Per Welander från klimatupplysningen.se skriver om orimliga EU-direktiv
Per Welander från klimatupplysningen.se skriver om orimliga EU-direktiv - Foto: Ap

"EU kommer med nya planekonomiska tokdirektiv"

"Åsa Romson (MP) kommer att göra gröna vågen om hon fattar hur många EU-tokigheter som är på gång", skriver Per Welander från klimatupplysningen.se.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

För några år sedan skulle vi i samfälligheten byggagemensamma sandlådor och gungor till barnen. Men vi stötte på patrull. EU:sregelverk var så krångligt och gjorde det så dyrt att vi avstod från att bygga.Ska ungarna gunga eller gräva i sanden tvingas man nu bort några kilometer. Deflesta tar då bilen.

För ett par år sedan kom EU med tokförbudet mot vanligaglödtrådslampor som byts mot kvicksilverinnehållande lysrörsvarianter.Glödlampor drar mer ström men värmer samtidigt våra bostäder.

Undra hur många som vet vad man ska göra om en varmlysrörsvariant går sönder?

Kemikalieinspektionen: Vädra och lämna rummeti 20-30 minuter. Samla senare upp lampresterna till exempel med en bit styvtpapper eller kartong och torka golvet och andra ytor i närheten av den trasigalampan med en fuktig trasa. Lägg lampresterna i en glasburk med lock. Lägg äventrasan i glasburken, stäng burken och märk den, till exempel med texten ”kaninnehålla kvicksilver från en lågenergilampa”. Lämna burken till returhanteringsom är avsedd för farligt avfall. Använd inte dammsugare. Det finns en risk föratt dammsugaren ytterligare förångar och sprider kvicksilvret i luften. Avförsiktighetsskäl tvätta även händerna.

Ett annat tokdirektiv från EU är hur mycket ”förnybarenergi” Sverige ska ha. Sverige har ju redan en nästan helt koldioxidfriproduktion av el men av ”rättviseskäl” ska Sverige inte slippa undan att byggaolönsamma vindkraftverk.

Men nu är det inte slut. Kaffebryggaren förbjudas!? Inte ensEU kan väl genomföra något så tokigt? Jodå, dagens ska bort och blisjälvavstängande efter fem minuter, redan 1:a januari 2015.

Nästa är dammsugaren, som stryps till max 900 W. Den egnadammsugaren börjar kännas gammal. Hur många Watt? Jo 2200W (och redannedreglerbar). Resultatet blir att dammsuga längre med lägre effekt. Men energiär ju effekt gånger tiden.

Sen – bildäcket! I dess nuvarande form kommer det attförbjudas av EU. Från 1:a november 2014 gäller att däckstrycket ska kunnaövervakas i alla nya bilar. En sensor i hjulet läser av lufttrycket och sänderdet till en mottagare i bilen. Den extra kostnaden kan bli upp till 10.000kronor per bil.

Den 25 maj är det val till EU-parlamentet. Tänk på allavansinnigheter det sjunkande planekonomiska EU-skeppet belastar dig och dinplånbok med. Det värsta ligger framför dig med bland annat intelligenta vitvaror, somkan stängas av via kommando i elnätet. Automatisk avfrostning i ny tappning.

Åsa Romson (MP) kommer att göra gröna vågen om hon fattarhur många EU-tokigheter som är på gång. Snart kanske hon blir utsedd tillmiljöminister av Stefan Löfven och då väntar hårda "klimatåtgärder"för svenska folket. Enklast vore väl att förbjuda klimatförändringar då globalauppvärmningen upphört sedan 17 år. De har ju alltid funnits och kommer alltidatt finnas, ända till den riktiga uppvärmningen kommer om några miljarder år,då solen blir riktigt het och slukar oss.

Per Welander, klimatupplysningen.se

Detta är en nedkortad och lätt omredigerad version av ett inlägg den 24 aprilpå www.klimatupplysningen.se

EU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lägger sig EU i för mycket?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.