Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oscar Schau (IRM): "SD är vårt största integrationsproblem"

- 11/01/2015, 12:09

Privat

"För SD kommer de aldrig bli riktigt oskyldiga, trots att den enda ockupation bagaren på Nansis utfört är den av mina smaklökar"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Destår mitt på Möllevångstorget. Det är sommar och solen steker påde randiga fruktstånden. Kameran sveper över närliggande butiker,över arabisk text, frukt och människor i rörelse. I blickfångethamnar för en sekund Nansis bageri där jag sedan barndomen köptsesambröd med mina föräldrar. Nybakad lyx för 11 kronor, oftauppätet redan under hemvägen. Där är Nowros iranska restaurang.Antons, Gustafs och mitt stammisställe. Jag är där så ofta attägaren numera hälsar till min familj innan jag går. I linsenfastnar även min frisör på Klubbstugan. Han står på trappenutanför butiken med en kompis. Där går jag förbi varje dag.

I bildstår också SVT:s reporter och sverigedemokraten Maja. Programmet ärSVTs nysläppta serie ”Fosterland”. Hon har flytt Malmö, sägerhon. Hon blir otrygg av att höra andra språk och berättar att honär rädd för att islam ska ta över. Att sharialagar ska införasoch att folk ska tvingas bära slöja. Det är många här nu, blirsvaret med en menande blick när reportern frågar varför hon trordet. Ockupationer har skett i alla århundraden, fortsätter hon.Kameran filmar två potentiella ockupanter, i bakgrunden skymtarNansis bageri.

Avhögt uppsatta Sverigedemokrater har vi många gånger fått hörahur islam är ett likvärdigt och till och med större hot än1930-talets nazism och kommunism. Att vi sakta men säkert går moten islamsk ockupation. Efter terrordåd som det nyligen i Frankrikekan en i kommentarer och på Facebook läsa om hur ”muslimernavisar sitt rätta ansikte”. Eller som Sveriges andre vice talmanuttryckte det, att ”fredens religion” nu visat sitt ansikte. Detär en ganska vanlig jargong nu för tiden.

ISverige bor uppskattningsvis några hundra tusen muslimer. Om det SDsäger är sant, vad ska Sverige göra av dessa människor? De är jui så fall värre än Nazi-Tysklands SA- och SS-trupper, en fanatisktblodtörstig infiltrerande fiendemakt vars önskan är att avskaffademokratin till förmån för en religiös diktatur. De som vägrar”anpassa sig” och inte vill assimileras efter SD:ssvenskhetspremisser, vad ska hända med dem? De är ju med allt dettai åtanke en akut säkerhetsrisk.

De påNansis, Nowros och Klubbstugan har aldrig hotat mig. De har klipptmitt hår, de har mättat min mage. Jag vet inte ens om de ärmuslimer. Men för SD är de ett hot. Inte på grund av vad de gör,inte för att de driver företag och med sina tjänster och varor görmin vardag bättre och enklare, utan för hur de ser ut. För SDkommer de aldrig bli riktigt oskyldiga, trots att den enda ockupationbagaren på Nansis utfört är den av mina smaklökar.

Vilever tillsammans. Inte ännu på lika villkor, men ändå. Vårrelation fungerar. Klart är det faktum att SD:s skeva världsbild ärvårt största integrationsproblem. 

Ägaren på Nowros ber inte minatjejkompisar skyla sitt hår när han serverar vårt ris. Konstigtvore om vi likt Maja från SD kräver att hans anställda skauppträda ”svenskare”. Nej, det räcker med maten.

Oscar Schau,
Skribent på Inte rasist men.