Linnéa Cortés menar att orättvisorna som drabbar män är lika viktiga att lyfta.
Linnéa Cortés menar att orättvisorna som drabbar män är lika viktiga att lyfta. - Foto: Privat

"Snart är Sverige ett land där kvinnor får misshandla sina män"

Linnéa Cortés skriver att vi måste uppmärksamma kvinnors våld mot män för att uppnå ett jämställt samhälle.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Linnéa Cortés är aktiv inom Sverigedemokratisk ungdom och Sverigedemokraterna.

Följ henne på Twitter: @linneacortes

Dagens feminism odlar ett åsiktsförtryck gentemot männen. När jämställdhetsproblemen enbart diskuteras ur ett kvinnovänligt perspektiv så obstrueras männen från att tycka till i jämställhetsfrågorna. Om vi på riktigt vill uppnå ett jämställt samhälle är det dags att börja inkludera alla i jämställdhetsdebatten och på riktigt ta tag i de viktiga frågorna – både ur ett kvinnligt och ett manligt aspekt.

I en kartläggning som gjordes av Brottsförebyggande rådet uppgav 7 procent kvinnor och 6,7 procent män att de minst en gång blivit utsatta för någon form av psykiskt eller fysiskt våld av en aktuell eller tidigare partner. Vad undersökningen också visade var att 4,9 procent av kvinnorna anmälde våldet, men bara 2,9 procent av männen.

Våld i nära relationer är en viktig fråga som självfallet ska åskådliggöras, men det är också ett typiskt exempel på att fokus måste omarbetas i den politiska diskussionen. Det är inte rimligt att anmälningsstatistiken skiljer sig så markant mellan kvinnor och män, ändå väljer samhället att blunda för det.

Om vi fortsatt vägrar lyfta fram att det inte bara är kvinnor som far illa i nära relationer så kommer vi snart att leva i ett land där det är socialt accepterat för kvinnor att misshandla och trycka ner sina män. Öppnar man ögonen så kan man se att utvecklingen tyvärr redan är på väg i den riktningen och dessvärre gäller inte detta bara våld i nära relationer, det gäller alla jämställdhetsfrågor.

Att politikerna gång på gång väljer att belysa unga kvinnors psykiska ohälsa är ett annat exempel. Även detta är ett problem som ska lyftas, missförstå mig inte. Problemet är dock att man inte på samma sätt talar om att 97 procent av de som dör på arbetet varje år faktiskt är män. Vad har de ledande politikerna presenterat för lösningar på det jämställdhetsproblemet?

Vad jag vill komma fram till är att vi måste börja sträva mot ett verkligt jämställt samhälle med ett debattklimat där alla och allas problematik ryms. Detta når vi inte genom att måla upp en oegentlig bild av att alla kvinnor är förtryckta och att alla män förtrycker. Vi gör det genom att se folk utifrån vilka individer de faktiskt är och inte utifrån vilket kön de har – bara att detta gång på gång måste upprepas bevisar hur jämställdheten är på väg bakåt i Sverige.

I mitt land ska jag som kvinna inte behöva oroa mig för att tilldelas några fördelar av anledningen att jag råkar vara just kvinna. Du som man ska inte behöva dras för att anmäla våld i en nära relation tack vare att du lever i ett feminiserat samhälle där det aldrig är socialt accepterat för män att vara offer.

Den jämställdhetspolitiska utvecklingen i Sverige är skrämmande och taket i debatten så lågt att det inte längre ryms någon som helst kritik. Om vi inte vill leva i ett land där ditt kön väger tyngre än din kompetens och där vi aktivt väljer att eliminera halva befolkningen bara för att de råkar vara födda med "fel" kön så är det det hög tid för ett förändrat debattklimat. Det är dags att vakna upp och inse att det snart det manliga könet som är det förtryckta könet. Skärpning "feminister"!

Linnéa Cortés,
Sverigedemokratisk ungdom

/
/
/
SDU
/
/
/
/
Man
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.