sin egen hund?

        Nej jag menar att får Camilla döma Hannah som hon vill trots hon inte vet alls hur läget med Hugo är. Då är det rimligt att öppna upp för att ifrågasätta åt andra hållet. Tycker jag är helt rimligt. Menar att man inte ska vara så snabb på att döma andra hundägare när man inte har hela bilden.

         Kan väl också tillägga att Hanna givetvis gör som hon vill med sin valp, men jag motsätter mig sättet hon direkt går emot SKKs rekommenderingar och delar – och indirekt rekommenderar – detta på sina sociala medier, till hundratusentals människor. Hon är en influencer. Hon influerar genom ALLT hon gör.

         Det är två helt skilda samtal.
         Selma var sjuk och behövde därför somna in.
         Hanna missköter sin valp enligt rekommendationerna.
         Förklara gärna mer ingående hur du tycker detta är två saker som kan ställas mot varandra?
         Eller sluta deflecta och håll dig till samtalsämnet 😄

          Rekommendationen från ssk är just en rekommendation. Är det en lag? Nej. Är de något som passar alla hundar? Nej. Extremt dåligt argument att falla tillbaka på.
          De absolut viktigaste är att en hund inte missköts/lider. Sen kan ni följa rekommendationerna om så önskas i ert egna fall. Jag personligen skulle aldrig lita på några rekommendationer. Jag lär känna valpen och dess behov och efter de rättar jag mig.

     Jag hade den här hunden i fyra år och har haft hund i stora delar av mitt liv.
     Och nu är det ju SKKs rekommendationer jag lutar mig mot, inte något eget hittepå.

    Camilla, detta var ett svar på en oerhört låg nivå, såväl vad språket anbelangar som argumentationen.

     Jag avser givetvis kommentaren som innehåller orter f-i-t-t-a.

      Underliv, vagina, snippa, eller tussemurra.
      Om du sätter in något av dessa ord i min argumentation – var hamnar du då?

       Inte tussemurra! Det var det äckligaste ordet jag läst!😱 skriv ALDRIG det igen!

        Camilla, stryk tussemurra från ditt ordförråd och ersätt det med hallongrotta istället. 😂

         🤢

         Det är noterat! 🙂

        Kissemurra trodde jag ordet var

       Haha jag gillade ”tussemurra” 😅

       Svar till Camilla (man vet aldrig var svaret hamnar): Mindre vulgärt språk, lika usel argumentation.

        Vad är fel på argumentationen? Att jag motsätter mig argumentet att kvinnor inte ska få kritiseras, enkom för att de är kvinnor? Är inte det ganska nedvärderande?
        Med den retoriken skulle ju du inte få kritisera mig då jag är framgångsrik i mitt yrke OCH har en tussemurra mellan benen. Huruvida jag är ung beror ju på vad man jämför med. 😉

         Heter det inte kussemurra…?

     Verkligen? När det jag svarar på handlar om kvinnor SPECIFIKT? Att man inte ska kritisera unga KVINNOR? Ordvalet kan man absolut ha en åsikt om, men inte innebörden av kommentaren i sig.

      Exakt! Avskyr att många kvinnor gör sig direkt till offer och är så sjukligt känsliga/kränkta. Det är så sinnessjukt tröttsamt!! Och då är jag också kvinna.
      Sen finns det inget som heter dog shaming men klart Hanna vill komma på något nytt så att folk ska känna sympati och köpa nästa jacka hon ”designat”. Riktigt offer. Så genomskinligt alltihop! Sen får man faktiskt ha en åsikt om att hon beter sig oansvarigt, men sen igen vem är ens förvånad. Ansvarslöst att skaffa en ras som kräver disciplin och närhet när man inte är redo för att ge hundra procent.

    Du är så stark och modig som vågar stå upp för Hugo. Tänk så blir han en sån där vildhund som springer på stan och slåss och knarkar.

     Tack ❤️

     Jag vet, jag vill bara säkerställa att jag inte blir rånad av honom här nere i Orminge Centrum om några år.

   Elin du måste verkligen get your head out of your ass. Unga kvinnor är ej fredade från kritik ( oavsett från vem och vilken ålder ) när kritik är RIMLIGT.
   Ta med offerkoftan du stickar åt Hanna någon annanstans här diskuterar vuxna människor som förstår begreppet giltig kritik och att allt som inte stryker kvinnor medhårs inte är hat.

