Måndag 27 Sep
Stockholm

Oscar Schau (IRM): "Nu är Karlsson så ren och helig som bara en ledare för SD kan vara"

Oscar Schau: "På så vis kan den nuvarande ledaren Mattias Karlsson idag stå i SVT och framstå som helt omedveten om hetsen mot muslimer inom SD"

Kommentera (174)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Följ Oscar Schau på Twitter: @Oschau

Det är något lurt medSverigedemokraternas partiledarpost. Makten fullkomlig, kronanblytung. Sedan den tidigare något tillbakadragna Mattias Karlssonsteg upp och intog Jimmie Åkessons väl uppvärmda tron har vikunnat observera ett märkligt fenomen. Det verkar nästan som omkronan är för stor.

Tydlig är glömskan, ovissheten. BlandSverigedemokraternas väljare är Åkesson bara ”Jimmie”, dengode men ack så ovetande (numera frånvarande) partiledaren. NärÅkesson fått frågan om han sett en film, tagit del av ett dokumenteller vad som helst rörande hans parti har han för det mesta svaratnekande. Han har rätt och slätt inte känt till det. De ständigarasistavslöjandena, järnrörsskandalen och partiets mörka historiaskylls på ”enskilda medlemmar”, små och obetydliga i ledarensblick. Det verkar som om SD:s partiledare knappt använder internet.

Trots den nedhasade kronan överledarens ögon och öron rasar de interna konflikterna i partiet. Delokala gräsrötterna knorrar över ett drakoniskt toppstyre ochfalangbildningar och intriger verkar surra som flugor ipartikansliet. Men bland väljarna ligger landet lugnt. Rasismen,homofobin och toppstyret är inte partiledarens fel. Han sitter intei medlemsutskottet, han ränner inte runt med järnrör. Nej, han haringet med något att göra.

På så vis kan den nuvarande ledarenMattias Karlsson idag stå i SVT och framstå som helt omedveten omhetsen mot muslimer inom SD. Han verkar inte ha sett sina egnaföreträdare skriva att muslimer utgör ett dödligt hot. Han harinte märkt av den vanligt förekommande åsikten i partiet att islambör förbjudas. Han har inte sett sin kollega Richard Jomshof kallaislam en ideologi och ett större hot än nazismen. Han har inte settJomshof dela vit makt-propaganda.

Han har inte sett SVT:s Fosterland,där en sverigedemokratisk kandidat kallar människor hon inte sersom svenska helt godtyckligt för ”ockupanter”. Han har inte settett enda exempel på SD-politiker som uttalar sig svepande ommuslimer, hävdar att de infiltrerar landet för att införa enreligiös diktatur. Mattias Karlsson kan låtsas som om det för SDhandlar om radikal islamism, för det verkar som om han inte kännersitt eget parti.

Den gode partiledaren enar väljarnakring sin egen oskyldiga person. Nu har den ögonskymmande, nedhasade kronan gått till Mattias Karlsson – rasismens, homohatets och ovisshetensupphöjde konung av Åkessons nåde.

Oscar Schau,
Medarbetare på sajten Inte rasist men...

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (174)
Kopiera länk
Dela