Katrins böter på 1 250 000 kr står fast

Bildkälla: Jari Kantola/STELLA PICTURES

När Patent och marknadsdomstolen gick på Konsumentverkets linje i mitten av oktober 2023 och dömde Katrin Zytomierska och hennes företag Clean Eating att betala ett vite på 1 250 000 kr för brott mot marknadsföringslagen, gav Katrin sin advokat Mark Safaryan att överklaga det hela till Patent och marknadsöverdomstolen. 
Den meddelar nu att man inte ger fallet prövningstillstånd vilket innebär att den tidigare domen står fast, detta enligt Dagens Juridik.
Katrin Zytomierska ska nu alltså betala 250 000 kr och Clean Eating krävs på 1 000 000 kr för att ha undlåtit sig att reklamidentifiera sina inlägg vid upprepade tillfällen. Första gången utgick ett hot om vite, och den andra gången dömdes de att betala detta.
Med det i åtanke så måste jag säga att det är modigt och kaxigt av Katrin att fortsätta publicera reklaminlägg med skyddad musik på Instagram, särskilt som hon redan stämts på 200 000 kr av musikförlagen bakom Abbas ”The Winner Takes it All” som hon då valde att använda.

Katrin kanske tycker att hon är kaxig och cool, men i mina ögon är hon mest bara kass på sitt jobb – i alla fall den här delen av det.

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Modigt och kaxigt vet jag inte, snarare ett patetiskt försök till att måla upp sig som rebellen som inte viker sig för etablissemanget och rättsväsendet (i detta fall genom att otillbörligt fortsätta snylta på andras arbete för egen vinning… inte något hedervärt direkt, bara snålt och sorgligt).

      Hon är riktigt kass och patetiskt i sitt agerande gällande dessa frågor. Hon kommer tyvärr aldrig att lära sig så låt oss anmäla henne om och om igen. 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

    Hon ger ju ett sken av att hon är välvärgad och framgångsrik så det drabbar väl ingen fattig säger jag då!

      Kanske tycker t.o.m. hon att hon skulle kunna ha roligare för dom pengarna?
      Obegripligt.

      Pappa betalar.

    Hon kan väl börja jobba på en knäckebrödsfabrik och packa knäckepaketen i lådor (om hon klarar det) om hon är så kass med det hon gör idag.

    Jag håller med dig 100 % Camilla.

    Nån som vet varför Katrin inte har sin egna syster som advokat?

      Systern kanske besitter någon form av verklighetsförankring/självbevarelsedrift? 😊

        Det kan ju också vara för att hon för det mesta tar sig an familjemål och brottmål. Ser inte ut som att hon jobbar med tvistelösningar.

          Exakt. Jag har jobbat som advokat och de flesta (bra) advokater är specialiserade inom ett eller några få områden. Har man råd och det lär ju Katrin ha, anlitar man därför inte en släkting utan någon som är kan sin sak. Det rådet har hon säkert fått av sin syster.

            Någon som kan sin sak ska det såklart stå.

            och ändå anlitar hon Mark S.

      Jobbar troligen inte med den typen av juridik.

    Joråsatte😁

    Poppar 🥂🍾

    Modig? Nej dum i huvudet.

    Hur kan de????! Hon har ju fött fyra barn, eller vad det va hon skrev i sitt försvarstal. Haha
    Tror hennes lilla bubbla börjar spricka

      Advokaten tycker ju att ABBA ska vara glada att Katrin använder sig av deras musik 😂

        Skumt om advokaten uttryckt sig så. Den om någon har väl läst lagboken?

    Många som gör samma sak med musik i sin reklam.. igår gjorde Sanna Bråding det tex med All I want for Christmas när hon gjorde reklam för julgranar

      Bara o anmäla

      Tror det det är företaget som säljer julgranarna som åker på det eller kanske inte om det är samarbete? Anyone?

      Ilmrud också tror jag.

    Trött på KZ och (o)lyckliga familjen.

    Kan det vara så att reklamen hon får av dig är mer värd än åtalspengarna? Jag hade inte ens känt till cleaneating om det inte vore för den här bloggen.

