"Han borde använda sin välbetalda arbetstid till annat än mobbing"

- 01/06/2015, 14:55 -
1 av 3

TT/TT

2 av 3

JANERIK HENRIKSSON / TT

3 av 3

TT NYHETSBYRÅN

Linnéa Engström (MP) skriver om att Christoffer Fjellner (M) borde använda sin skattebetalda arbetstid till annat än att hitta på falska historier om Miljöpartiet.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det finns en typ av människor som aldrig förändras. Ni minns dom från skolan, mobbarna. Den där killen eller tjejen som försökte vara tuff genom att konstant förminska och förlöjliga en klasskamrat utan minsta anledning. Hen ger sig vanligen på den som är annorlunda för att själv framstå som bättre. Mobbaren karaktäriseras egentligen av en extrem osäkerhet. Hen är oftast stöddig och kaxig, verkar omåttligt självsäker, men bakom den säkra ytan döljer sig brist på en egen och mogen identitet.

Mobbarna finns alltid ibland oss. Dom fortsätter även i vuxen ålder att förhäva sig själva på andras bekostnad för att få uppmärksamhet. Deras svaga jag förgiftar människor och arbetsplatser överallt. De återfinns inom näringslivet, offentlig sektor och inom politiken.

Inom politiken hittar vi Christoffer Fjellner som är EU-parlamentariker för Moderaterna. För att få uppmärksamhet från media använder han sin välbetalda arbetstid åt att systematiskt hitta på små historier om sina kollegor miljöpartisterna i EU-parlamentet.

Ett färskt exempel är hans krönika om Miljöpartiet i dagens SvD. Hela krönikan bygger på att två av Miljöpartiets ledamöter skulle ha röstat för en EU-subvention av mjölk och frukt i skolan. Fjellner visste när han skrev artikeln att ledamöterna röstade fel och ändrade sin röst i efterhand. Fjellner vet också mycket väl att Miljöpartiet är emot den typen av subventioner.

Christoffer Fjellners mediastrategi går ut på att göra hönor av fjädrar för att plocka politiska poänger. Han beter sig inte som en hedersam och ärlig politiker utan vrider och vänder på fakta för att få uppmärksamhet. Det är en sak att vara kritisk och en annan att fara med osanningar. Problemet är att ett sådant beteende omöjliggör en saklig och konstruktiv politisk dialog och göder enbart politikerföraktet.

Fjellners osakliga sätt att agera i parlamentet reflekteras tyvärr även i moderaternas politik på hemmaplan. Moderaterna lämnar efter sig ett samhälle i kris med ökande sociala klyftor och utanförskap. Deras vision – att sänkta skatter och en fri marknad skulle fixa allt från skola till klimat – höll inte. Den skapade istället Sverigedemokraterna.

Vi i Miljöpartiet har en vision om ett inkluderande samhälle, en grön och cirkulär ekonomi som förenar hållbar tillväxt med rättvisa och jämställdhet. Det arbetar vi aktivt för i EU-parlamentet.

Vi ägnar inte vår tid åt att mobba våra kollegor i parlamentet eller i riksdagen genom att hitta på små historier som inte stämmer! Vi twittrar inte varje gång Christoffer eller hans andra moderatkollegor röstar fel och sedan rättar sin röst i efterhand. Det händer alla parlamentariker och det vet Christoffer Fjellner.

Vi jobbar hårt och målmedvetet för att förvalta det politiska mandat vi fått av svenska folket: att skapa ett hållbart, inkluderande och ansvarstagande samhälle. Vi jobbar konstruktivt med seriösa kollegor från alla partier för att hitta gemensamma lösningar och kompromisser. Till exempel förhandlar vi just nu fram en plan om Östersjön där vi tillsammans med de konservativa och socialisterna driver en mycket progressiv agenda för ett hållbart fiske och levande hav.

Vi har även bjudit in Christoffer Fjellner till detta arbete, i hopp om att han skall få lust att spendera skattepengar på annat sätt än att skriva små hitte-på-historier dagarna i ända.

Linnéa Engström,
EU-parlamentariker för Miljöpartiet