Siavosh Derakhti vill uppmana alla ungdomar att tro på sig själva.
Siavosh Derakhti vill uppmana alla ungdomar att tro på sig själva. - Foto: TT News Agency / Henrik Montgomery/TT

Sommarprataren: "Det här är till alla unga som har det svårt"

Siavosh Derakhti skriver att ungdomar måste vara villiga att hjälpa sig själva, men för att de ska våga be om hjälp måste du vara villig att ge den.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Siavosh Derakhti är social entreprenör, föreläsare och opinionsbildare.

Följ honom på Twitter: @SiavoshDerakhti

Följ honom på Instagram: instagram.com/siavoshderakhtii

Gilla honom på Facebook: facebook.com/siavosh.derakhti

Över förorten stiger svarta moln. Svarta moln från flammande bilar, som våldsamt skriker ut hur dåligt våra ungdomar mår. Det känns som att många av oss har glömt bort att vi inte bara har rättigheter i samhället – vi har också skyldigheter.

Det är inte bara politikernas ansvar att hjälpa ungdomarna. För om du vill ändra ditt liv måste du vilja hjälpa dig själv! Vägen dit kan vara svår, men den blir inte lättare om du tänder eld på bilar för att visa ditt missnöje.

Alla begår vi misstag och det är viktigt att du vet att det finns vuxna som lyssnar. Det finns människor som bryr sig och som vill hjälpa dig. Oavsett vad du har gjort så finns det en räddning. Du måste bara våga be om hjälp!

Du har alla möjligheter i världen att leva det liv du drömmer om. Men det är viktigt att du vet att det är okej att vara sårbar, att ifrågasätta dig själv och vem du är eller vill vara. Det har jag också gjort. Men viktigast av allt är att du inte ger upp. Ha tålamod. Tro på dig själv!

Här kommer vårt ansvar in, vi vuxnas. Vi måste alla kämpa för att hjälpa varandra. Politikernas insats räcker inte. Vi måste vara de förebilder våra ungdomar saknar. Vi måste fånga upp de som ropar på hjälp. För innerst inne är det de barnen vill. Ha hjälp.

Ser du någon som far illa, sträck ut en hand. Allt handlar om möten mellan människor, och finns du inte där halvvägs på vägen är risken att den som vill ha ditt stöd tappar sitt mod. Så lyssna! Agera! Hjälp till!

Vill vi se en förändring måste vi kämpa för den tillsammans.

Siavosh Derakhti

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.