    Snarare du som bör gå en kurs i hur man uttrycker sig mot andra medmänniskor. Dina kommentarer osar hat mellan raderna. Ta en promenad i solen och lugna ned dig istället för att sitta här och spy galla.

     Jag har både promenerat i solen, druckit kaffe OCH ätit pepparkakor.
     Men, min åsikt kvarstår fortfarande och framförallt så skiter jag FULLSTÄNDIGT i vad du tycker om min ton eller om det osar hat. Pinsamt argument, skulle detta få mig att ändra något menar du? Att du tycker att åsikter är hat får stå för dig och det känns som ett YOU problem 😎

      Som sagt, dina kommentarer osar hat från en bitter person. 🖤
      Men, det är ditt liv och vill du vara sådan, så varsågod!

      Och du behöver inte oroa dig, jag bryr mig exakt noll om ditt liv.

       Men dåså? Varför kommenterar du ens då? Om du bryr dig så lite?

       Det verkar viktigt för dig att jag ska veta att du tycker jag är bitter? Det verkar grunda sig i något ledsamt från din sida.

       En helt chockerande grej nu, håll i dig: Man kan vara ilsken över vissa ämnen och saker i livet och samtidigt vara en solstråle och en mjuk person annars.

        I ditt fall tror jag inte på solstråle 😂 men bra försök! 😙

         Noterat ?

         Annars hade nog inte mina dagisbarn tyckt om mig 💛☀️☀️☀️

          Älskar att du går in hela tiden och läser kommentarer Jaqueline haha och svarar lika bittert varje gång , har du inget bättre för dig denna fina söndag?💛

           Jag gör flera saker denna underbara söndag. Bla kommenterar här 🥰

           Nej, hon verkar inte ha något annat för sig än att skriva hatkommentarer här. 😅
           Ganska tragiskt.

           Den som verkar bitter och grälsjuk är du. Bevakar varenda kommentar och är väldigt snabb att svara. Låtsa dessutom vara en annan anonym som 14.59. Eller är det din lika bittra kompis Karen som du kommenterar med tillsammans?
           🤣🤣🤣gå ut och kyl ner dig så ska du se att du mår bättre. Och ta med dig Karen.

           Men du 14:59 är absolut inget bättre. Låt folk ha åsikter, herregud..

          ”mina dagisbarn”?

           Ja man brukar säga så om den grupp dagis barn man har hand om

           Det heter inte dagis utan förskola och barnen är knappast dina, som tur är!!

           15.00 vad tycker du hon ska kalla dagisbarnen för då?

     Hur kan du på allvar läsa in hat mellan raderna här? Måste vara skit jobbigt att känna sig så himla träffad av alla konstant.. hujedamig

   Att trycka ner kvinnor och göra sig rolig på dom är väl nått helt annat än att lyfta några kritiska frågor om hundägarskap? Eller är det att trycka ner kvinnor om man tex ogillade att Mona Sahlin använde skattepengar för att handla privata varor??? Eller om man hade åsikter om att Elisabeth Holmes blåste sina investerare på miljarder samt lurat massa patienter osv
   Utveckla gärna hur du tänker

    AlLt Är hAAat och DrEv oCh DoG/mOM/BeTTer hOuSe/huSband/LoVeLYrIcHLifE/wIFe/neiGhBorhOOd – shaming!

   Ja hon önskar så en plats bland alla PK folk men samtidigt så drevar hon och är väldigt hatisk mot speciellt unga kvinnor

    Älskar att jag sitter och skriver ett kapitel i min bok om just precis det här dravlet. 😂 😂

    Du är definitivt ny här. Att kritisera ngt är inte ett drev. Har du någonsin varit utsatt för ett äkta drev? Tips på svar, det handlar inte om vad en tidning/webbsida skriver om.
    Givet dina svar i övriga trådar är det extremt tydligt att du är här endast för att försvara ett beteende som inte är bra. Det bästa vore att ta till sig vad kritiken (Ej ett drev) handlar om, dvs hur man tar hand om en valp(!). Fortfarande pratar vi om en valp, ej en hund.

   +1

  Jag tycker att hon förklarade det bra och att det är tydligt att hon (och familjen) har tänkt till.

  Vad har hänt med att fråga innan man hänger ut någon? Alltid svårt att reparera en skada efteråt för alla parter.

