​Nasrin Mohamoud tycker inte att muslimska kvinnor ska behöva vara rädda för våld.
1 av 3
​Nasrin Mohamoud tycker inte att muslimska kvinnor ska behöva vara rädda för våld. - Foto: Privat / TT
Hon menar att fördomarna mot islam måste krossas.
2 av 3
Hon menar att fördomarna mot islam måste krossas. - Foto: Ap
​Nasrin Mohamoud.
3 av 3
​Nasrin Mohamoud. - Foto: Privat

"Hata inte mig för att jag bär slöja"

​Nasrin Mohamoud skriver att våldet mot muslimska kvinnor måste stoppas.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nasrin Mohamoud är 17 år och läser sam-mediaprogrammet på Arlandagymnasiet.

På mitt huvud bär jag en slöja. En slöja som står för min tro. Den religon jag har valt att följa och praktisera. Numera är slöjan en del utav mig. Jag känner mig naken utan den. Men slöjan är något som definitivt inte definierar mig som person. Och om mina handlingar eller val i livet betraktas fel, kan jag lova dig att slöjan på mitt huvud, inte är orsaken.

Jag har under hela mitt skolliv haft slöja och bortsätt från ytliga kommentarer som: “Det är inte påsk än”, så har jag aldrig fått genomgå kränkningar pågrund utav min religon eller valet att bära slöja. Därför blir jag helt förbryllad när jag ser och läser om hur många (framför allt unga flickor och kvinnor) det är i dag som blir nedslagna, påhoppade, kränkta och hatade. Pågrund utav att de är just muslimer.

Att en oskyldig individ inte kan ta sig hem, utan en rädsla av att bli ihjälslagen för sin tro. Att man var dag behöver vara uppmärksam och hålla sig undan för främlingsfientliga islamofober som anser att en kvinna som bär slöja inte är värd det minsta uns av respekt – är helt absurt.

Jag blir arg. Och jag blir ledsen. För att trots att jag själv inte fått uppleva det, så existerar ju problemet. Jag blir arg för att vi har en religionsfrihet i Sverige som menar att det är fritt att praktisera sin religon. Men ändå lever jag i ett samhälle där både kvinnor och män dagligen hatas och kränks för dess tro. Där man valt att döma människor efter deras religon, i stället för som person och individ. Varför ska vi ha det så? Varför ska vi leva så trångsynta?

Jag förstår faktiskt inte hur den muslimska kvinnan som valt att täcka sig kan vara ett problem för dig? Varför man valt att generalisera människor pågrund av deras religon när det finns lika många tolkningar av islam som muslimer. Precis som vilken religon som helst. Det är idioti och det är okunskap. Nu får det vara nog! Jag är trött på den ständiga kränkningen som sker mot muslimer.

Det är 2015, för Guds skull. Vi lär oss dagligen om hur Europa för 70 år sedan vann kampen emot nazismen. Låt oss inte vara naiva nog att historien återupprepar sig.

Nasrin Mohamoud

/
/
/
/
/
/
Hot
/
hat
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.