1 av 4
- Foto: Privat/TT/TT
2 av 4
- Foto: Privat
3 av 4
- Foto: Vilhelm Stokstad / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Tomas Oneborg Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg / SvD / TT

Kakan Hermansson gör helt rätt när hon kritiserar polisen

David Ballester: "I de allra flesta av dessa fall läggs utredningarna ner och poliserna får jobba på som om ingenting hade hänt. Kanske får de även en klapp på axeln av sina kollegor".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

David Ballester arbetar som ljustekniker och DJ. Jag är på min fritid engagerad i politik och flyktingfrågor och samlar maniskt på vinylskivor.

Victoria Lervik, polis, skrev i fredags en uppmärksammad debattartikel där hon skriver att Karin ”Kakan” Hermansson offentligt bör be Sveriges poliskår om ursäkt ifall hon ska vara med i SVT:s tv-program ”På spåret”. Vad har kakan då gjort? Hon har skrivit ett par klumpiga och generaliserande tweets om polisen.

Hon skriver bland annat att ”All Cops Are Bastards” i samband med att polisen hellre låter ett fåtal nazister marschera mitt i centrala Stockholm och hellre skyddar deras rätt att sprida deras hat än att skydda allmänheten.

Låt oss då sätta Kakans ”brott” i perspektiv. Polisen har i ett flertal fall gjort sig skyldig till direkta lagbrott. De kör över folkmassor med bil och misshandlar individer i flera fall av polisingripanden.

I de allra flesta av dessa fall läggs utredningarna ner och poliserna får jobba på som om ingenting hade hänt. Kanske får de även en klapp på axeln av sina kollegor. Detta är hårda sanningar som av många experter bekräftas.

Att med detta i bakhuvudet kräva att en individ som Kakan ska be om ursäkt för att hon kritiserat polisen med några plumpa uttalanden är som att kasta sten i glashus.

Polisen är den instans som ska se till att vårt lands lagar följs. Men uppenbarligen gäller det inte dem själva. Detta skadar förtroendet för hela poliskåren och rättsväsendet.

Att människor är rasande över detta och uttrycker sin starka besvikelse är inget annat än en demokratisk rättighet och en polis som grämer sig över detta borde skämmas och istället se om i sitt eget hus.

David Ballester,
Ljudtekniker och världsmedborgare

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.