Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Grattis alla som rev ner SD:s reklam – nu blir de ännu starkare"

- 07/08/2015, 10:46
Fredrik Brodén vill se en öppnare debatt kring invandringsfrågan.
1 av 4

Fredrik Brodén vill se en öppnare debatt kring invandringsfrågan.

Privat / TT

Han anser att protesten mot SD:s reklamkampanj inte leder någonstans.
2 av 4

Han anser att protesten mot SD:s reklamkampanj inte leder någonstans.

Svenska Dagbladet

Fredrik Brodén.
3 av 4

Fredrik Brodén.

Privat

Han tror snarare att det kommer att ge ett ökat stöd till SD.
4 av 4

Han tror snarare att det kommer att ge ett ökat stöd till SD.

Svenska Dagbladet

Fredrik Brodén skriver att hatet mot Sverigedemokraterna inte leder någonstans.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Matilda Wahl, varför tror du att Sverigedemokraterna ökar så mycket som de gör? Det kan väl inte ha att göra med att vi faktiskt har problem med invandringen i Sverige? Det kan väl inte ha att göra med att så fort man tar i frågorna så kommer ni på vänstersidan och skriker: "Rasist!" Det kan väl inte ha att göra med att ni på vänstersidan nonchalerar ett parti som ligger stadigt vid 18-20 procent?

Vet du själv inte svaret så har jag det till dig. Jo, det är precis just därför som Sverigedemokraterna ökar. På grund av alla de punkter jag precis tog upp. Det komiska med allt detta är att ni själv inte ser eller förstår att det är så här det ligger till.

Om ni däremot i stället hade valt att ha en saklig debatt med bland annat Sverigedemokraterna och dess väljare så hade klimatet i Sverige inte sett ut som det gör i dag. Man kan tycka vad man vill om Sverigedemokraternas reklam i tunnelbanan, men att rusa in och riva ner saker som inte faller alla i smaken är direkt omoget. Jag tycker också att deras reklam var lite väl för mycket, men jag hade ju aldrig fått för mig att riva ner det bara för att jag inte håller med om det?

Vi lever i ett civiliserat samhälle där vi har yttrandefrihet. Lås oss fortsätta att göra det. Ta debatten i stället för att leka rövare. Du Matilda Wahl och andra med dig gör det bara ännu värre. Ni vägrar se verkligheten. Ni lever under era stenar eller på era rosa moln och tror att allt är finemang och att alla som röstar på Sverigedemokraterna är rasister. Ni kunde inte haft mer fel.

Du måste ju själv inse att även om vi hade velat så kan Sverige inte ta emot alla som behöver hjälp. Det funkar inte. Ja, det finns människor runt om i världen som lever under vidriga förhållande och vi i Sverige har alltid och kommer alltid att ta vårt ansvar och hjälpa så många som vi kan. För att vi ska kunna fortsätta göra detta så måste vår invandrings och integrationspolitik fungera, vilket den inte gör i dag.

Vi kan inte bara fortsätta att ta in människor samtidigt som vi har bostadsbrist. Vi kan inte fortsätta ta in människor när vi har brist på jobb. Vi kan inte fortsätta ta in människor när vi inte har en fungerande plan för hur dessa människor ska integreras snabbt och rätt i vårt samhälle. Vi måste börja se problemen som vi har i Sverige innan dom blir alltför stora för vårt eget bästa. Läs rätt och förstå rätt. Det är inte människorna som kommer hit som är problemet, det är vårt nuvarande system.

Sen vill jag bara avsluta och säga att det blir en riktigt låg och barnslig nivå när du skriver:

"De ska inte skickas tillbaka någonstans men du däremot, du får jättegärna ta ditt pick och pack och dra långt härifrån. Vi kommer inte sakna dig."

Varför är exempelvis min åsikt i frågan kring invandringen mindre värd än din? Är det bara för att din åsikt är politiskt korrekt och du därmed tror att alla andra har fel och borde skickas iväg? Nädu, du får nog tänka lite på hur du resonerar. Det är väl klart att vi ska ta emot invandrare men under ordnade former. Fram tills att det blir ordnade former så kommer Sverigedemokraterna att fortsätta öka. Vill du vara med och bidra eller motarbeta detta? För just nu bidrar du till Sverigedemokraternas ökning. Valet är ditt!

Fredrik Brodén