   Vad har hänt med missbruket av ordet ”uthängd”?

    Camilla är på hugget idag. BAM, BAM, BAM 🔪🔪🔪🐷

     Ja, och sedan klagar hon på klimatet bland kommentarerna! 😂

      ”Tjafsa mindre”

   Det gäller båda parter. Act your age, civiliserat och dimensionerat. Det är en hund. Som inte kommer att dö av detta.

  Ska vi se hur mkt kärlek Hanna får nu för det är så synd om henne som får hat 😂😂😂 Hon spelar på världens minsta fiol. Men ja kan sätta min ena njure på att inget av det som sägs når in i hennes lilla ärthjärna

   Hahaha jaa, bu-fucking-hu. Stackars, stackars Hanna 🎻. Vad sägs som att prova skaffa sig lite perspektiv, försöka växa upp och sluta vara så verklighetsfrånvänd så ska hon nog se att kritikerkören nog tystnar.

   Snarare du som har en förkrympt bitter liten 🧠

    Aj aj

     Gör det ont när du tänker nu igen!

      Tihi så fyndig du är

       Lägg in dig!

        Fascinerande låg nivå på dina svar till Jacqueline.
        Säger extremt mycket om dig.
        Synd.

         Bu fucking huu 😴😴😴
         Komiskt att du tror detta skulle ge effekt

  Tycker hon verkar ta hand om hunden jättebra! Bryr man sig på riktigt om djur som far illa så finns det väldigt mycket annat att fokusera på.

  Jag tror det handlar om att flertalet influenser skaffar djur och sen verkar tro att livet fortsätter som vanligt. Det är sällan jag har sett dom anpassa sig efter djuret utan djuret som ska anpassas efter dom…
  Det retar/ upprör följare.
  Inte blir det bättre när deras husdjur senare försvinner från deras sociala medier och flera månader senare kommer det fram att djuret har fått flytta.
  Med detta menar jag inte att just Hanna är en dålig djurägare som inte älskar sin valp utan jag menar överlag.

   Det gäller nog inte bara influencers utan även vanligt fölk som skaffade hund under pandemin och nu plötsligt inser att de inte kan jobba hemifrån 100% längre. Oj, vad jobbigt det blev när man då måste ordna med hunddagis eller dagmatte.

    Håller helt med dig. Men det blir extra tydligt för influencers när dom lägger ut allt för sina följare….

  Det här kommentatorsfältet alltså!?! 😱
  Har ingen sovit i natt, eller varför är många här så arga? Snacka om bitter…..!

   Argast av alla är Camilla. Hon svär, använder könsord och förminskar.

    Inte särskilt arg, mest fascinerad över hur argumentationen går här. Sverige tog precis sprintstafett-guld – jag hoppar och studsar här hemma. WIIIII!

     Fast ganska arg ändå! 😅
     Dessutom märks det direkt på kommentatorsfältet.

      Haha hobbyexperterna i fucking everything uttalar sig! 🤣🤣🤣
      Detta kommentarsfält är bästa stället för ett skratt. Fullt med människor som tar sig själva på för story allvar när de skriker hat när det ofta handlar om en stilla undran eller på sin höjd kritik.

       Precis som om du vore annorlunda! 😂

        Utveckla gärna. Ska bara poppa popcorn. Är strax tillbaka.

         Alltid några här (som du) som tänker att de är lite bättre och finare än alla andra. Riktigt pinsamt.

          Det är väl bra att det finns dom som är bättre än du. Annars vore allt hopp för mänskligheten ute.

       💯

     Vad fejk du är

      Icke! Älskar vintersport. På tv.

       Jo vi har förstått det

    Vad ska man använda för ord när man benämner ett könsorgan om man inte får använda könsord?

    Hon kallade ingen för ett könsord utan beskrev vad någon hade mellan benen, vad jag kunde se.

    Kan alla bara ta det lite lugnt? Blivit så sjuk hetsk stämning här inne med så mycket försök till härskartekniker.

     Den här!!
     Vad är det som sker? Det pratas om kvinnor, att kvinnor inte får bli kritiserade och att det är ”sååå hemskt” att upplysa när dom gör något fel. Då är en rimlig motfråga varför vårt kön ska bli skonade.

