Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"​Vänstern spottar på kärleken i Malmö"

- 09/08/2015, 13:09
1 av 3

Privat/Privat

2 av 3

Privat

3 av 3

Privat

Två CUF:are: "Vänstern har ingen ensamrätt på att hylla kärlekens parad"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Under lördagen anordnades Malmö Pride, en parad för allas lika värde och en parad för kärlek. Tyvärr så stördes denna folkfest av att politiska grupperingar valde att skandera sitt hat gentemot liberalismens företrädare.

När allianspartierna marscherade in på Malmös gator under paraden mötes vi av vänsterns hat mot den ideologi som från första början kämpat, och också drivit igenom, att kärlek ska vara möjligt för alla. Men istället för att vara glada att vi alla enas kring kärleken, möts vi liberaler av slagorden "liberal, dum i huvudet. Totalt!".

Att vi och de vänsterextrema inte har så mycket gemensamt är nog ingen hemlighet för någon. Men vänstern har ingen ensamrätt på att hylla kärlekens parad, likväl som vi liberaler inte heller har ensamrätt på dessa frågor.

I frågor om hur man ska lösa utmaningarna med bland annat den diskriminering som drabbar HBTQ-personer så är det nog ett av de få ämnena där vi faktiskt kan få en blocköverskridande lösning, då de flesta riksdagspartierna enas kring att ingen ska diskrimineras eller kränkande på grund av sitt kön, sexuell läggning eller för sin etniska bakgrund.

Pride är en dag för alla, en dag för kärleken. Inte en dag för att vänsterextrema ska få sprida sitt hat mot liberaler.

Michael Broberg,
Distiktsordförande CUF Örebro
Johan Vesterlund,
Förbundsstyrelseledamot CUF