Onsdag 4 Aug
Stockholm

Jolin, 16: "Du gamla, du fria, du fjällhöga nord..."

Jolin Berg: "Rasistkortet flyger fram genom luften som att det vore en del av den. Men jag skäms. Jag blir så otroligt förbannad hur man kan kasta rasistkortet omkring sig"

Kommentera (139)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Jolin Berg är 16 år och ledamot för SDU Dalarna.

Som att vinka åt en blind eller skrika åt en döv, det är så man pratar politik idag. Det är bara dina åsikter som får höras, det är bara dina åsikter som är av någon slags betydelse och du har rätt att kalla vem som helst, vad som helst om den här personen inte delar samma åsikter som dig. Att du vänder ryggen åt mig när jag talar med dig, när du sätter dig på tvären och vägrar lyssna, det skrämmer mig inte. När du skriker saker efter mig, hotar mig gömd bakom en datorskärm eller förföljer mig på gatan, det skrämmer mig. När jag som människa inte har något som helst värde längre, för att du inte kan respektera min åsikt. 

”Du gamla, 
du fria, 
du fjällhöga nord...”

När det är ungdomar som kastar personangrepp, hot och kränkningar på mig så känns det, när det är vuxna som kastar personangrepp, hot och kränkningar på mig så känns det. När lärare inte längre kan stå för yttrandefriheten och demokratin, när rektorer stoppar huvudet i sanden och svarar att det är ett ”känslig ämne”

Jag köper inte det. Det är känsligt för den här neutrala svennen som inte ska stå på någon sida, men ändå är du den som ställer sig bakom dom som utsätter andra människor för detta. Ni är inte ett dugg bättre!

Men det behövs mer än dödshot och personangrepp för att jag ska ändra min åsikt. Jag står bakom yttrandefrihet och demokrati, jag är nationalist och älskar mitt land. Nu skriver jag ” ”älskar mitt land” och förväntar mig nästan ett ramaskri. Men varför ska man behöva få en smäll på fingrarna så fort man säger ”mitt land” ? Jag är stolt över den kultur och det arv vi har här i Sverige. Jag vill att mina barn ska få fira skolavslutningen i kyrkan och jag vill kunna bära ett kors på min arbetsplats i framtiden. 

Vi ska inte göra skillnad på vi och dom, vi ska därför inte låta den ena religionen få bli särbehandlad för att det klassas som kränkande eller rasistiskt att ifrågasätta den. Kränkningar och rasism drabbar inte bara mörkhyade personer eller kvinnor som bär slöja, den drabbar även vita och kristna.

Folk tittar snett på mig för att jag inte feminist och står bakom F!’s politik. Men jag har tröttnat. Jag har tröttnat på manshatande feminister som klassar män som mindre värda än kvinnor. Jag har förståelse för kvinnor som anser att feminism handlar om att kvinnor och män ska ha det jämställt när det gäller jobb och löner. Men jag själv har aldrig förstått mig på när det det kommer till att det ska vara 50% kvinnor och 50% män på arbetsplatser. För mig är det självklart med kompetenta och utbildade arbetare än att det ska vara jämnt fördelat mellan kvinnor och män. 

Jag har hört så många hemska historier inom vården speciellt, där kvinnor utan rätt utbildning ska ha varit hårdhänta mot handikappade personer. Tagit i dom så hårt att dom fått blåmärken och i värsta fall brutit något, eller där män har antastat på äldre kvinnor på ålderdomshemmen. 

Jag ser tyvärr inte hur jämställdhet kan gå före kompetens. 

”... du tysta,
du glädjerika sköna…”

Jag vet inte i vilket sagoland vissa människor lever i, där man tror att vi i Sverige lever i ett överflöd av pengar. Där staten skall prioritera rätt och se till att alla människor får den trygghet vi betalar skatt för. Men istället slösar man bort pengar och i ett tappert försök att visa sin medmänsklighet skapa en splittring och särbehandling som den svenska avundsjukan med rätt spelar in. 

Jag vet inte hur det är att fly från krig och förföljelse. Men jag ser inte hur bidrag, gratis bostäder och övriga särbehandlingar ska läka såren. Jag ser inte hur man kan säga att det är mer synd om vissa än andra. 

Flickan som blev våldtagen av sin styvpappa under hela sin uppväxt, pojken som såg sina föräldrar dricka ihjäl sig. När ska dom få den här sortens särbehandling? 

Men rasist blir jag kallad ändå när jag tycker att det är fel med våld ”i hederns namn” eller att unga flickor blir bortgifta. När jag tycker det är fel med könsstympning av fullt friska barn eller när jag tycker att hjälp på plats är en utmärkt idé.

Detta vill jag att alla läser, noga! Detta får jag upprepa minst 3 gånger varje gång jag ska förklara varför jag tror på att hjälp på plats. 

Det är inte billigt att ta sig till Sverige, det är en farlig resa som sätter många människoliv på spel. 

Men resten av folket då, dom som inte har råd att ta sig till Sverige? Vem hjälper dom? Ingen! Där finns ingen trygghet där dom kan försäkra sig om att dom får rent vatten, mat och tak över huvudet. Ska Sverige verkligen lägga dom enorma resurserna på att bara kunna hjälpa dom flyktingar som har pengarna att komma hit, för att sedan blunda när människoliv släcks i dom övriga länderna för att man är för tjurskallig för att se Sverigedemokraternas sanna politik? 

Rasistkortet flyger fram genom luften som att det vore en del av den. Men jag skäms. Jag blir så otroligt förbannad hur man kan kasta rasistkortet omkring sig. Med den historien vi har bakom oss i världen, det vi aldrig får glömma. 

Använd inte lidandet och det förtryck människor utsatts för under århundraden för att ni saknar argument. Vet ni ens vad verklig rasism är?

”Jag hälsar dig,
vänaste land uppå jord...”

Jag tycker att alla ska lägga handen på hjärtat och fundera över sitt eget agerande och åtminstone försöka se saker ur ett annat perspektiv. Allt som står i tidningen eller skrivs på nätat är inte alltid sant, vi behöver börja tänka själva och inte låta någon annan tänka åt oss. 

Jag är Sverigedemokrat, en otroligt stolt sverigedemokratisk ungdom. Jag står för mina åsikter men jag respekterar även andras, därför förväntar jag mig samma bemötande tillbaka.

Allas lika värden pratas det högt om, dags att låta ord åtföljas av handling!

”Din sol,
din himmel,
dina ängder gröna.”

Jolin Berg,
Ledamot i SDU Dalarna

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (139)
Kopiera länk
Dela