     Är så jäkla trött på detta Karen samhälle 🥱

    Ja hujedamig att hon skrev det kvinnliga könet när det diskuterades om just… kvinnor!!! Hur ska vi klara oss ur detta 😦😱😱😱

    Det var en massa halmgubbar som dras fram idag. Kan vi fokusera på ämnet?

   Folk här blir bara värre och värre.

  Alltså det går ju utmärkt att göra som hon beskriver? Jag har gjort så med min hund hela tiden och han ÄLSKAR att vara både hos mina föräldrar, farmor och mormor. Det är såklart ingen självklarhet att det går så enkelt, vissa individer kan säkert vara känsliga för sånt och då får man ju anpassa sig utifrån hundens behov. Men det är ju omöjligt för instagramföljare att veta?

   Ja precis.. min pappa har en ganska klängig hund en större ras och han umgås så mycket med sin exfru så hon är nästan som en ägare med. Om han reser bort någonstans tar hon hand om hunden, även från när hunden var valp. Den valpen var bara glad och lekte tror inte ett dugg på att den traumatiserades som Cam försöker säga.. det är väl bara det att cam inte har koll och ändå anklagar hon vet helt enkelt inte

    Hanna gör givetvis precis som hon vill med sin valp, men jag motsätter mig sättet hon direkt går emot SKKs rekommenderingar och delar – och indirekt rekommenderar – detta på sina sociala medier, till hundratusentals människor. Hon är en influencer. Hon influerar genom ALLT hon gör.

     Vad är det som går emot? Får man inte ha flera anknytningspersoner till en hund?

      Jag har skrivit om SKKs riktlinjer i ett tidigare inlägg. Annars går dt bra att googla om du vill fortsätta vara med i diskussionen. Det är inte jag som hittat på dem.

       Så man får alltså bara ha en anknytningsperson är det de skk sa för jag håller inte med dig, du vill bara ha rätt . Pinsamt CAM

        Snälla rara, läs på om SKK och om hundar. Det är uppenbart att du inte har gjort det

        Google is your friend.

        Den som är pinsam är du. Är det så viktigt att försvara Hanna?

       Vad du är dryg… jag har läst ditt tidigare inlägg. Tycker inte alls det är uppenbart att hon ”bryter mot riktlinjer”… helt oproportionerlig debatt här jämfört med typ… alla andra ämnen som du skriver om. Hunden mår säkert jättebra.

       Klickat runt på SKK:s hemsida och måste erkänna att det är jäkligt svårt att hitta den infon där det står nåt som tyder på att Hanna gör fel om hon lämnar valpen med andra familjemedlemmar… står ju mest om att den inte ska lämnas ensam, att man ska läsa på om rasen och att man ska vara noga med att välja en seriös uppfödare.

        https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/04/01/svenska-kennelklubben-om-amerikanska-pet-stores-och-valpfabriker/

        Här uttalar sig SKK specifikt om valpars behov av trygghet den första tiden.

         Läser detta: ” Första tiden är mycket viktigt för valpen då den kräver både uppmärksamhet och tid. Det ska också byggas upp ett ömsesidigt förtroende mellan valp och ägare. Rutiner ska skapas när det gäller utfodring, promenader, aktiviteter och vila. Under sin första tid ska den också lära sig att bli rumsren. Inte att förglömma sällskap och kärlek.”

         Ser inte vad det skulle vara som ”strider mot” det, om det nu är som Hanna säger att hon har andra familjemedlemmar som valpen anknyter till och om dessa familjemedlemmar tex bor i Hannas lägenhet medan Hanna är borta i 1-2 veckor eller vad det nu var. Helt ärligt? Visst kan man väl argumentera för att det skulle vara ÄNNU bättre för valpen om Hanna inte åkte bort, men att skriva 3(?) inlägg om detta och skriva som att hon typ lämnar valpen ensam eller med för valpen helt okända personer är väl lite överdrivet?

         Det står att valpen ska ha kärlek och omvårdnad och rutiner sin första tid. Kan den inte få det från flera i sin ”flock”?

   Fast djur ÄLSKAR inte att byta miljö så ofta, det är bara något du som människa intalat dig. Hundar blir glada av att träffa andra människor, men de är som mest tillfredsställda med sin flock i sin hemmiljö. Det är deras natur.

    Långt ifrån alla hundar blir glada av att träffa andra människor

    Tror ärligt talat det finns hundar som genuint inte bryr sig om att byta miljö kanske du läser in saker med

     Har du eller har du någonsin haft hund?

