Stockholm

Feminister ser på män på samma sätt som SD ser på invandrare

​Leo Gerdén, 12, ifrågasätter dagens feminister.
1 av 3
​Leo Gerdén, 12, ifrågasätter dagens feminister. Foto: Privat / TT
Han menar att Feministiskt initiativs politik inte leder till jämställdhet.
2 av 3
Han menar att Feministiskt initiativs politik inte leder till jämställdhet. Foto: TT NYHETSBYRÅN
​Leo Gerdén är 12 år gammal och aktiv medlem i CUF.
3 av 3
​Leo Gerdén är 12 år gammal och aktiv medlem i CUF. Foto: Privat

​Leo Gerdén, 12 år: "I dag måste man kalla sig för feminist för att vara för jämställdhet".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Leo Gerdén är 12 år gammal och aktiv medlem i Centerpartiets ungdomsförbund.

Skribenten påpekar att CUF inte delar hans åsikt i frågan.

I dag måste man kalla sig för feminist för att vara för jämställdhet. Om man inte kallar sig feminist betyder det att man står upp för patriarkatet och att man vill att kvinnor inte ska ha samma rättigheter som män. Jag är för jämställdhet, men jag har insett att feminism går åt motsatt håll och att kön blir viktigare än kompetens med deras argumentation.

Feminismen fokuserar endast på att hjälpa det ena könet, nämligen kvinnor. Jämställdhet för mig är att värna om alla könens rättigheter, inte bara ett av dem. Feminismen vill värna om kvinnor, men inte om män. Det gör bara att vi skiljer på könen ännu mer och jämställdheten motverkas. För mig är jämställdhet när båda könen har samma möjligheter att göra och uppnå det man vill, och inte när det ena könet har fler privilegier än det andra. Vi bör fokusera på att jämna ut skillnader, inte prata om rättigheter för bara det ena könet

Många feminister målar upp män som problem i samhället. Ungefär på samma sätt som Sverigedemokraterna målar upp invandrare som problem i samhället. Feminismen har gjort det socialt accepterat att hacka på män, men inte på kvinnor. Det är raka motsatsen till jämställdhet. Att diskriminera män gör inte att kvinnor får det bättre.

En annan ideologi, som faktiskt leder till jämställdhet, är jämställdism. Jämställismen står för att bryta normer och strukturer, och det är de problemen som gör att Sverige inte är jämställt. Tillskillnad från feminismen vill vi fokusera på alla kön och tycker att alla ska ha samma chans att göra och uppnå det man vill.

Jag och feminister har samma mål, ett jämställt Sverige. Vi har bara väldigt olika sätt att se på hur vi ska uppnå full jämställdhet. Enligt feminismen är det när statistiken ser ut på det sätt som de vill. Enligt mig är det när könet är helt och hållet irrelevant. Feminism betyder kvinnors rättigheter. Jämställdhet betyder alla könens rättigheter. Det är raka motsatsen.

Leo Gerdén, 12 år,
Aktiv medlem Centerpartiets ungdomsförbund

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.