Gunilla Gomér, Kristdemokraterna.
Gunilla Gomér, Kristdemokraterna. - Foto: Privat

Gomér: "Rasism göds när etablissemanget mörkar det alla vet"

"Verklig främlingsfientlighet göds, när etablissemanget vägrar att diskutera, det som är uppenbara för varje svensk invånare", skriver Gunilla Gomér (KD) i en slutreplik till Linda Snecker (V).


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om debattören

Gunilla Gomér var när artikeln skrevs kristdemokratisk kommun- och regionpolitiker. I november 2014 lämnade hon KD och gick över till SD.

Gomér var tidigare ordförande för Ja till livet. 

När sakargumenten tar slut tar härskarteknikerna vid. Jag undrar om Linda Snecker har bemödat sig om att läsa min debattartikel. Hon levererar rasistiska epitet och omdömen värre än en kulspruta. Det är just sådana påhopp som gör att den sunda flyktingdebatten hämmas och i stället göds den osunda och extrema främlingsfientlighet som nu bryter fram i vårt land.

Inte konstigt att ingen vågar ifrågasätta vissa fenomen när det gäller invandring. För så fort någon gör det, trakasseras de. Denna härskarteknik är inget annat än ett sätt att försöka tysta meningsmotståndare. Jag hoppas att denna manipulation genomskådas och att vi i en  demokrati kan  uttrycka skilda åsikter. Som sig bör i ett demokratisk land.

Det är vida känt att det tidigare har varit ett framgångsrikt recept att ta till tillmälen, som rasist, nazist och fascist för att tysta sina kritiker och meningsmotståndare. Den tiden är nu förhoppningsvis förbi, då de allra flesta numera ser att det är just härskartekniker som tas fram, när argumenten tryter.

Om dessa strandsatta är somalier, svenskar, eller personer med svenskt uppehållstillstånd förtäljer inte artikeln. Oavsett är det svår att förstå att vissa flyr för sitt liv, kommer till Sverige där de söker asyl och får uppehållstillstånd, för att strax efteråt återvända till det land som de flytt ifrån. Samtidigt som asylsökande fortsätter att komma från samma landsände.

Migrationsverket  bör ta fram luppen i stället för skygglapparna när de utreder enskilda asyl ansökningar. Det viktigt är att vi upprätthåller förtroendet för  svensk flyktingpolitik. Samt att de som flyr för sina liv får den fristad de behöver. Jag är för en generös flyktingpolitik, men har sett flera avarter då systemet missbrukas.

De som kommit hit och fått asyl, har status som svenska medborgare. Jag anser att det är oetiskt om de snart efter att de fått uppehållstillstånd, återvänder till det land de flydde ifrån, trots att omständigheterna inte ändrats. Verklig främlingsfientlighet göds, när etablissemanget vägrar att diskutera, det som är uppenbara för varje svensk invånare. Det kan man kalla för verklig hyckleri.

Att fortsätta diskutera och debattera flyktingproblematik är viktigt, men lämna de gamla, felaktiga klyschorna bakom dig Linda och våga se vad saken verkligen gäller: ett etiskt dilemma när de som flytt från sitt land och fått uppehållstillstånd, åker tillbaka snart efteråt.

Självklart har alla människor ett okränkbart värde oavsett etnicitet. Så sluta tillskriv mig åsikter jag inte har. De som inte vågar diskutera fenomen inom flyktingpolitiken medverkar till att ett verklig främlingsfientlighet frodas. Något jag inte vill medverka till.

Gunilla Gomér,
Kristdemokraterna

--

LÄS MER: Linda Snecker (V): "Gunilla Gomér, dina åsikter är rasistiskt hyckleri"
LÄS MER: Gunilla Gomér (SD): "Orimligt att flyktingar åker på semester i hemlandet"

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Pratar vi för lite om invandring?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.