Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Våra skattepengar ska inte gå till terrorister"

Findel Madison och Tobias Andersson vill ha hårdare straff för terrorister.
1 av 3

Findel Madison och Tobias Andersson vill ha hårdare straff för terrorister.

Privat

Tobias Andersson är förbundsordförandekandidat för SDU.
2 av 3

Tobias Andersson är förbundsordförandekandidat för SDU.

Privat

Findel Madison är kriminalpolitisk utskottsledare för SDU​.
3 av 3

Findel Madison är kriminalpolitisk utskottsledare för SDU​.

Privat

Debatt | 14/08/2015 10:47

Findel Madison (SDU) och Tobias Andersson (SDU): "Terrorister har inget i vårt samhälle att göra".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Allt fler inser att islamism är ett av vår tids största hot mot fred och säkerhet. Oavsett om den tar sig uttryck i terrorattentat i väst eller folkmord i Mellanöstern så står hela världen inför en stor utmaning.

Debatten går på högvarv i Sverige och det finns stora skiljelinjer mellan de olika debattörerna. Argumenten som lyfts fram är allt från att erbjuda "svenska" terrorister en gräddfil i form av bland annat jobb och bostäder till att döma dem för landsförräderi och frånta dem eventuella medborgarskap.

I utlänningslagens tolfte kapitel återfinns regler för "Hinder mot att verkställa avvisning och utvisning". Kortfattat rör det sig om så kallade verkställighetshinder, bland annat ett förbud mot att utvisa kriminella utlänningar som riskerar att råka illa ut i det land de utvisas till.

Sverige ska inte värna om de terrorister som är bosatta inom våra gränser. Vi ska sätta hårt mot hårt och verkställighetshinder bör inte kunna åberopas av den som själv dömts för att har deltagit i verksamhet kopplad till terrorism, som till exempel gett sig utryck i form av mord, etnisk rensning eller systematiska våldtäkter.

Sverigedemokraterna har tidigare föreslagit att de islamister som har invandrat ska bli fråntagna sina medborgarskap för att möjliggöra utvisning. Detta i kombination med förslaget om att avskaffa så kallat verkställighetshinder skulle göra det möjligt att utvisa så gott som samtliga ISIS-terrorister som går att identifiera. Detta skulle resultera i ett tryggare Sverige, både för oss som är födda här och för alla de som flytt från dessa satans mördare.

Det här förslaget kommer säkerligen att få ta emot kritik från socialister och liberaler. I stället för att ta hänsyn till offren brukar deras utgångspunkt vara att straff är att se som en behandling snarare än just ett straff. Den retoriken har tidigare använts i terroristdebatten då man vill avradikalisera extremister genom att ge dem stöd av olika slag i ett hopp om att kunna inkludera dem i samhället.

Men dessa människor ska inte inkluderas i vårt samhälle. De har inget i vårt samhälle att göra. Väljer man att lämna Sverige för att strida för ISIS eller andra terrorgrupper, att slakta civila människor och utföra slavhandel, systematiska etniska rensningar, att döda barn och andra försvarslösa. Då har man förbrukat sin rätt att vistas i Sverige och ska utvisas. Detta bör gälla samtliga, oavsett om personen har svensk medborgarskap och oavsett omständigheterna i hemlandet.

Tobias Andersson, förbundsordförandekandidat SDU
Findel Madison, kriminalpolitisk utskottsledare SDU