- Foto: Privat

"#HejDåReinfeldt! Och tack för att du gynnat mig framför de svaga"

"Jag vill lyfta fram allt gott Reinfeldt har gjort för mig och vill kunna tacka honom", skriver Pontus Holmgren.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Pontus Holmgren är en student bosatt i Göteborg.

I dag är det valdag och regeringen Reinfeldt har suttit vid makten i åtta år. Reinfeldt får ofta stor kritik för det han har gjort under sin tid som stadsminister, därför vill jag i stället lyfta allt gott Reinfeldt gjort för mig och tacka honom.

Jag vill säga tack till Reinfeldt för att jag har fått vara frisk under hans tid vid maken. På så sätt har jag kunnat undgå att bli en av de tusentals utförsäkrade och ”friskförklarade”, helt enkelt på att de varit sjuka för länge. Så tack Reinfeldt, tack för att jag inte har cancer och tvingas jobba ändå för att få ihop pengar till mat och boende.

Jag vill tacka Reinfeldt för att jag har turen att vara man i hans Sverige och är på så sätt garanterad en högre lön än en jämnårig kvinna. Löneskillnaden mellan kvinnor och män är fortfarande mycket stor, så tack Reinfeldt för att du inte gjort mer för att stänga lönegapet. Tack för att jag fått vara en man i stället för en kvinna och kommer på så vis tjäna flera miljoner kronor mer under mitt liv.

Tack Reinfeldt för att jag inte gått arbetslös. Tack för att jag slipper gå på den minimala ersättningen A-kassan ger, om jag nu skulle haft turen att få A-kassa det vill säga. Få länder i världen har sänkt sin A-kassa så mycket som Reinfeldts regering har gjort. Mellan 2005 och 2010 sjönk nettoersättningen med 15,1 procentenheter och ligger nu under OECD-snittet. Så ett stort tack till dig Reinfeldt för att jag har undgått att bli beroende av denna knappa ersättning.

Tack så mycket Reinfeldt för att jag får bo i rätt stadsdel och är på så sätt garanterad ett längre liv. Jag förväntas leva betydligt längre än vad de som bor i stadsdelar med mindre medelinkomst och lägre utbildning förväntas göra. Vi har ju bara ett liv och då känns det väldigt betryggande att veta att jag bara på grund av min adress och plånbok kommer få leva några extra år.

Tack Reinfeldt för jag inte är 30 år och tvingas bo hemma på grund av bostadsbristen och massarbetslösheten. Tack att jag inte är en sjuksköterska som tvingas gå på knäna för att mina arbetskamrater omvandlas till vinstpengar. Tack för att jag inte är en ensamstående mamma som tvingas hoppa mellan osäkra timanställningar och deltider för att ha råd med mat till mina barn.

Så tack Reinfeldt, tack. Tack för att jag får vara en vit och privilegierad man i ditt Sverige så jag kan fortsätta leva mitt liv på andras bekostnad och misär.

Pontus Holmgren

PS. Jag skulle även vilja uppmana er andra att också säga hej då till Fredrik Reinfeldt. Gör det med hashtaggen #HejDåReinfeldt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du tacksam för Fredrik Reinfeldts existens?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.