Elin Nilsson
Elin Nilsson - Foto: © Evelina Ytterbom / Evelina Ytterbom

Elin Nilsson (M): "Stefan Löfven, mitt jobb är inte siffertrix!"

"Alliansen satsar 70 miljarder mer på välfärden än vad ni gjorde 2006", skriver Elin Nilsson, riksdagskandidat Moderaterna


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Elin Nilsson är Moderat riksdagskandidat för Västernorrlands län. 

Följ Elin Nilsson på Twitter: @elin_sundsvall 

Hej Stefan!

Jag är 22 år gammal och har ett jobb jag trivs bra med. Ett jobb jag fått under Alliansens tid vid regeringsmakten. Ett jobb som är på riktigt. Ett jobb som ger en meningsfull vardag, jobbarkompisar, en lön och frihet. 

Jag är inte ensam om det. 300 000 fler har ett jobb att gå till nu än 2006. Det är människor av kött och blod. Du Stefan väljer att kalla det siffertrix. Förklara vad du menar för mig, och alla andra som går upp varje morgon för att jobba. 
Förklara vad du menar med att det inte är på riktigt. Är det vi bidrar med till välfärden genom den skatt vi betalar inte på riktigt? 

Alliansen satsar 70 miljarder mer på välfärden varje år än vad som satsades 2006. Medan ni med er retorik väljer att ställa jobbskatteavdrag mot skola, vård och omsorg ser vi hur det hänger ihop. Samtidigt som varje arbetande individ får en hel årslön mer varje år kommer mer pengar in till vår gemensamma välfärd. För vi är fler som är med och bidrar. 

Jag är en av många unga på arbetsmarknaden som du och Socialdemokraterna vill försvåra för. Genom att fördubbla arbetsgivaravgiften för unga och dubblera restaurangmomsen kommer många att få lämna sina jobb. Sina riktiga jobb på sina riktiga arbetsplatser. 

Samtidigt som ni hotar många ungas jobb lägger ni mer pengar i er budget på utbyggda bidragssystem än på skola, vård och omsorg tillsammans. Det är vi unga som får betala för den bidragspolitiken. 

Du borde åka ut på fler arbetsplatser om du tror att de som bygger Sverige och välfärden är siffertrix. Träffa undersköterskan som tar hand om våra äldre när de inte mäktar med själva. Snickaren som bygger hus där människor får bo. Ungdomen som serverar kaffe på sitt första jobb. 

För saken är den att - alla behövs. Även de 300 000 människor som du kallar siffertrix. 

Vänligen,

Elin Nilsson (M)
Riksdagskandidat 


/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.