Stockholm

"S missbrukar den fria marknaden med Google AdWords!"

"Vi tror på politik på riktigt i stället för ful pajkastning", skriver tre representanter för Centerpartiet.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Google AdWords

Google AdWords är de reklamlänkar som ofta dyker upp över själva sökresultatet hos Google, men som i mångt och mycket ser ut som en vanlig sökträff. Skillnaden är dock att dessa är skräddarsydda annonser, där annonsören betalar antingen per visning eller per gång någon klickar på länken. 

Det Socialdemokraterna nu tycks ha gjort är att köpa annonser som dyker upp varje gång någon söker på något av de andra partiernas namn. Men i stället för att visa en annons för Socialdemokraterna, visas en för det parti man sökt på, trots att länken sedan leder in till socialdemokraternas hemsida. 

Det har inte undgått någon att det är valrörelse och att på söndag avgörs det vem som ska styra Sverige de närmsta fyra åren. I valrörelsen har vi sett olika kampanjer, vissa mer seriösa och regelrätta än andra.

Vi trodde botten var nådd efter att allianspolitiker fått sina affischer vandaliserade och nedrivna eller under måndagen när F! hade "lånat" valaffischer och satt rosa glasögon på. Vi hade fel...

Under måndagskvällen om man sökte på moderaterna, folkpartiet, centerpartiet eller feministiskt initiativ på Google var det inte till partiernas hemsida man blev länkad till på den översta länken.

När man sökte på centerpartiet var den översta rubriken "Centerpartiet - Fler jobb, bättre skola och välfärd" men länken var till socialdemokraternas hemsida. Socialdemokraterna har alltså använt sig av Google AdWords där de har betalat för att komma upp som det översta alternativet när man söker på motståndarpartiernas namn.

Som liberaler tror vi på individers ansvar och egenbestämmande. Vi tror att du vet bäst hur du ska leva ditt liv och hur du ska rösta. Det socialdemokraterna gjort med denna kampanj är att motverka det vi tror på. Socialdemokraterna har använt den fria marknaden genom att gå in med pengar för att köpa sig in på topplacering på världens största sökmotor och därmed missbrukat den fria marknaden.

Politik för oss handlar om att låta människor ha mer inflytande över sina egna liv och skydda och ta hand om de som far illa. I valrörelsen lägger vi resurser för att få ut vår politik på ett moraliskt och pedagogiskt sätt.

I detta val fokuserar Centerpartiet på att göra det lättare för företag att anställa och då framförallt unga, driva en hård linje mot klimatutmaningarna samt göra det lättare för folk att bo vart man än vill. Detta är politik på riktigt och inte ful pajkastning.

Det är fem dagar kvar till valet. Vi tar debatten gällande vår politik på skolor, i media, i valstugor, ja varje gång vi får chansen. Vi tror på vår politik och bjuder in väljarna att komma och diskutera den och oppositionen att ta debatten med oss.

Robert Aspegren, riksdagskandidat Stockholms län (C)
Fredrik Nyqvist, riksdagskandidat Södermanland (C)
Oliva Erixon, riksdagskandidat Stockholm stad (C)

Har sossarna gjort bort sig nu?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.