Måndag 19 Apr
Stockholm

MUF: "S och MP vill ha obligatorisk flumskola"

Jessica Häggroth, Johan Bjenning
Jessica Häggroth, Johan Bjenning. Foto: Privat

"Socialdemokraterna och Miljöpartiet verkar tro att politiker alltid vet bättre än den enskilde individen. De tror på tvång och att människor inte kan fatta sina egna beslut", skriver Jessica Häggroth och Johan Bjenning (MUF).

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Följ Jessica Häggroth på Twitter: @jhaggroth  

Följ Johan Bjenning på Twitter: @JBjenning

Att Socialdemokraterna och Miljöpartiet har kommit överens om någonting är ju förvisso en bragd i sig, att det sedan skulle visa sig vara ett beslut som skriker ”full fart bakåt” är desto mer beklagligt. Nu har partierna efter sina år i opposition tagit fram piskan som är tänkt ska vina mot Sveriges elever, nu ska gymnasieskolan bli obligatorisk upp till 18 års ålder.

Tvång har oss veterligen sällan lett till någonting positivt. Vi tror på motsatsen, vi tror på att människan både kan och vill fatta sina egna beslut. Vi tror på att alla människor har olika förutsättningar, mål och drömmar för hur ens resa i livet ska se ut. Socialdemokraterna och Miljöpartiet verkar dessvärre tro på att politiker alltid vet bättre än den enskilde individen. De tror på tvång och på att människor inte kan fatta sina egna beslut eller för den delen inte har olika förutsättningar och mål. Men är det verkligen socialistiska mallar och kollektivistiska lösningar som får den svenska skolan att bli världens bästa?

Vi tror inte att det finns ett svar som löser alla problemen med skolan, inte heller att lösningen är enkelt. Men låt oss konstatera att mycket har gjorts för skolan de senaste åren och att vi på riktigt måste låta dessa reformer sjunka in innan vi river upp skolan igen. Det är vår bestämda uppfattning att skolan måste få vila. Därefter behöver vi prata om lärarna men framförallt dem skolan faktiskt finns till för, eleverna. Det tror vi i grunden handlar om att alltid sätta varje elev i fokus då alla elever lär sig på olika sätt. Det viktiga är att debatten, förslagen och framtidens skola fokuseras mer på eleverna än på formen.

Att denna rödgröna röra redan nu gör sig redo för att låta socialismens syndaflod dräpa över Sverige är ett faktum. Nu ligger åter hoppet i händerna på de borgerliga partierna som med individen i fokus med största sannolikhet kommer att rösta mot förslaget i riksdagen.

Jessica Häggroth,
Distriktsordförande Moderata Ungdomsförbundet Östergötland
Johan Bjenning,
Distriktsordförande Moderata Ungdomsförbundet Jönköping län

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela