Måndag 18 Okt
Stockholm

Sverigedemokraterna: "Låt svenskarna rösta om invandringen"

Politik
1 av 4
Markus Wiechel, Migrationspolitisk talesperson och riksdagsledamot Sverigedemokraterna. Foto: Privat/TT/TT
Politik
2 av 4
Markus Wiechel är migrationspolitisk talesperson och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Foto: Riksdagen
Sverige
3 av 4
Röstning. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Röstning i Sverige
4 av 4
Sverigedemokraterna vill se en ändrad invandringspolitik med hårdare krav. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Markus Wiechel (SD): "Det är dags att låta folket säga sitt. Nya undersökningar visar att majoriteten av svenska folket är negativa till ökad invandring".

Kommentera (125)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Markus Wiechel är migrationspolitisk talesperson och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

Följ honom på Twitter: @MarkusWiechel

Inte sedan flyktingkrisen på 90-talet har Sverige haft ett så stort asyltryck som vi har nu. De historiskt höga siffrorna framkallade då det så kallade Luciabeslutet, en nödbroms på ett läge som beskrevs som "permanent kritiskt".

Nuvarande regering, samt den borgerliga oppositionen, saknar dock liknande ambition och står därför handfallen inför dagens situation. Sommarens höga asyltryck och dess effekter på de bristande vårdplatserna, bostadsmarknaden samt otryggheten i förorterna har därför gjort situationen allt mer angelägen för Sveriges medborgare.

Flyktingfrågan rankas numera som ett av, om inte det viktigaste politiska området just nu. Sverigedemokraterna kommer därför som enda parti i riksdagen att lyfta och arbeta för en folkomröstning om Sveriges fortsatta massinvandring.

Med en skattehöjning på ytterligare sextio miljarder kronor hoppas regeringen på att kunna möta den ökande invandringen. Men deras övertro på höjda skatter är dock redan beprövad och förlegad som åtgärd. Så länge man väljer att ignorera volymfrågan är Sverige dödsdömt som välfärdsstat.

Men de svenska väljarna är inte dumma. Den senaste undersökningen ifrån Demoskop visar att 58 procent är kritiska till en ökad invandring, och 65 procent är negativt inställda till hur regeringen hanterar invandringen, enligt en annan mätning från Sifo.

Allt fler begriper att vi varken har råd, plats eller möjlighet att fortsätta med det extremt höga mottagandet i Sverige. Att som regeringen gör, bara hjälper den lilla del som tar sig till Sverige genom bidrag och bosättning utgör en extremt ineffektiv och hög kostnad för samhället. Om vi i stället riktade resurserna till krisdrabbade länders närområden kan vi i samarbete med UNHCR hjälpa väsentligt fler till en betydligt lägre kostnad. Sverigedemokraterna står därför även för den mest humana flyktingpolitiken.

Med Danmark som exempel kan vi tydligt se hur migrationsfrågan ytterst handlar om prioriteringar. Där har man valt att begränsa invandringen med hjälp av sänkta bidrag till icke-medborgare, större krav på språkinlärning och anpassning tillsammans med andra repressiva åtgärder. Resultatet har blivit minskade kostnader och ökat utrymme för satsningar av välfärden.

Folkomröstningar har hållits om tidigare ödesfrågor så som eurosamarbetet och kärnkraften. Nu när Sverige står inför ett nytt historiskt vägskäl, mellan ökad invandring eller en fungerande välfärd så anser vi att medborgarna har rätt till sin åsikt. I synnerhet i en fråga där locket länge legat på.

Vi tror på väljarna, och vid en omröstning skulle Sverige ha allt att vinna. Endast de partier vars politik saknar förtroende har anledning att frukta en sådan, detta med all rätt.

Markus Wiechel,
Migrationspolitisk talesperson och riksdagsledamot Sverigedemokraterna

Kommentera (125)
Kopiera länk
Dela