Mats Andersson
Mats Andersson - Foto: Privat

"SD vill alltså förbjuda svenskar att gifta sig med utlänningar"

"Det finns bara ett sätt att genomföra SD-politiken. Vi ska säga upp internationella avtal, gå ur EU, hindra folk från att gifta sig med vem de vill och låta diktaturer tortera folk", skriver Mats Andersson.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Du som funderar på att rösta på SD. Jagtror inte att du är rasist. Men du ser nog invandringen som en viktig fråga. Ochtycker att det har blivit lite för mycket. Mankan tycka olika om det. Men nu har SD kommit med ett valmanifest. Då blir detmer handfast.

Åkessonsäger att SD vill minska invandringen med 90 %. Men han kan inte berättahur det ska gå till i praktiken. För det är inte alls enkelt.

Fördet första är 18 % av invandrarna svenska medborgare. Men OK. Åkesson menadenog inte dem. Om hanräknar med EU-medborgare måste vi gå ur EU. Det visste vi redan att SD vill.

Sedanblir det värre.

SDvill minska antalet asylsökande, och skicka tillbaka nästan alla som kommer viaÖresundsbron, t.ex. Men Sverige har skrivit på Dublinförordningen, och iArtikel 10 står det att det inte spelar någon roll hur en asylsökande tagit sighit. Ansökan ska prövas i det land där den lämnas in. Även om de passerarDanmark, kan vi inte skicka tillbaka dem till Danmark.

Vi kansäga upp avtalet. Men då kan vi inte skicka tillbaka folk till något land. Först måste vi ha ett nyttavtal. Och vi lär inte få ett mergeneröst avtal.

Man kanockså hindra folk att passera gränsen, och återinföra gränskontrollerna. Ochsäga upp Schengenavtalet. Lika illa där. Det blir inte vi som vinner på det.

Och anhöriginvandringen. 

SD vill inte att man ska kunna ta hit familjen om man flytt från en diktatur.Nästan alltid gäller det fru och barn. Men om vi inte släpper in resten av familjen,så är det fritt fram för diktaturen att, som hämnd, sätta dem i fängelse. Ellerskjuta dem. Detvar praxis i Sovjet. Det var därför Säpo såg att alla från Östeuropa som säkerhetsrisker.Inte för att de kanske var kommunistagenter, utan för att familjen satt somgisslan. Diktaturer är elaka.

Men denstörsta andelen anhöriginvandrare är inte invandrarnas familjer, utan utlänningarsom gift sig med svenskar. Lite mindre än 20 % av alla som invandrade tillSverige 2013.

Detfinns faktiskt bara en slutsats: SD vill förbjuda svenskar attgifta sig med utlänningar.

Nukanske du börjar fundera på om SD har tänkt igenom det här så noga. Detfinns två möjligheter. Om du läser deras partiprogram så är det faktiskt vadsom står där. Men det står så mycket dumt i partiprogram. Fråga t.ex. S om det härmed republik. Denandra möjligheten är kanske, på ett sätt, ännu värre: Tänk om de är så här dåligtinsatta i den fråga som de tycker är viktigast.

Jag äringet proffs på invandring. Bara en tjomme som tänkte ”det här kan inte stämma”och satte mig ner vid datorn en stund. Mina siffror kommer från SCB,Migrationsverket och liknande. Lätt att kolla. Och jag har inte sagt något ominvandringen i sig. Men det finns bara ett sätt att genomföra SD-politiken. Viska säga upp internationella avtal, gå ur EU, hindra folk från att gifta sigmed vem de vill och låta diktaturer tortera folk.

Dukanske tycker att allt det här är bra. Då finns inget problem. Vi hardemokrati.

Men annarshoppas jag att du tänker en gång till innan du röstar.

Mats Andersson

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du kunna gifta dig med en utlänning?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.