Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Loa Ek, 17: "Snälla förstör inte mina drömmar, Löfven!"

Loa Ek
1 av 1

Loa Ek

Privat/TT

Debatt | 17/09/2014 13:31

"Du förstör inte bara för mig och mina drömmar, du förstör även för alla åkerier då det kommer att bli dyrare att anställa nya chaufförer", skriver Loa Ek, 17 år gammal.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hej Stefan Löfven

Jag heter Loa Ek, är 17 år, och går transport på Mimershus gymnasium. Min dröm är att köra lastbil.När ditt parti vann valet så tyckte jag först att det var bra, tills jag insåg att du och ditt parti kommer göra så att min dröm inte kan bli sann.
Allt tack vare den nya skatten som kommer införas - vägslitageavgiften.

Du förstör inte bara för mig och mina drömmar, du förstör även för alla åkerier då det kommer att bli dyrare att anställa nya chaufförer. Du förstör också för producerande företag som är beroende av lastbilstransporter. 

Du kommer göra så att matvarorna och kläderna i affärerna blir dyrare - du kommer att fördyra massa olika saker i affärer.Den nya skatten kommer att göra det dyrare för min mamma att gå och handla mat till mig och min familj. Vi har inte så mycket pengar, men som det ser ut nu så klarar vi oss ändå.

Men med din nya skatt så vet jag faktiskt inte vad som kommer hända. Du gör det dyrare för min mamma att handla kläder till mig och mina syskon, du kommer försvåra många familjers liv som redan har det svårt med ekonomin.Jag klandrar dig inte, verkligen inte, men jag tycker att det är så orättvist och fel av dig och ditt parti att förstöra min och många andra ungdomars dröm.Jag tycker att det är fel av dig att göra min familjs svåra ekonomi ännu svårare.Jag är glad för det jag har, det är jag verkligen, men jag är inte glad över att någon man som tjänar väldigt stora summor pengar kanske kommer förstöra min dröm och min familjs ekonomi. För det är vad du gör.

Loa Ek

Bör Löfven tänka om angående vägslitageavgiften?