Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Matilda, du använder exakt samma logik som rasisterna"

- 10/08/2015, 13:04
Tommy Deogan tycker inte Matilda Wahl kan uppmana människor att lämna Sverige.
1 av 3

Tommy Deogan tycker inte Matilda Wahl kan uppmana människor att lämna Sverige.

TT / Privat

Matilda Wahl menar att de som stör sig på invandringen kan lämna Sverige.
2 av 3

Matilda Wahl menar att de som stör sig på invandringen kan lämna Sverige.

Privat

Tommy Deogan.
3 av 3

Tommy Deogan.

TT NYHETSBYRÅN

Tommy Deogan skriver att debatten om rasism och invandring har gått för långt.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Många av oss bär på en uppfattning att det bara är vita svenskar som kan vara rasister. Matilda Wahl skriver att de som är trötta på invandringen kan ta "sitt pick och pack och dra". Är detta verkligen rasism, för det första? Vart – och varför skall dessa dra? För en åsikt som inte delas av författarinnan? Matilda Wahl utgör därmed samma diktatoriska anti-oliktänkande järnhand som hon hänvisar till är vår skyldighet att hjälpa medmänniskor som flyr omvärlden ifrån.

En av orsakerna till varför jag är så oerhört stolt över Sverige är för att vi också hjälper många. Men vi kan inte glömma oss själva. Eller de som väl har anlänt. Vi talar om demokrati och "allas lika värde" som mest när åsikter vädras vi själva inte delar. Ser vi inte hur odemokratiskt vi själva kan bete oss? I mina ögon är denna artikel lika rasistisk, som uppmanar alla som inte delar min egen åsikt att dra från landet.

Det påminner snarare mer om ett diktatoriskt synsätt än ett demokratisk, med "allas lika värde". Det läggs upp: "jag gillar olika", så fort ett demokratiskt folkvalt parti skall hålla torgmöte i Tomelilla. Demokratiskt folkvald, vare sig vi gillar det eller ej. Detta "olika" handlar oftast enbart om hudfärg och inte olika tankesätt eller åsikter. Vem är rasisten, som enbart ser till hudfärg? Vi skriker ordet "rasism" och "rasister" så fort en avvikande åsikt vädras, vet vi egentligen vad rasism är? Skall vi tala om rasism, låt oss då också se rasismen där den än finns! Under hela min uppväxt i en segregerad förort fanns rasismen levande, åt fler åt – inte minst den emot svenskar. Jag minns väl hur minoriteten av svenskfödda blev trakasserade och mådde skit av ingen annan orsak än att vara "svennar".

Men ingen såg eller talade om den rasismen, för då var man "rasist". Finns det något folk i världen som försummar sig själva mer än oss svenskar? Det finns dock de som tröttnar på att vara marginaliserade i sitt eget land och inte ens kunna söka arbete i det för att man inte har "annan bakgrund än svensk", exempelvis. Oavsett syfte är det, enligt min åsikt, fel väg att gå och per definition är rasism exkluderande av människor på grund av etnicitet, hudfärg, bakgrund och åsikter.

Vill Matilda Wahl att samtliga som är "trötta" på invandringen skall dra ifrån landet, så hoppas jag att hon och alla andra som bär på samma rasistiska ideologi av att slänga ut oliktänkande också inser att de även vill slänga ut tusentals invandrare och flyktingar? Rasism är ingen svensk företeelse, den existerar rätt så starkt i vår omvärld och även i våra invandrartäta områden. Många av dessa folkgrupper och rasistiska – religiösa, etniska samt ideologiska - motsättningar bor även i Sverige. Fast den rasismen vill vi inte se och den rasismen är troligtvis för stark för oss att ens våga oss på?

Torgmöten och reklamskyltar är ett enklare mål! Jag anser också att Sveriges integrationspolitik är totalt misslyckad! Det finns en orsak till det, oavsett regering, växande utanförskapet, arbetslösheten, den stora hopplösheten och inte minst trångboddhet som råder i många "segregerade områden". Situationen, hopplösheten och miljöerna blir bara värre och värre, som det anländer fler och fler till. Det existerar problem som samhället alltid har blundat för här ute, men som vi ser och lever med dagligen. Rasismen mellan folkgrupper, andra än svenskar inblandade, är endast ett exempel.

