Måndag 20 Sep
Stockholm

Kristna Värdepartiet: Ansvarsfulla partier motverkar islamisering

Christina Hedlund, Kristna Värdepartiet
Christina Hedlund, Kristna Värdepartiet. Foto:

SLUTREPLIK: "Det är ett märkligt påfund att tala om "religion" - detta myller av olika uppfattningar om livets frågor - som något enhetligt och generellt gott", skriver Christina Hedlund från Kristna Värdepartiet.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

I en debattartikel går Peter Weiderud, förbundsordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet, till angrepp mot Kristna Värdepartiet. Att angripa motståndarna genom förvrängning och med hänvisningar till extremism verkar vara på modet, ett unket vi-och-dom-tänkande som inte gör mycket för att främja den goda debatten.

Regeringen presenterade den glädjande nyheten att konfessionella inslag visst ska få förekomma vid exempelvis skolavslutningar. Regeringen föreslår att skollagen ska ändras för att kristendom ska kunna inkluderas,istället för att uteslutas. Även om den kommunala skolans undervisning ska vara konfessionsfri så kommer vi i framtiden att kunna fira skolavslutningar på ett traditionellt sätt med kristna inslag. En präst ska få medverka, det får förekomma bön och barnen får återigen sjunga gamla hederliga psalmer. Detta är ett stort steg i rätt riktning.

Självklart kan inget i Sverige förekommande jämställas med vad Kristna i Mellanöstern får utstå. Men det finns samband. Under en demonstration mot förföljelsen av kristna i Irak och Syrien pratade jag med flera unga män som har kvar nära anhöriga i det krigshärjade området. Sorgen och skräcken var starkt genomträngande från hjärtat till ögonen och lämnade ingen oberörd. De talade även om att de kan se tidiga tecken på att islamiseringen är på väg hit, och det skrämmer dem. Mona Walter är en ny-svensk som bytte religion. När hon blev kristenutsattes hon för dödshot och tvingades gå under jorden. Anledningen är att hon kritiserar sin gamla religion. Detta händer alltså i Sverige idag!Genom tidig upptäckt vinner vi mycket. Väntar vi med att motverka islamiseringen tills den slagit igenom i Sverige på allvar så kan det vara för sent.

Weideruds och många andra moderna resonemang om religion uppvisar många logiska brister, och en obehaglig vilja att ta sig tolkningsföreträdet. Det är ett märkligt påfund att tala om "religion" - detta myller av olika uppfattningar om livets frågor - som något enhetligt och generellt gott. Visst kan man på många områden finna gemensam mark, men de olika religionerna är sinsemellan (och inte sällan inbördes) motsägande. Detta borde inte vara ett kontroversiellt påstående. Men i vårt förvirrade samhälle är det inte politiskt korrekt att påpeka det självklara.

KV står för alla människors lika värde oavsett etnicitet, kön, sexuell läggning eller åsikter. Vi står för religionsfrihet för alla - muslimer,ateister, kristna - ja, alla - på hemmaplan och utomlands. Vi kan skilja på sak och person, vara emot destruktiva religiösa och ideologiska uppfattningar utan att vara emot människorna som hyser dem. Detta gör vi med rötterna i det kristna kulturarv som det borde vara varje ansvarsfullt partis skyldighet att värna.

Christina Hedlund,
Riksdagskandidat
Kristna Värdepartiet

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela