Jörgen Fogelklou och Lars Hansson menar att Sverige inte har råd att ta emot många fler flyktingar.
1 av 3
Jörgen Fogelklou och Lars Hansson menar att Sverige inte har råd att ta emot många fler flyktingar. - Foto: Privat / Privat
Lars Hansson (SD).
2 av 3
Lars Hansson (SD). - Foto: Privat
Jörgen Fogelklou (SD).
3 av 3
Jörgen Fogelklou (SD). - Foto: Privat

100 000 nya flyktingar på tre månader är en fara för Sverige

Jörgen Fogelklou (SD) och Lars Hansson (SD): "För någon vecka sedan skramlade Sverige ihop 40 miljoner till flyktinghjälp. Skulle vi enbart täcka boendekostnaderna för nyanlända i Sverige skulle vi behöva hålla fem stödgalor om dagen".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenterna

Jörgen Fogelklou är distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg och fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Göteborg.

Följ honom på Twitter: @fogelklou

Lars Hansson är kommunalråd kommunstyrelsen för Sverigedemokraterna i Göteborg.

Det är nu helt uppenbart att Sveriges migrationspolitik är bortom all sans och balans.

”Det är inte läge att stänga dörren för några alternativ”, kommenterade Stefan Löfven Migrationsverkets prognos om att Sverige ska ta emot ytterligare 100 000 nyanlända i år. Migrationsverket planerar att bygga enskilda tältläger för 10 000 personer. Från tältläger i värmen 7 000 kilometer bort, till tältläger i Sverige vintertid. Det är en intellektuell härdsmälta utan jämförelse i svensk politik.

100 000 till, ja ni läste rätt. Under de nästkommande tre månaderna. Vi pratar inte längre om en flyktingström, det är snarare en folkvandring. 90 procent av de som kommer är män. Unga män från Danmark. Danmark ett land bebott av ”världens lyckligaste folk”. Ska Sverige verkligen ta emot folk som söker asyl från säkra grannländer? Dublinförordningen, som betyder att en asylant ska söka asyl i första säkra land, är nu helt satt ur spel. Man vill gärna tro att de flesta ursprungligen kommer från krigets fasor i Syrien. Så är inte fallet. Störst andel kommer från Afghanistan, med Syrien på andra plats. Följt av Somalia, Irak och Eritrea.

Om situationer, likt krigets Syrien, eller andra katastrofer drabbar våra grannländer skulle det vara en självklarhet för oss att ställa upp. Vi skulle ordna tältläger efter tältläger för att hjälpa de nödställda som då sökte skydd här. Om den ekonomiska bördan skulle bli stor, skulle vi som land begära ekonomisk hjälp från världssamfundet och hjälporganisationer.

Ingen ska tro att vi Sverigedemokrater inte tar flyktingkrisen på allvar. Det gör vi. I vår skuggbudget satsar vi nära tio miljarder på bistånd. FN:s flyktingorgan UNHCR och World Food Program tilldelas tre miljarder vardera. Det är mycket pengar, men väl använda. Dessa världsmästare på flyktinghjälp kan hjälpa avsevärt fler människor i närheten av katastrofområden, jämfört med regeringens politik som huvudsakligen prioriterar fysiskt starka unga män, välbeställda nog att betala flyktingsmugglare. Dessutom gick UNHCR ut så sent som i dag med att deras pengar nu är slut.

För någon vecka sedan skramlade Sverige ihop 40 miljoner till flyktinghjälp. Vilket i sig är en fantastisk summa. En summa som dessutom skall gå dit den gör bäst nytta. Skulle vi enbart täcka dagens boendekostnader för nyanlända i Sverige skulle vi behöva hålla fem stödgalor om dagen.

Många är det som hyllat Hans Roslings insats på galan. Han sa det självklara, något vi Sverigedemokrater länge förordat. Hjälp måste ske där den gör bäst nytta. I omedelbar närhet till katastrofområden, där de flesta flyktingar befinner sig.

Vi Sverigedemokrater och väljarna har rätt att få svar på hur dagens massinvandring, inklusive den nu aviserade ökningen på 100 000 personer, ska bekostas. Vad är det som får stå tillbaka? Vem kommer få betala för detta i slutändan? Kommer dagens unga svenskar tvingas vänta än längre på bostäder? Kommer förskolegrupperna och skolklasserna bli större? Kommer kön till äldreboende bli längre? Det är inte vi som sätter grupper mot grupper, det är precis det regeringen gör med sin ”stoppa huvudet i sanden”-politik.

Jörgen Fogelklou,
Distriktsordförande Sverigedemokraterna Göteborg och fullmäktigeledamot Göteborg (SD)

Lars Hansson,
Kommunalråd kommunstyrelsen Göteborg (SD) och fullmäktigeledamot Göteborg (SD)

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.