     Kanske dags att läsa på lite om hundar samt skillnaden i trygghetsbehov mellan valpar och hundar

  Älskar när folk skriver ”mitt djur hade inte kunnat fååååå ett bättre liv så det så!” 😂 eh jo ett djur kan alltid få det bättre, men det menar jag inte att den har det dåligt i nuläget

   Tänkte exakt samma sak. Jag tror inte att ha lider nu, men de flesta hade kunnat få det bättre.

   Min hund hade säkert avlivats för många år sedan hos de flesta hundägare eftersom han krävde 2 dyra operationer som ung och nu som äldre har han artros och behöver laserbehandlingar, simträningar, kosttillskott/mediciner, anpassning av aktivitetsnivå/promenader etc. Han har det bra och vi gör allt vi kan för honom. MEN han hade kunnat ha ett ännu bättre liv om vi jobbade hemma/var pensionerade/kunde ha hund på jobbet istället för att åka till jobbet. Han får besök mitt på dagen och blir rastad, men han hade tyckt bättre om att vara med oss hela dagarna, så det är lite verklighetsfrånvänt av henne att tro att han inte skulle kunna ha det bättre.

  Det är väl bara bra att valpen får flera anknytningspersoner. Är ju knappast dåligt med mera kärlek. ♥️
  Men många hundägare är för att uttrycka sig milt, rabiata i sitt inskränkta synsätt.

  Undrar fortfarande vad som hände med Moa Mattssons hund

   Just det hon hade också hund?! Har hon lagt ut något om det?

    Hon köpte hund + lägenhet med pojkvän men gjorde sedan slut och verkar ha sålt hunden med (vet att han inte har den)

     Det var länge sen man såg den, eller hörde om den.

      Ja hon har inte haft den på ett år

  Men det handlar inte om att familjen tar hand om hunden utan om att influensers skaffar djur och vägrar sen anpassa sig efter den verkligheten. Hon ljuger dessutom rakt uppnosa ner också med att det är en jobbresa. Sedan sekunden hon skrev att hon skulle skaffa djur visste man att hon skulle göra noll avstamp från sin livstil. Det var ett spontant beslut för att hon råkade vara hemma mer med sin pojkvän. Och det är inte så man skaffar djur, det är oansvarigt.

   Exakt så. Folk klarar tydligen inte av att se helheten!

   Det H gör är oansvarigt och själviskt, då det bara gått några veckor. Men inget jag är förvånad över..

  En frisk valp som har kontakt med flera inom familjen är inget problem. Kanske faktiskt är bättre än att skapa en ångest hos valpen att den inte klarar att umgås med andra än ägaren!! Sen reser hon väl inte bort varje vecka?

  Ja jag förstår hundar har stora emotionella behov men det är ändå i slutet av dagen en hund.. hundar är djur. Ja människor är djur med men jag tror cam pratar om det som hundar inte tål något alls och skulle bli traumatiserade för livet

  Sen tar du upp att skk håller med dig, ja säkert men det finns fler än ett sätt att tänka på som också kan vara bra lösningar för en hund

  Jag har skämts i andras vägnar när dom kommenterar om sina hundar de är nästan värre än folk som kommenterar om sina barn i hur extremt det är, folk kan inte ens ha en hundvakt eller djurvakt till sina djur alls?? Medansbarn från ett år är på förskolan hela dagarna.

  Jag hade hund för många år sedan och min mamma var nästan som en extra ägare till den hunden, det kan absolut vara samma trygghet på fler än ett ställe

  Cam hetsa upp dig kring riktigt djurplågeri

  Jag vet inte vem denna tjej är men jag tror inte ett dugg på att hunden far illa.

   Läs på om anknytning. Ingen pratar om en vuxen hund utan om en valp på under 4 månader. Som hon har delat tveksamma saker om sen tidigare. SkKs rekommendationer är inte tagna ur tomma intet. Det baserar sig på forskning

  Men har man en livsstil där man reser flera gånger om året så passar liksom inte ett djur in i den ekvationen! Spelar ingen roll att det finns andra som kan ta hand om den, det är ju inte det som det handlar om…

   Det kan visst passa man kan bo fler än en person i en familj, fler än en person kan passa.. man kan ha släkt som är vana vid hunden som kan passa. Är nästan elakare att dra med vissa hundar på resor då det kan stressa hunden. Så du menar om man skaffar en hund ska man inte resa då egentligen utan bara sitta hemma med hunden? Om hon hittat ett set up som passar henne så är det väl inte din business

    Mr Big, är det du?

