Stockholm

"Lägg ner häxjakten – vi Sverigedemokrater är inte rasister"

. Foto: Privat/TT

Sammy Augustsson skriver att han är trött på att bli kallad rasist bara för att han röstar på Sverigedemokraterna.

Kommentera (81)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Sammy Augustsson är 24 år, utbildad och erfaren lastbilschaufför, samt fackligt ansluten i Transportarbetarförbundet.

Han är även ordförande för SD Södermöre, suppleant i distriktet SD Kalmar län, samt ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Nybro Kommun.

Hej Henrik!

Jag har allvarligt aldrig kunnat förstå detta med att slänga rasistkortet till höger och vänster, bara för att man inte kan bemöta någon på ett korrekt sätt. Du känner mig inte ens, men verkar redan säker på att jag är rasist, som skulle finna nöje i att tycka illa om folk bara för deras härkomst. Men där måste jag rätta dig faktiskt.

Jag har faktiskt inte varit svensk medborgare hela livet, utan det var inte förrän jag fyllt 18 år som jag lämnade en sådan ansökan för att kunna få mitt medborgarskap här i Sverige. Skolåren i mitt liv bestod av en umgängeskrets till största del av folk med utländsk härkomst. Mitt yrkesliv har mestadels bestått av arbetskamrater som kommer från andra länder och som jag respekterar och funnit mig väldigt hedrad över att fått jobba med.

Dina kunskaper om Sverigedemokraternas historia är ju nästan lika stora som en viss historikers kunskaper. Men för att göra detta lättare för dig och för att spara utrymme här vill jag citera Stellan Bojeruds blogg: "De personer, som 1988 var aktiva i SD, har av olika skäl lämnat partiet. SD i dag är något helt annat än för 25 år sedan. Vill man nödvändigtvis söka SD:s rötter, hamnar man i Medborgerlig Samling (MbS) och Centerpartiet, Folkpartiet och Högerpartiet (Moderaterna) 1964 som 1968 blev Framstegspartiet samt Sverigepartiet, som 1986 bildades av utbrytare från Framstegspartiet."

Budskapet i min debattartikel handlade om att stå upp för åsiktsfriheten och att arbetsskyddet ska vara en sak alla har rätt till oavsett kön, sexuell läggning, åsikt eller etnicitet och att man borde tänka till och fundera på vad det är som händer här i Sverige. Att man på grund av sina åsikter ska diskrimineras i ett demokratiskt samhälle med åsiktsfrihet, det är för mig inte acceptabelt. Här kommer du antagligen påstå att vi diskriminerar invandrare med vår politik, men nej vi diskriminerar inte med vår politik, utan vi värnar om de mest utsatta och fokuserar på de som aldrig kommer att kunna ta sig någon annanstans än till flyktinglägren i närområdena, där majoriteten av alla flyktingarna sitter fast.

Att en fackförening ska kunna ha häxjakt på Sverigedemokrater bara för att okunskapen biter fast i dem ska inte en arbetstagare behöva lida för, när denne person endast väljer att vara ärlig och offentlig med sina åsikter. I detta fall väljer jag att nyttja min medborgliga rätt att bestrida detta beslut, eftersom jag trots allt ändå började mitt politiska medlemskap i Socialdemokraterna. Det var där jag fick upp ögonen och kunde inse hur skygglapparna och piskan var vardagsredskap.

Sedan vill jag bara avsluta med ett av mina favoritcitat, som satt prägel på mig och mina åsikter: "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it."

Med vänliga hälsningar,

Sammy Augustsson,
Stolt Sverigedemokrat

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (81)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.