Stockholm

Tio gånger fler asylsökande – varför gör vi inget?

. Foto: Privat

Findel Madison (SDU): "Det finns egentligen ingenting som talar för att Sverige med nuvarande invandringsvolymer kommer klara av att skapa en dräglig tillvaro för de som kommer och samtidigt upprätthålla välfärden så som vi känner den".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Findel Madison är suppleant i Ungsvenskarna SDU:s riksarbetsgrupp.

Kolla den namninsamling Sverigedemokraterna har startat: facebook.com/folkomrostningen

Att det finns människor som i sin vildaste fantasi föreställer sig att det svenska samhället på ett tillfredsställande sätt kommer klara av nuvarande invandringsvolymer är fascinerande. Än mer otroligt är att den politiska och kulturella eliten genom en tyst överenskommelse in absurdum förespråkar vanvettig invandringspolitik. Berättigad skepsis bemöter man genom att säga att vi står inför en stor utmaning som vi måste klara, och nöjer sig så.

Ibland kan man dock ana sundhetstecken. Exempelvis i går när det uppmärksammades att musikern Christer Sandelin i ett inlägg på Facebook frågade sig om det verkligen fanns någon som trodde att vi har förmåga att hjälpa de uppemot 2 000 migranter som dagligen kommer till Sverige.

Branschkollegorna blev tokiga och Karin Adelsköld, programledare i SVT, journalist och komiker, visade var skåpet ska stå:

”Vet inte vad jag är mest chockad över: att Christer Sandelin är rasist eller att han inte kan stava.”

Hon väljer därigenom att urvattna det redan urvattnade rasistbegreppet ytterligare och kritisera en dyslektiker för att ha problem med sin stavning. Inte ett ord kring hur Sverige ska klara av akuta påfrestningar till följd av migrationsströmmen. Ja, det talar för sig självt.

Under september sökte 24 306 migranter asyl i Sverige. Detta är tio gånger fler än månadssnittet för bara några år sedan. Samtidigt är asylboendena fyllda så till den grad att människor inhyses i idrottssalar. Regeringen planerar att låna för att finansiera det direkta mottagandet. Steget in på arbetsmarknaden är så långt att många nyanlända endast kan drömma om egen försörjning de närmaste tio åren. Utanförskapet är mer omfattande än någonsin.

Det finns egentligen ingenting som talar för att Sverige med nuvarande invandringsvolymer kommer klara av att skapa en dräglig tillvaro för de som kommer och samtidigt upprätthålla välfärden så som vi känner den. SD samlar i vissa mätningar störst väljarstöd av alla politiska partier. Invandringskritikerna har helt enkelt de rationella och sunda argumenten på sin sida.

Findel Madison,
Suppleant i Ungsvenskarna SDU:s riksarbetsgrupp

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.