Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vad innebär en röst på Kristna Värdepartiet i EU-valet?"

"Familjeprincipen gör att familjerna får större frihet och möjlighet att ta ett större ansvar över sina barns uppväxt och fostran", skriver två företrädare för Kristna Värdepartiet.

Kicki Christina Hedlund och Gullan Malmquist från Kristna Värdepartiet

Kicki Christina Hedlund och Gullan Malmquist från Kristna Värdepartiet

EU-parlamentet styrs av partigrupper som exempelvis Alde, ECR, EPP och S&D. Därför är din röst på ett parti verkningslöst eftersom det är grupptillhörigheten som styr politikens inriktning. I praktiken blir det ingen skillnad att rösta på Moderaterna eller Kristdemokraterna för de tillhör samma grupp. Den som vill föra fram en viss politik i EU-parlamentet måste alltså lära sig vad de olika grupperna står för. Eftersom detta är en så viktig fråga vill KV hjälpa väljarna att förstå vad en röst på KV skulle innebära. Den grupp som ligger närmast KV är ECR och det är framför allt två punkter som är extra viktiga. Det är punkterna som handlar om frihet för individen med mer personligt ansvar och att familjen utgör hörnstenen i samhället. KV kopplar samman båda punkterna i sin politik.

Något i Sverige är idag snett vilket vi kan se i media dagligen. Utsatta människor far illa och de sämst ställda har blivit fattigare. Pensionärer får betala mer skatt än löntagare och barnfamiljer tvingas lämna sina barn på förskolan för att kunna förvärvsarbeta. Skolan går på knäna och fler barn/tonåringar än någonsin kommer i kontakt med droger. Barn med ADHD/NPF är särskilt utsatta. Idag dör unga i spåren av drogerna och många fler unga befaras dö i framtiden enligt riksförbundet Attention. KV har åtgärder som kommer stävja det här, ge familjer mer frihet och en tryggare livssituation. För att beskriva en av dessa åtgärder tar vi här upp Familjeprincipen som visar vad det innebär att bygga ett samhälle med familjen som hörnsten och frihet till individen.

Idag har oftast inte föräldrar något val när det gäller förvärvsarbete och att lämna barnen på förskolan. När vi skapar ett samhälle där familjerna utgör en hörnsten öppnas helt nya möjligheter. Därför vill KV införa Familjeprincipen som är betydelsefull för hela samhället. Familjeprincipen utgår från att föräldrarna själva får välja om de vill lämna barnen på förskolan eller stanna hemma. Att de får frihet att välja detta beror på att de får behålla en generös del av den förskole-peng som det skulle ha kostat samhället att ha barnen på förskolan. Den peng de får i handen kommer göra att familjen kan försörja sig plus att samhället får lägre kostnader. Idag lägger vi ner 76 miljarder på ett system som borde kosta 35 miljarder. Familjeprincipen innebär väsentliga samhällsekonomiska vinster. Dessutom slipper vi en hel del byråkrati eftersom vi inte skickar pengar fram och tillbaka i olika system.

Familjeprincipen gör att familjerna får större frihet och möjlighet att ta ett större ansvar över sina barns uppväxt och fostran. Det kommer att skapa tryggare barn och harmoniskare föräldrar. De föräldrar som väljer att ha sina barn på förskolan kommer också få det bättre eftersom mindre barngrupper leder till en mer harmonisk förskola. När sedan barnen kommer upp i skolåldern har de en helt annan bas att stå på. Familjeprincipen leder därför även till en bättre skola vilket är precis det Sverige behöver just nu.

I det arbete som KV kommer att göra i EU-parlamentet, tillsammans med andra länder i ECR, kommer vi stötta varandra för att fler länder ska kunna införa Familjeprincipen. Det handlar om att bygga ett tryggt Europa, skapa regler och lagar som möjliggör denna utveckling eller motverka politik och byråkrati som kan hindra att familjen är en hörnsten. Att kämpa för familjen handlar om att rädda liv, både på nationell nivå och genom den politik som förs i Europaparlamentet. Nu vet du mer om vad en röst på Kristna Värdepartiet i EU-valet skulle innebära för dig.

Kicki Christina Hedlund, EU- och riksdagskandidat Kristna Värdepartiet
Gullan Malmquist, styrelseledamot Kristna Värdepartiet

Kan du tänka dig att rösta på Kristna Värdepartiet i EU-valet?

Mer:

Kristna Värdepartiet: "En abort dödar en liten ofödd människa"