Lördag 3 Dec
Stockholm

"MUF måste sluta hata varandra på Twitter"

Marcus Rajkowski och Edward Tovi anser att MUF inte vinner något när de bråkar internt på Twitter.
1 av 3
Marcus Rajkowski och Edward Tovi anser att MUF inte vinner något när de bråkar internt på Twitter. Foto: Privat / Privat
Edward Tovi, vice ordförande MUF Lidingö.
2 av 3
Edward Tovi, vice ordförande MUF Lidingö. Foto: Privat
Marcus Rajkowski, ordförande MUF Lidingö.
3 av 3
Marcus Rajkowski, ordförande MUF Lidingö. Foto: Privat

Marcus Rajkowski och Edward Tovi skriver att MUF måste lösa sina inre konflikter och enas om politiken de ska förespråka.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenterna

Marcus Rajkowski är för ordförande MUF Lidingö.

Följ honom på Twitter: @marcusrajkowski

Edward Tovi är för vice ordförande MUF Lidingö.

Följ honom på Twitter: @ToviEdward

Borgerligheten i allmänhet, och Moderata Ungdomsförbundet i synnerhet är frustrerade, vilket vi har all rätt att vara. Efter åtta år med en Alliansregering fick vi inte förtroendet av väljarna att fortsätta leda Sverige. Vi förlorade valet, och många inom borgerligheten har haft svårt att smälta det. Utan idéer och med en regering som ständigt gör allt i sin väg för att rasera det Sverige Alliansen byggt upp, är borgerligheten upprörda.

Frustration kan däremot också vara någonting bra, det kan skapa debatt och provocera fram nya förslag, det kan få nya och gamla medlemmar att öppna sig och sina idéer, och få agendan att gå framåt. Detta genom att utmana och förändra tidigare förslag och idéer.

Efter en debattartikel skriven av MUF Göteborgs ordförande och vice ordförande angående MUF:s migrations- och integrationspolitik bröt en häftig debatt ut på Twitter bland medlemmar i moderata ungdomsförbundet. I morse hade Ivar Arpi skrivit en ledare om det skyttegravskrig som utspelade sig mellan företrädare från MUF framför öppen ridå på Twitter, och i eftermiddags rådde stort tumult mellan Moderater, ungdomspolitiker och borgerliga debattörer.

Intern debatt är bra, men vi får inte glömma vad våra mål är och vilka våra motståndare faktiskt är. Vi tar ut vår ilska och frustration över att Sverige är på väg i fel riktning på varandra, i stället för att lägga den energin på att få fram nya idéer och återfå väljarnas förtroende innan valet senast 2018.

Hela borgerligheten är i ett stort behov av förnyelse, men den kommer inte komma från urspårade Twitter-diskussioner utan grund i faktiska argument. Den kommer från ett seriöst arbete med att ta fram politiska förslag och ett debattklimat med högt i tak och god ton.

Moderata Ungdomsförbundet har en stolt tradition av att stå upp för öppenhet och frihet, vilket också är varför vi behövs mer än någonsin. I en värld där extremism växer sig allt starkare, över 50 miljoner människor är på flykt, och partier alltmer inte vågar ta tag i frågan måste MUF stå enat, inte slösa energi på att trycka ner varandra. För öppenhet handlar inte enbart om migrations- och integrationspolitik, utan också om frispråkighet. Vilket är vad vi behöver om vi ska kunna ta fram den politik som ger ett humant och välfungerande Sverige åt alla.

Marcus Rajkowski, ordförande MUF Lidingö
Edward Tovi, vice ordförande
MUF Lidingö

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.