Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Markus Mattila: "Vett och sans vann över främlingsfientlighet och rasism"

Markus Mattila (S).
1 av 1

Markus Mattila (S).

Privat

Debatt | 27/12/2014 14:52

"Jag är nöjd över att ekonomiskt ansvar och regeringsduglighet vann framför Sverigedemokraternas ensidiga politik med att bara skylla på invandringen", skriver den S-märkta debattören Markus Mattila med anledning av det uteblivna extravalet.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Detta år är snart till enda och det har verkligen varit ett händelserikt politiskt år med EU-parlamentsval, riksdagsval, kontroversiella uttalanden och ett valresultat som vände upp och ner på svensk politik. 

Länge trodde man att det skulle bli ett extra val i mars efter flera misslyckade försök med att försöka komma överens med Alliansen då dem hela tiden sa nej till samarbete med regeringen. Idag den 27/12-2014 så kom nyheten från regeringen och oppositionen att det ej blir något extra val den 22 mars utan regeringen har kommit överens med Alliansen att minoritetsregeringen skall kunna regera utan att vågmästarpartiet skall kunna få en avgörande roll i budgetomröstningen. 

Jag tycker att detta var ett bra beslut av regeringen och Alliansen då man förenklar minoritetsstyre samt att man verkligen sätter ner foten vad gäller Sverigedemokraternas främlingsfientliga och rasistiska politik. Detta visar också prov på Stefan Löfvens förhandlingsförmåga som han har fått genom alla sina år i det fackliga arbetet. Man kan säga att han utlyste ett strejkvarsel i form av ett extraval för att sätta press på motparten i förhandlingarna. 

Det verkar ha fungerat och jag applåderar Löfven! 

Det jag har observerat bland borgerliga vänner är ett stort missnöje över det här beslutet då dem hävdar att all borgerlig opposition är handlingsförlamad för flera år framöver, men oppositionen fortsätter som brukligt med att driva sin politik i opposition och försöka få gehör hos väljarna i det kommande valet hösten 2018. 

Sverigedemokraterna visade idag dessutom att dem inte alls vet hur spelreglerna ser ut i riksdagen då dem gick ut och sa att dem vill se en misstroendeförklaring mot Löfven, detta blir i praktiken omöjligt då det krävs en majoritet i riksdagen för att det skall kunna ske. Jag är nöjd över att ekonomiskt ansvar och regeringsduglighet vann framför Sverigedemokraternas ensidiga politik med att bara skylla på invandringen. 

Ja, vi har samhällsproblem men det har att göra med dåliga skolresultat, bostadsbrist, arbetslöshet och utförsäkringar. Detta kommer fortsätta att vara Socialdemokraternas och regeringens viktigaste frågor att lösa under den nuvarande mandatperioden.

Vett och sans vann över främlingsfientlighet och rasism. 

Markus Mattila
S-märkt debattör och opinionsbildare

Håller du med?