Özz Nûjen: "Därför ska ni se mig i stället för Åkesson i Almedalen"

- 25/06/2014, 18:32
Özz Nûjen, komiker och för närvarande statsminister

Özz Nûjen, komiker och för närvarande statsminister

Hasselblad H4D

Komikern Özz Nujen ger dig sju anledningar att komma och se hans föreställning i stället för Jimmie Åkessons Almedalstal den första juli.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

1. Jag gör detta för att få folk att skratta, tänka till och tänka om och tänka nytt. Jag älskar Sverige och vill att vårt land ska vara trevligt, välkomnande och tro på framtiden! 

2. Du har makten, din röst är viktig! Jag är för mångfald och tror på varje individ och ger varje individ chans, förutsättning och medel att bli en medmänniska. Mer solidaritet och mindre missunnsamhet.

3. Vi behöver inte hålla med varandra, vi behöver hålla av varandra. Jag tror på dig, mig och oss. Mitt tal är för alla människors lika värde och för varje människas rätt till värdighet och ett värdigt liv.

4. Jag gör detta för alla i vårt Sverige, för den sjukskrivne, för den tiggande, för den arbetande, för pensionären och för dig oavsett om du är fattig eller rik. I mitt Sverige tar vi hand om varandra oavsett din situation.

5. Jag gör det för varenda barn, vuxen och gammal, oavsett geografiskt ursprung, religion, sexuell läggning, rörelsebegränsning eller kultur.

6. Jag gör det för varje han, hon och hen.

7. Jag bryr mig inte varifrån du kommer - för mig är det viktiga vart vårt Sverige är på väg.

Özz Nûjen, komiker

Ser du hellre Özz än Åkesson?