Emma Sandkvist kräver SD-ledningens avgång.
1 av 3
Emma Sandkvist kräver SD-ledningens avgång. - Foto: Privat / TT
Hon menar att det är odemokratiskt av dem att ta avstånd från SDU.
2 av 3
Hon menar att det är odemokratiskt av dem att ta avstånd från SDU. - Foto: TT
Emma Sandkvist är aktiv medlem i Sverigedemokratisk Ungdom.
3 av 3
Emma Sandkvist är aktiv medlem i Sverigedemokratisk Ungdom. - Foto: Privat

Sverige är alldeles för illa ute för att ha kvar Åkesson i SD-toppen

Emma Sandkvist, SDU: "Sverigedemokraterna menar sig ha gett SDU en chans, men en lögn blir inte mer sann ju fler gånger den upprepas".


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emma Sandkvist är medlem i Sverigedemokratisk ungdom.

Följ henne på Twitter: @EmmaSandkvist

Aldrig någonsin blir dubbelmoralen så tydlig som när det insinueras att det är SDU som skulle ha begått generalfelen och stå för en bristande demokratisyn i den politiska soppa som under en tid utspelats inför öppen ridå.

Sverigedemokraterna menar sig ha gett SDU en chans, men en lögn blir inte mer sann ju fler gånger den upprepas. SDU:s nyvalda förbundsledning fick inte skuggan av en chans av moderpartiet. Sverigedemokraterna vägrade föra dialog med SDU på precis samma premisser som övriga partier i Sveriges riksdag nekar dialog med Sverigedemokraterna.

Det som har hänt nu är ett demokratiskt haveri och Sverigedemokraterna under nuvarande ledning har förlorat all sin trovärdighet och legitimitet som politiskt parti. Hur kan någon tro att ett parti som inte klarar av att respektera demokrati och rättssäkerhet i den egna organisationen ska göra det den dag de hamnar i regeringsställning? Jag skäms för att indirekt ha gett nuvarande partiledning mitt stöd genom att under tidigare år tagit strid för dessa i olika sammanhang.

De ledande personer i Sverigedemokraternas partiledning som ligger bakom denna häxjakt på det egna ungdomsförbundet borde – om man verkligen kämpar för Sveriges bästa – ställa sina platser till förfogande och lämna plats åt en demokratiskt sinnad partiledning. Nationen Sverige är alldeles för illa ute för att dess framtid ska sättas på spel av maktbegäret hos ett fåtal.

Att som Jolin Berg mena att beslutet om att aktivt verka för att detta ska bli verklighet skulle vara ett övertramp är inte bara intellektuellt ohederligt, utan även direkt felaktigt. Den nyvalda förbundsledning som fattade detta beslut har av kongressen getts mandat att fatta beslut om förbundets dagliga verksamhet. Precis som Jolin Berg så insiktsfullt skriver vann Jessica Ohlson och hennes styrelseförslag demokratiskt och har alltså all rätt, och den enda rätten, att uttala sig i SDU:s namn.

Jag är övertygad om att SDU under Jessica Ohlsons ledning kommer fortsätta arbeta för ett bättre Sverige för landets unga. Vi kommer fortsätta ta strid mot massinvandring, överstatlighet och kriminalitet. Vi kommer fortsätta strida för demokrati och nationellt självbestämmande. Kanske tar Sverigedemokraterna sitt förnuft till fånga en vacker dag och står enade med oss i kampen mot detta. SDU kommer oavsett vad alltid stå upp för svenska ungdomar.

Emma Sandkvist,
Stolt SDU-medlem

/
/
/
/
/
SDU
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.