Bara för att jag har en åsikt som skiljer sig ifrån din, så skall jag dra ifrån landet, som jag är född i? För att här bekämpar vi rasism med rasism. Sverigedemokraterna är i dag Sverige tredje största parti med cirka en miljon svenska medborgare som väljare. Vi exkluderar de som ens misstänks rösta på Sverigedemokraterna, vägrar tala med och fryser ut dem. Vi avfärdar en miljon människor som "ointelligenta idioter". Samtidigt som vi skriker om allas lika värde och hur mycket vi "gillar olika". Ett argument för denna exkludering av oliktänkande är för att Sverigedemokraterna: "kommer ifrån en icke-demokratisk bakgrund", den Nazistiska. Förstår vi hur många fler partier som gör detsamma?

Socialdemokraterna införde Sveriges första rasbiologiska institut i Uppsala. Vänsterpartiet hette fram tills 1990 "Vänsterpartiet Kommunisterna". Även kommunismen har haft sina koncentrationsläger samt skördat över 60 miljoner människoliv, däribland många miljoner oliktänkande. Mitt eget partis historik är inte heller helt felfritt demokratisk. Så, gör det mig till en fascist i dina ögon?

Om så, så säger det mer om dig i mina och du får kalla mig precis vad du vill! Vad är skillnaderna, förutom att endast ett partis historik hålls emot och fryser ut deras väljare, våra medmänniskor som skall vara "lika mycket värda"? Odemokratiska metoder fungerar inte, Sverigedemokraterna bara växer! Det räcker inte med att klistra på ett "jag gillar olika”, skrika "allas lika värde" och säga sig vara för demokrati, för att sedan rättfärdiga de egna rasistiska samt odemokratiska förhållningssätten.

Att uppmana oliktänkande ta sitt "pick och pack" och dra ifrån detta land, oavsett om de är födda här eller inte, är lika fascistiskt i mina ögon. Vi skall alltså dra på grund av en åsikt som inte delas. I ett land där yttrande och åsiktsfriheten skall existera. Denna rasism mot oliktänkande existerar dagligen även i andra frågor.
Jag älskar inte heller allt som heter och/eller är "könsneutralt", utan älskar den attraktiva och charmiga kvinnligheten hos den kvinnan jag träffar. Men inte heller detta är en direkt acceptabel "åsikt" i dag och jag blir snabbt ett "svin", en "idiot2 och en "mansgris".

Jag har på nära håll sett hur det egna ansvaret delvis kopplad till en misslyckad integration lett till stora utanförskap i "segregerade områden", som skapat många unga människors missöden. Bara vi själva kan vända det utanförskapet, men inte genom att bygga och köra planet samtidigt som vi fyller planet med fler människor utan sittplats. Det är och länge har varit helt min egen åsikt och uppfattning, får jag ha den utan att känna mig behöva lämna landet? 2015 var året då jag inte kände mig välkommen längre pga mina åsikter, i modern av "åsiktsfriheten", Sverige. Detta inte på grund av Sverigedemokraterna!

Men nej Matilda, jag kommer inte att ta mitt "pick och pack och dra" bara för att jag har en annan åsikt än din! Mina, precis som dina och de allra flestas, åsikter är oftast baserade på vårt bagage, vad vi sett, hört, samt våra erfarenheter. Ska vi behöva dra ifrån landet där det skriks högst i världen om en yttrande, religions och åsiktsfrihet att vara stolta över? Vem är du att tala om för mig och min familj att vi skall packa ihop och dra pga våra åsikter? Gestapo? Stasi?

Vill du verkligen se rasismens hela fula tryne så sätt dig in i all den rasism som råder. Enligt ditt resonemang blir det, om inte fler, så alla gånger lika många invandrare och flyktingar som du uppmanar att dra från landet som det blir "Rasistiska vita Svenskar" och de som vi endast verkar tro kan vara rasister; Svenskar och Sverigedemokraterna! Skall vi tala om rasism, låt oss då också tala om rasismens alla ansikten – från alla håll och kanter – från vänster och höger.

Rasism är vidrig vart och hur den än visar sig. Tror vi på demokrati måste vi också tro på och använda oss av demokratiska förhållningssätt! Hur illa det än faller oss själva i smaken. Vem har sagt att en demokrati är felfri? Om vi verkligen tror yttrande och åsiktsfrihet, så innebär det också att allas åsikter och yttranden skall få plats, hur skeva vi själva än tycker att de är. Inte uppmaningar om att oliktänkande ska lämna landet. Gillar man dock inte "olika", på riktigt, eller en demokrati med en genuin yttrande och åsiktsfrihet så kan man ju alltid ta sitt eget pick och pack och dra. Om man vill! Finns gott om nationer som inte har det, inte ens "på papper", Nordkorea är ett exempel.

Tommy Deogan