1 av 4
- Foto: Privat/TT
2 av 4
- Foto: Privat
3 av 4
- Foto: JESSICA GOW / TT
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Westling (SD): "Mer maktfullkomligt än så här blir det inte"

Christian Westling skriver om att SD:s ledning känner sig hotad av SDU. Han anklagar partiet för att kasta sten i glashus. De väljare som går emot partiets ideologi får stanna, men de som främjar den sparkas ut.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Christian Westling är medlem i SD sedan 2006. Han är landsdagarsuppleant för SD Stockholms Stad samt revisorssuppleant för SDU.

Följ honom på Twitter: @C_Westling

(Disclamer: Jag ingår själv i gruppen av människor som är föremål för personärende. Jag är dessutom god vän med Gustav Kasselstrand och William Hahne)

Tiden har kommit, då en allt mer maktfullkomlig partiledning, beslutat att göra sig av med vad de ser som ett ideologiskt hot. Hotet utgörs av SDU-ledningen Gustav Kasselstrand och William Hahne, samt en större grupp som stödjer dessa.

Råder det någon ideologisk skillnad från partiet? Nej, någon sådan kan inte bevisas. Det partiledningen gör är att använda sig av epitet och lösryckta citat. De gör det på ett sätt som slår Sverigedemokraternas värsta fiender. Allt för att utmåla ett hot som inte finns.

Hotet ligger i stället i att partiledningen ser sin egen makt hotas. Det har blivit allt mer tydligt då de omger sig mer och mer med folk som visar sig lojala med dem och inte ifrågasätter.

Droppen som fick bägaren att rinna över var uppenbarligen ledarstriden i SD Stockholms Stad. Sittande ordförande Mia Danielsson hade sedan valet 2014, fört ett katastrofalt dåligt skött distrikt till att varken ha styrelsemöten eller medlemsmöten.

William Hahne utmanar då henne med en vida överlägsen styrelse vad gäller erfarenhet och kompetens. Trots att hans förslag vinner tillåts inte dessa att tillträda. Nu riskerar ett 30-tal av styrelsen och individerna som har stöttat detta förslag att uteslutas.

Mer maktfullkomligt blir det inte.

Man kan vidare analysera partiets språk. Nu föreligger inga ideologiska skillnader, men skulle man ponera att det gjorde det, borde inte rimligtvis de som verkade för att socialkonservatism skrevs in 2011 uteslutas? Eller uppmanas söka sig till ett nytt parti?

Eller passerades månne någon slags magisk gräns där? Hit, men inte längre.

Man kan vidare ifrågasätta varför partiet stämplar ”neofascist” i pannan på människor utan bevis. Men när lokalpolitiker ute i landet avviker från partilinjen och röstar för ökat flyktingmottagande, och diverse kommunalt finansierade "integrationsprojekt" (som man snarare trodde sig hitta hos sossar än hos SD), blir det inga påföljder.

En annan anklagelse är att man inte ska ha gjort tillräckligt starka avståndstaganden från rasism och neofascism. Partiet verkar dock inte ha några problem med medlemmar (eller tillförordnade partiledare) som kontaktar extremvänsterorganisationer likt Expo, som ägnat decennier åt att förtala oss.

Det blir uppenbart för alla att ”ideologisk avvikelse” och andra svepskäl är just detta: svepskäl. Frågan är om medlemmarna ser detta och vågar ifrågasätta? Eller kommer man se sig om efter sin egna karriär och sitt eget skinn i stället för att stå upp för vad som är rätt och riktigt?

Gör man det senare, finns det enligt Dante en särskild ring för dessa: den nionde*.

Christian Westling,
Landsdagarsuppleant för SD Stockholms Stad och revisorssuppleant för SDU

* Googla det och lär dig något nytt

/
/
/
/
SDU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.