    Nej, skaffar man djur reser man inte bort flera veckor varje år. Skaffa bara inte djur då om du vill leva den livsstilen? Så svårt är det inte. Så oansvarigt att bara lämna över den till någon annan när det passar. Det är ingen rättighet att ha djur.

     Så en familj på säg.. 4 personer, där en person i familjen ofta reser, får inte skaffa hund? Ehm… va?

      Hanna är 1 person?

       Här pratades det ju om familjer i allmänhet. Ordet ”man” används i varenda svar.

        Men det säger väl ändå sig självt att om man är flera i hemmet kan en resa bort. Huvudsaken är att tryggheten är o hemmet och att man har ansvar där.
        Att jag inte tycker att det är en rättighet att ha hund och att man har ett ansvar för att hunden har det bra snarare än att man ska få ut nått av hunden är verkligen ett intressant sätt att ”inte kunna tänka ur boxen”. Faktum är att alldeles för många gör alldeles för lite för sina djur.

     Man kan ju ha nära släkt eller bo med familjemedlemmar som är del av flocken. Du måste vara en tråkig person att ha å göra med när du inte kan tänka lite utanför boxen

      Fortfarande ok att resa bort när man har en vuxen(!)hund, inte en valp på ngn månad som knappt bott på stället i 2 månader.

  Herregud, har ni tappat sansen helt? Den här debatten har slutat handla om hundar för längesedan. Sammanfattar man det viktigaste att ta med från detta är det:

  1, det är bra att det kommer fram hur mycket arbete & engagemang det krävs med en hund. Ju dyrare hundar & hundägande blir desto mer exklusiv blir det att ha en hund. Den finns två problem med det – klassfråga & att personer som inte har kunskap/tid/mognad skaffar hundar de inte kan ta hand om.

  2, SKK är en intresseorganisation som ska se till hundens bästa. En mycket viktig uppgift är att se till att det föds friska & stabila hundar utifrån deras rasstandard. De är inte elitister eller rasister för att de t.ex inte tycker om att kreti & pleti producerar populära & dyra blandraser, eftersom man på det sättet kan föra vidare vissa predisponerade sjukdomar som orsakar stort lidande. En seriös uppfödare måste registrera avvikelser & det finns oxå regler kring tikens ålder & antal kullar. En seriös uppfödare SKA följa SKK & BÖR informera köparen om hur den tar hand om just deras hund utifrån rasstandard, stamtavla & valpens personlighet.

  3, en hund är inte en människa. En valp är inte en bebis. Den skillnaden är viktig för HUNDENS skull. Att människofiera en hund betyder att man saknar grundläggande insikter om djurhållare.
  MED DET SAGT! En valp ska behandlas som en liten valp som har liknande behov som ett barn, både psykiskt & fysiskt. Det finns både rasspecifika & individuella skillnader. Det är varje hundägares ansvar att ta hand om sin hund från vagga till grav utifrån hundens behov.

  4, Lille Hugo ser ut att vara en långhårig dvärgtax. Taxar är generellt inte en ”lätt hund”. Många taxuppfödare säljer inte till förstagångsköpare. Taxen är avlad för jakt i gryt. Den ska reagera snabbt & skallmarkera.
  Detta är vad man eftersträvat i hundratals år. Även om en dvärgtax har mildare av dessa egenskaper så kommer det straffa sig att inte ta hand om den utifrån detta.
  Den har dessutom förhöjd risk för diskbråck, därför är det oxå en av de dyraste hundarna att försäkra. Diskbråck är dyrt att operera & smärtsamt. I vissa fall måste hunden avlivas.
  Taxägare kan förhindra detta genom att bära hunden för trappor, upp & ner i sängar etc. Samt se till att den inte hoppar fram i iver utan använder alla fyra benen.

  Ingen av oss kan bedöma hur lilla Hugo har det, men som tax KAN det vara bra att få knyta an fler trygga sociala kontakter eftersom ängsliga taxar tenderar att fästa sig vid en person.

  Har ni orkat läsa hela inlägget, så tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.