Emma Sandkvist kräver SD-ledningens avgång.
1 av 3
Emma Sandkvist kräver SD-ledningens avgång. - Foto: Privat / TT
Hon menar att det är odemokratiskt av dem att ta avstånd från SDU.
2 av 3
Hon menar att det är odemokratiskt av dem att ta avstånd från SDU. - Foto: TT
Emma Sandkvist är aktiv medlem i Sverigedemokratisk Ungdom.
3 av 3
Emma Sandkvist är aktiv medlem i Sverigedemokratisk Ungdom. - Foto: Privat

Sverige är alldeles för illa ute för att ha kvar Åkesson i SD-toppen

Emma Sandkvist, SDU: "Sverigedemokraterna menar sig ha gett SDU en chans, men en lögn blir inte mer sann ju fler gånger den upprepas".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emma Sandkvist är medlem i Sverigedemokratisk ungdom.

Följ henne på Twitter: @EmmaSandkvist

Aldrig någonsin blir dubbelmoralen så tydlig som när det insinueras att det är SDU som skulle ha begått generalfelen och stå för en bristande demokratisyn i den politiska soppa som under en tid utspelats inför öppen ridå.

Sverigedemokraterna menar sig ha gett SDU en chans, men en lögn blir inte mer sann ju fler gånger den upprepas. SDU:s nyvalda förbundsledning fick inte skuggan av en chans av moderpartiet. Sverigedemokraterna vägrade föra dialog med SDU på precis samma premisser som övriga partier i Sveriges riksdag nekar dialog med Sverigedemokraterna.

Det som har hänt nu är ett demokratiskt haveri och Sverigedemokraterna under nuvarande ledning har förlorat all sin trovärdighet och legitimitet som politiskt parti. Hur kan någon tro att ett parti som inte klarar av att respektera demokrati och rättssäkerhet i den egna organisationen ska göra det den dag de hamnar i regeringsställning? Jag skäms för att indirekt ha gett nuvarande partiledning mitt stöd genom att under tidigare år tagit strid för dessa i olika sammanhang.

De ledande personer i Sverigedemokraternas partiledning som ligger bakom denna häxjakt på det egna ungdomsförbundet borde – om man verkligen kämpar för Sveriges bästa – ställa sina platser till förfogande och lämna plats åt en demokratiskt sinnad partiledning. Nationen Sverige är alldeles för illa ute för att dess framtid ska sättas på spel av maktbegäret hos ett fåtal.

Att som Jolin Berg mena att beslutet om att aktivt verka för att detta ska bli verklighet skulle vara ett övertramp är inte bara intellektuellt ohederligt, utan även direkt felaktigt. Den nyvalda förbundsledning som fattade detta beslut har av kongressen getts mandat att fatta beslut om förbundets dagliga verksamhet. Precis som Jolin Berg så insiktsfullt skriver vann Jessica Ohlson och hennes styrelseförslag demokratiskt och har alltså all rätt, och den enda rätten, att uttala sig i SDU:s namn.

Jag är övertygad om att SDU under Jessica Ohlsons ledning kommer fortsätta arbeta för ett bättre Sverige för landets unga. Vi kommer fortsätta ta strid mot massinvandring, överstatlighet och kriminalitet. Vi kommer fortsätta strida för demokrati och nationellt självbestämmande. Kanske tar Sverigedemokraterna sitt förnuft till fånga en vacker dag och står enade med oss i kampen mot detta. SDU kommer oavsett vad alltid stå upp för svenska ungdomar.

Emma Sandkvist,
Stolt SDU-medlem

/
/
/
/
/
SDU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.