Det handlar inte om rasism, det handlar om att vårt samhälle inte fungerar

- 06/10/2015, 10:55 -
Fredrik Marthell menar att han vill Sveriges bästa.
1 av 3

Fredrik Marthell menar att han vill Sveriges bästa.

Privat / TT

Han anser att Sverige i dagsläget knappt kan ta hand om sin egen befolkning.
2 av 3

Han anser att Sverige i dagsläget knappt kan ta hand om sin egen befolkning.

TT

Fredrik Marthell.
3 av 3

Fredrik Marthell.

Privat

Fredrik Marthell: "Så länge vi har ett samhälle som ser ut som det gör och som läcker som ett såll, så funkar det inte att stå med öppna armar".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Kära vänner, familj och kollegor,

Jag hoppas att jag kan få några minuter er din dyrbara tid. Jag vill be er så mycket om ursäkt för mitt uppträdande den senaste veckan. Jag hoppas att ingen av er har förlorat några vänner på Facebook eller i verkligheten för att ni känner mig.

Förra veckan small det ordentligt. Media gick ut med mitt evenemang som jag skapade redan i förra veckan och pang sa det. Tyvärr får jag väl ta på mig att rubriken har skrämt många. Helt plötsligt blev jag klassad som überrasist som ville stänga Sveriges gränser. Vissa har hotat mig, hatat mig, hånat mig etcetera, medan andra har hyllat mig som en hjälte.

Tyvärr är det här det intressanta kommer in, att folk bara har läst rubriken och dömt mig, utan att läsa vidare och förstå mitt syfte. Då kan jag försöka redogöra det på ett sätt som jag tror att fler kan förstå.

De flesta av oss går och klagar på våra politiker dagarna i ända. Vi ser redan hur samhället ser ut med alla nedskärningar, som resulterar i färre jobb och sämre service. Det är nedskärningar inom sjukvården, polisen, försvaret, äldreomsorgen, skolorna – ja överallt mer eller mindre.

Detta gör att fler i samhället får en sämre sjukvård, sämre hjälp när olyckan är framme, poliserna är överbelastade, de äldre får begränsad eller ingen omsorg, skolklasserna är för stora etcetera.

Detta tycker jag också är förjävligt. Det är alltid de svaga i samhället som drabbas hårdast. Och som vi vet så är flyktingkrisen ett faktum, det innebär stora omkostnader då det kommer över 1 000 nya flyktingar varje dag.

Då kom jag på "snilleblixten" att stänga gränserna, just för att det är ett känsligt ämne, och således får bättre gehör. För så länge vi har ett samhälle som ser ut som det gör, på grund av flera års förfall av politikerna, så fungerar det inte att stå med öppna armar när vi redan läcker som ett såll.

Många säger att någon måste göra något. Jag är någon!

Vi har många orättvisor i vårt samhälle som behöver förändras, just därför skulle gränserna stängas – för att få en reaktion. Jag lyckades med det eftersom alla de stora medierna har tagit upp saken.

Att det inte dök upp så många anser några vara en flopp, men jag ser det som en flipp att syftet ändå uppnåddes. 2 300 joinade evenemanget, men bara några få kom. Många är bara snackare, och står sällan upp för sin åsikt.

Syftet var alltså inte mot flyktingarna, utan mot politikerna, för Sverige och de svaga. Det måste ske en förändring! För jag vill varken själv, eller att någon i min familj eller omgivning ska behöva fortsätta leva i ett Sverige som inte kan ta hand om sina invånare.

Jag har full förståelse och all respekt om ni tar bort mig som vän eller liknande. Men jag hoppas att ni nu åtminstone har förståelse för anledningen. Det finns mycket mer att säga om detta, men jag anser det vara rätt att stå upp för dom svaga i samhället oavsett partitillhörighet. Själv vet jag inget parti i nuläget som förtjänar min röst.

Och flyktingarna hade inte farit illa för att Sverige gränser hade blivit tillfälligt stängda, för det är väl varken krig i Danmark, Tyskland, eller något annat land heller på vägen hit från Syrien.

Ta väl hand om varandra där ute, ni förtjänar det bästa,

Fredrik Marthell