Söndag 5 Dec
Stockholm

"I dag återvänder jag till Moderaterna"

Linus Eriksson tycker att Anna Kinberg Batra är rätt person att leda Moderaterna.
1 av 3
Linus Eriksson tycker att Anna Kinberg Batra är rätt person att leda Moderaterna. Foto: Privat / TT
Nuvarande regering har inte det som krävs för att styra Sverige.
2 av 3
Nuvarande regering har inte det som krävs för att styra Sverige. Foto: Marcus Ericsson/ TT
Linus Eriksson är före detta medlem i Moderata Ungdomsförbundet.
3 av 3
Linus Eriksson är före detta medlem i Moderata Ungdomsförbundet. Foto: Privat

Linus Eriksson: "Anna Kinberg Batra, behövde tillsättas som partiledare för att Moderaterna skulle uppnå det som jag förväntade mig".

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Linus Eriksson är tidigare styrelseledamot för Röda Korsets Ungdomsförbund och Ungdom Mot Rasism.

Följ hans blogg: linuseriksson.nu

År 2010 började mitt politiska intresse växa. Jag blev medlem i Moderata Ungdomsförbundet (MUF). Jag fick med hjälp av orden som vapen, skriva krönikor i den skånska moderata medlemstidningen. De blev nästan som en följetång som enbart handlande om att få ut mina åsikter, ur mitt huvud, ut i det fria.

Två år senare fick jag starta upp en lokalförening för MUF i Ängelholm. Jag blev prisad för mitt arbete genom ett riksdagsstipendium som innebar tre dagar i riksdagen och ett möte med ledare som Fredrik Reinfeldt, Anna Kinberg Batra och Per Westerberg. Sen tog det slut. Jag blev trött på Moderaterna. Eller på Nya Moderaterna, som man kallar sig.

Man hade inte svar på hur man ska lösa de existerande samhällsproblem, bara svar på vad man hade gjort och att man ville införa ett femte jobbskatteavdrag. Då beslöt jag mig för att lämna partiet helt och inte ingå i något nytt parti, i väntan på att Moderaterna skulle rycka upp sig för att åter befinna sig i ständig och fortsatt förnyelse med svar på de samhällsutmaningarna vi står inför.

Anna Kinberg Batra, behövde tillsättas som partiledare för att Moderaterna skulle uppnå det som jag förväntade mig. En partiledare som gör ständiga besök ute i samhället, såväl nationellt som internationellt, för att med egna ögon kunna se de samhällsutmaningar vi står inför och genom detta kunna finna svar till eventuella lösningar.

Man har insett hur viktigt det är att satsa mer på det försvaret i tider som dessa. Hur viktigt det är med ett NATO-medlemskap för att tillsammans med andra nationer, stå upp mot yttre hot, gentemot svenskt territorium.

Man står upp för att jobben är det viktigaste och det som bygger Sverige starkt. Att det första jobbet ska räknas och löna sig för att bryta det utanförskap som många människor befinner sig i. Att det ska löna sig att arbeta, framför att gå på bidrag.

I min hjärtefråga, har man introducerat nya förslag. Nya förslag för förbättrad integration med utbildning och arbete som utgångspunkt. Att man fortsatt står upp för öppenhet, frihet och tolerans.

Jag förväntar mig inte att Moderaterna, efter mitt lämnande för två år sedan, bjuder in mig för engagemang i partiet. Däremot förväntar jag mig att min röst på partiet, i valet 2018 är välkommen. Jag kan åter med stolthet säga att jag är moderat, just för att det är detta parti som har svar på de samhällsutmaningar som vårt land och vår värld står inför. Svar som nuvarande regering inte har.

Linus Eriksson

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela