Måndag 27 Sep
Stockholm

Sammy, 24: "Facket vill utesluta mig för att jag är sverigedemokrat"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Fackförbundet Transport har öppnat ett uteslutningsärende mot Sammy Augustsson. Nu berättar han själv om det hela: "De tar den fega utvägen".

Kommentera (197)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Sammy Augustsson är 24 år, utbildad och erfaren lastbilschaufför, samt fackligt ansluten i Transportarbetarförbundet.

Han är även ordförande för SD Södermöre, suppleant i distriktet SD Kalmar län, samt ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Nybro Kommun.

2010 tog jag studenten efter tre år på Fordonstransport vid Åkrahällskolan i Nybro. Det tog mig, om jag inte missminner mig, en vecka att få mitt första sommarjobb, där jag började köra mjölken om nätterna. Jag fick en bra lön och bra arbetstider och det var enligt kollektivavtal.

Det tog inte lång tid efter att jag börjat jobba förrän jag började höra "du måste ju gå med i facket", men det tog nästan ett helt år, om inte över ett år, innan jag skickade in min ansökan om att gå med i facket och A-kassan. Detta gjorde jag endast efter en längre tids uppmaningar utav en familjemedlem och även för att jag blivit övertygad om att facket var en nödvändighet.

Nu är det juni 2015 och förra veckan mottog jag ett brev om att Transportarbetareförbundet vill ha ett yttrande med anledning av att man hemställt om uteslutning av mig endast på grund utav mina åsikter. Hade det varit med anledning av att jag motarbetat facket eller begått ett grovt brott hade jag förstått anledningen bättre. Men eftersom man som medlem i Transportarbetareförbundetinte behöver lämna vandel för att intyga att man inte är kriminell, så ställs jag alltså lägre än någon som begått mord och fortfarande får ha kvar sitt medlemskap och skydd på arbetsmarknaden.

I och med att Transportarbetareförbundet endast riktar sig emot Sverigedemokrater, så blir detta i mina ögon politisk förföljelse, som gör att man frångår även sitt huvudarbete med att skydda den enskilde arbetstagaren. Man anser alltså inte att alla arbetstagare har samma rätt till skydd på den enskilda arbetsplatsen.

Jag är stolt över att jag har egna åsikter, som jag själv har till mitt förfogande. Åsikter bemöter man med att redovisa övertygande fakta och inget annat. Men i stället för att bemöta så tar Transportarbetareförbundet till den fega utvägen och tänker utesluta mig, bara för att man vill avskräcka folk från att "tänka fel”.

I stället för att bedriva häxjakt mot Sverigedemokrater, så kanske man borde börja prioritera om lite och försöka arbeta för att svensk åkerinäring får tillbaka sitt fäste på svenska vägar, där det just nu kommer fler och fler utländska transporter, som konkurrerar på villkor som svenska åkerier inte kan tävla med. Det är det som facket egentligen ska finnas till för och inte, som idag,för att agera som en åsiktsregistrerande myndighet.

Sammy Augustsson,
Aktiv Sverigedemokrat och uteslutningshotad fackansluten medlem

Är det fel att utesluta SD:are?
Tack för din röst!
Kommentera (197)
Kopiera länk
Dela