Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"En röst på Alliansen är nu också en röst på Sverigedemokraterna"

- 04/12/2014, 13:23 -
Anna Hofman

Anna Hofman

Privat

Anna Hofman: "Alliansen kallar sig själva för antirasister men verkar strunta totalt i att ett rasistiskt parti röstade igenom deras budget."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Igår fick vi beskedet att vår nuvarande statsminister Stefan Löfven utlyser nyval. Valet kommer ske den 22 mars och skapar automatiskt inte bara panik inom politiken, utan även hos alla berörda, alltså hela Sveriges befolkning. Självklart skapar detta oro. Vem ska en rösta på? Innan en besvarar frågan så bör en enligt mig i alla fall byta fokus för en stund och tänka efter vad som egentligen pågår i dagsläget.

Det som skedde igår var inte bara ett resultat av att Sverigedemokraterna fällde budgeten. Det är ett resultat av den blockpolitik som bedrivs. Det som sker är ett resultat av att människor glömmer bort vilka som ryggen bör vändas till, rasisterna, Sverigedemokraterna.

Efter valet öppnade Stefan Löfven snabbt upp för ett samarbete mellan Socialdemokraterna och både Centerpartiet och Folkpartiet. Båda partierna nekade samarbete, och det Annie Lööf och Jan Björklund samtidigt verkade glömma bort var att genom detta så öppnade de upp för rasister att ta mer makt. Genom att inte överskrida blockgränser ges det plats åt SD som vågmästare. Alliansen kallar sig själva för antirasister men verkar strunta totalt i att ett rasistiskt parti röstade igenom deras budget. I stället för att uppmärksamma hur mycket makt Sverigedemokraterna får genom detta beslut så twittrar Jan Björklund om hur bra det är att skatterna inte höjs. Det ligger för mycket fokus på ”hämnd” och för lite på att organisera sig mot den verkliga fienden, rasisterna.

Den så kallade blockpolitiken liknar inte bara en sandlåda på förskolan utan också någon föråldrad tonårsrevolt. Problemet med blocken är att det helt glöms bort vilka som bör ifrågasättas. Alliansen ger sken om att inte vilja samarbeta med SD men har samtidigt inga problem med att samma parti röstar för deras budget. 

Alliansen verkar göra allting för att inte bli kopplade till Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern, men struntar samtidigt i att  Sverigedemokraterna stödjer dem. På grund av blockpolitiken och den politik som Alliansen vill bedriva så verkar de som om de hellre ser SD stå vid deras sida (så länge detta inte blir officiellt) än ett samarbete över blockgränserna. 

Detta kan även liknas vid när liberala sympatisörer uttryckte hur besvikna de var att antirasism hade blivit en ”röd” kamp och att de exkluderades. Men hur konstigt är detta om såväl liberaler och mer konservativa hellre ser stöd från Sverigedemokraterna än att gå in för ett samarbete med Socialdemokraterna. Alliansen ställer sig hellre bredvid ett parti där invandrare har liknats vid smutsig disk, än någon från ett annat block.

I mars är det val igen och då Alliansen inte verkar röra en min och reagera på att de blir uppbackade av ett rasistisk parti så ber jag er, tänk efter vem ni röstar på. För en röst på Alliansen är inte längre bara en röst på deras partier men även ignorans och en icke human politik bedriven av Sverigedemokraterna. Politik bör handla om demokrati, humana beslut, allas välmående och inte om egoism och rivalitet.

Anna Hofman, 17 år

Är en röst på Alliansen också en röst på sd?