Söndag 4 Dec
Stockholm

"Vet du vad, Elliot? Vi kvinnor får faktiskt också ta mycket skit"

. Foto: Privat

Josefine Bäckström-Saari: "2 av 3 chefsjobb innehas av män. En normal arbetsdag, 8-17 så jobbar kvinnor gratis efter 15.51 om man slår ut de manliga respektive kvinnliga lönerna. 95,9 % av alla anmälda våldtäkter mot personer över 18 år begås mot kvinnor"

Kommentera (94)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Josefine Bäckström-Saari är en 19-årig tjej bosatt i Malmö som ironiskt nog jobbar på ICA.

Jag satt alldeles nyss på bussen påväg hem från jobbet, ironisk nog ICA (läs: världens bästaarbetsplats) och skummade igenom mitt facebookflöde. Jag ficksyn på en debattartikel skriven av Elliot Nyroos där han bemöter Matilda Anderssons åsikterom den nya skådespelaren i ICA:s reklamfilmer. Det var mycket i hansdebattartikel som gjorde mig upprörd, och jag slängde mig in genomdörren för att slå mig ned vid datorn för att få skriva av mig.

Elliot har uppenbarligen hakat upp sigpå Matildas besvikelse över att chefen Stig skall spelas av en man, och anser att det vorebetydligt mer diskriminerande att byta ut den manliga Stig mot en kvinna, för att främja kvinnan, när Stig nu varit man i så mångaår och över 500 reklamfilmer. Han hänvisar till att det blirlättare för tittarna att hänga med i filmerna om man inte ändrarför mycket. Jag tror inte att han har förstått vad som gör mångaså pass upprörda över att Stig är man. 

Som vi alla som settICA-reklamerna vet så är Stig chef över butiken, och det är härjag anser att problematiken ligger, att ignoransen och förnekandetbara växer och växer. Två tredjedelar (65,3 %) av Sverigeschefspositioner upptas av män, medan statistik visar på att det ärfinns fler högutbildade kvinnor än män. 64 % av alla som sökeroch tar examen vid universitet är kvinnor. Varför ska ett avSveriges största företag med en jättepopulär reklamserie exponeradenna orättvisa könsfördelning, slänga bränsle på elden, iställetför att ta ställning emot patriarkatet vi lever i?

Vidare skriver Elliot i sindebattartikel att feminismen har gått för långt och att mångafeminister är jämförbara med rasister, fast med sitt hat mot män.Det var egentligen här jag som feminist tog som mest illa upp, dåhan indirekt skrev att jag hatar män. Jag hatar inte män. Jag hatarpatriarkatet, och MÄNNENS PRIVILEGIER. Inte män. Rasister hatarmänniskor på grund av deras ursprung och/eller tro. Rasister gersig på redan UTSATTA grupper med människor. Detta är något jagvill belysa, det är stor skillnad på att hata samhällsstruktureroch att hata människor.

Artikeln Elliot har skrivit avslutarhan med meningarna: "Vi män får ta ganska mycket skit, och vi harofta bättre saker för oss än att skriva svar på alla dessakrönikor och debattartiklar om våldtäktskulturer ochdiskriminering. Så snälla visa lite mognad och lugna ner er enaning med er "feminism"."

Jag väljer att avsluta minmed några fakta. 2 av 3 chefsjobb innehas av män. En normalarbetsdag, 8-17 så jobbar kvinnor gratis efter 15.51 om man slår utde manliga respektive kvinnliga lönerna. 95,9 % av alla anmäldavåldtäkter mot personer över 18 år begås mot kvinnor.

Vet du vad? Vi får faktiskt också taganska mycket skit.

Josefine Bäckström-Saari,
Feminist

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (94)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.