      Oj, det var ju konstigt, det säljs lite överallt, i butiker och online

        Har också sett märket på flera ställen, visste dock först inte att det var hennes. Men känns långsökt att jättemånga skulle köpa det pga denna bloggen. Här brukar väl folk snarare bojkotta det Katrin gör.

        På apoteken också.

        Jag är kanske fel målgrupp bara, men jag vet inte ens om min lokala butik har deras grejer. Men nej, utan instagram och den här bloggen hade jag haft noll koll på Katrin och cleaneating

        det säljs men är det äckligaste knäckebrödet som någonsin sålts.

      Jag tror du tillskriver mig en aning för mycket konsumentmakt faktiskt…

    Känner ändå att summan inte står riktigt i proportion till vad hon gjort. Vid brott där människor far illa på riktigt får man väl knappt skadestånd.

      Tyvärr kan man ju inte jämföra även om man vill

      När det gäller brott där man tjänar pengar på att begå brottet behöver ju bötesbeloppet vara i proportion till hur mycket man tjänar på brottet för att det ska vara ett fungerande system.

      Sen får du ju också tänka på att hon första gången bara blev dömd till att betala vite om hon uppretar samma brott vilket hon valde att göra.

    Är hon modig och cool/kaxig eller bara kass på sitt jobb? Du verkar påstå båda i samma mening.

      Du får ta och läsa en gång till, så kanske du förstår.

    Är det bara KZ som anmäls?

    Hur går det t.ex. med PW, BI och LW, de är ju några exempel på personer som gör lite som de vill…
    Ena stunden reklammarkeras det och nästa inte. Har sett flera gånger att de använder fotografier från samma ”serie” men alla inlägg reklammarkeras inte.
    PW använder väldigt ofta kläder från ”egna” kollektioner i sina inlägg (utan att reklammarkera). Då kommer garanterat frågorna ”Var har du köpt den…? Självklart får de svar antingen från PW själv eller de två lågprisföretagen som säljer ”hennes” kollektioner.

      Se den där blåa lilla pluppen efter namnet som en permanent reklammarkering 😉

        Ja tänk så enkelt om folk bara insåg det.

          Det spelar ingen roll om om det finns bestämmelser kring reklam som de medvetet bryter

            Har du någonsin sett McDonalds reklammarkera sina inlägg?

              Har du anmält Ronald McDonald?

                Det skulle inte falla mig in att anmäla något så oväsentligt som reklam på sociala medier.
                Jag tänker att precis allt man ser i flödet är reklam. Oavsett vem det är, bekant, offentlig person, företag etc. Så lägger de bara upp det de vill att folk ska se, en fasad, dvs reklam.

      Det är ju bara o anmäla

      Nej nej den familjen är fridlyst vet du väl! Påpekar man något så är det haaaaat och bitterhet från gamla kärringar 🤣

      Men om du sett det så många gånger och är orolig att bara Katrin anmäls och inte dem så borde du kanske själv göra det. Men tror folk som beter sig som Katrin kan provocera lite extra och därav blir det fler anmälningar.

        Orolig?

      Vem är det du väntar ska anmäla? Du kan väl göra det själv?!

    Modig är verkligen inte rätt benämning här. Hål i huvudet, alternativt hyfsat grandios självbild (en sådan där man tror sig komma undan med det mesta..) Möjligen (troligen) en kombination av de båda.

    Jag har aldrig gillat Katrin Zytomierska eller gjorde det till en början när hon och Bingo hade den där podden ihop. Efter ett tag insåg jag vad de båda är för några människor och slutade lyssna på podden.

    Jag gillar varken Bingo eller Katrin och kommer aldrig frivilligt följa de på sociala medier eller se något program med de i TV mm. Det är säkert inte sista gången som Katrin gör bort sig totalt.

    Kan knappt förstå hur nyfiken jag är på vad som sker i Julia/Bingo/Katrin -relationen. Helt ointressant egentligen men kommer på mig själv med att kolla deras stories fem gånger i kvarten.

    Att det för en gångs skull är knäpptyst säger ju verkligen något om allvaret i situationen? Bra för barnen ofc

      Har det hänt nåt?

    Går att lyssna på hela rättegången här där Katrin även ger en kända till Camilla 😂 https://youtu.be/J9mSdb23tF0?si=BUL-RGeU23bIOwva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.