SDU: "KDU <3 SDU?"

- 30/06/2014, 18:42
Gustav Kasselstrand och William Hahne

Gustav Kasselstrand och William Hahne

"Vi vet att många KDU-medlemmar är precis lika invandringströtta som vi", skriver fem representanter för SDU.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I dag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen. Det är inte alls omöjligtatt det blir deras sista dag någonsin i Almedalen. För att få ha en egen dagmåste man ju sitta i riksdagen och som bekant befinner sig partiet numera alltsom oftast under 4%-spärren (3,3% i senaste DN/Ipsos). Trots det verkar ingen iKD-lägret inse krisen man befinner sig i. Normalt sett föranleder en så negativutveckling att ett partis ledning kastas ut med huvudet före. Men inte i KD.Där är man nöjd med att Göran Hägglund inte har någon viktigare roll i svenskpolitik än att vara lustigkurre. Opinionssiffrorna är dock desto svårare attskämta bort.

En stor del av förklaringen står att finna i att KD släpptsitt konservativa arv till förmån för en omfattande liberalisering. De senasteåren har ungdomsförbundet KDU glädjande nog profilerat sig alltmer som motkrafttill sitt moderpartis socialliberala ökenvandring. KDU:s mer konservativa linjeär vad partiet hade behövt för att spela en relevant roll i svensk politik. MenKD har tydligen bestämt sig för motsatsen och mot den bakgrunden måste KDUbetraktas som en återvändsgränd snarare än en inkörsport för unga konservativa.

I dag anordnade SDU traditionsenlig kickoff i Almedalen på Restaurang Trädgårnunder parollen ”KDU <3 SDU?”. Det är inte första gången vi sträcker ut enhand till KDU. I flera år har vi sett potentialen som finns hos många av KDU:smedlemmar, vars åsikter nästan till punkt och pricka stämmer överens med våra.Vi värdesätter familjen, lag och ordning, traditioner, försvaret och monarkin.Vi vet också att många KDU-medlemmar är precis lika invandringströtta som vi.Som konservativa är det självklart för oss att vi vill främja den nationellaidentiteten och gemenskapen.

SDU tillhör en rörelse som växer och där socialkonservatismen och nationalismenär ohotad ideologisk inriktning på alla plan. Det innebär att framtiden tillhörSDU – inte KDU – och att vi är det enda alternativet för unga konservativakillar och tjejer. De sunda krafterna och människorna i KDU är välkomna tillSverigedemokratin nu, i valrörelsen, efter valet eller närhelst de önskar.

Våga ta steget!

SDU:s verkställandeutskott,
Gustav Kasselstrand –Förbundsordförande
William Hahne – Viceförbundsordförande
Jonas Andersson – Andre vice förbundsordförande
Jessica Ohlson – Förbundssekreterare
Joakim Isheden – Förbundskassör

Delar SDU och KDU värderingar?